Σελίδες

16 Νοεμβρίου 2017

Απαγορεύστε τα ρομποτικά όπλα: Το κίνημα κατά των ρομπότ δολοφόνων με τεχνητή νοημοσύνη

Η τεχνολογία κατασκευής ρομποτικών αυτόνομων όπλων, τα οποία θα μπορούν να σκοτώνουν χρησιμοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη τους και τεχνικές αναγνώρισης προσώπου  δεν είναι πλέον θέμα επιστημονικής φαντασίας. Βρίσκεται ήδη εδώ. 

Η εταιρεία strato energetics κατασκευάζει τέτοια αυτόνομα όπλα τα οποία όσο μικραίνουν σε μέγεθος τόσο πιο επικίνδυνα γίνονται.

Με μια σειρά από προϊόντα όπως τα SS-4 Stinger και τεχνικές αναγνώρισης και στόχευσης ένα μικρό-ρομπότ θα μπορεί να εισέρχεται χωρίς να εντοπίζεται ακόμη και σε κλειστούς χώρους και να σκοτώνει.

Σε μαζική χρήση η χρήση τέτοιων όπλων θα είναι πραγματικός όλεθρος. Χιλιάδες τέτοια SS-4 ή και ακόμη μικρότερα θα μπορούν να εξοντώνουν ολόκληρους πληθυσμούς βάσει γενικών προδιαγραφών.

Το κίνημα Slaughterbots ήδη έχει ξεκινήσει εκστρατεία για την απαγόρευσή τους, αλλά πρόκειται μάλλον για μια προσπάθεια με λίγες πιθανότητες επιτυχίας.

πηγή

2 σχόλια:

  1. Και κάτι που δεν αναφέρεται στό άρθρο. Πώς κατάφεραν να λύσουν το πρόβλημα της ενέργειας? με ποιό τρόπο κινούνται? με μπαταρίες? χλωμό.
    Τι άλλου είδους ενέργεια χρησιμοποιούν εκτός απο τον ηλεκτρισμό? Αγνωστο.
    Εαν κινούνται με ηλεκτρισμό, απο πού αντλούν την απαιτούμενη ενέργεια την στιγμή που οι μπαταρίες σε αυτό το μέγεθος δεν επαρκούν?
    Η απάντηση είναι μία. Ασύρματος ηλεκτρισμός. Ηδη λειτουργεί. Απλά δεν το διαφημίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή προσέγγιση...
    Είναι πιθανόν...
    Τα drone με τι κινουνται;
    Και τα μεγαλα μη επανδρωμενα αεροσκαφη;

    Φυσικα εκεινα εχουν τηλεκατεύθυνση συνεπως εχουν καυσιμα...
    Το θεμα ειναι αυτα με την τεχνητη νοημοσυνη τι θα εχουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.