Σελίδες
25 Οκτωβρίου 2017
Το password που δεν χακάρεται
Aυτό όμως φαίνεται να το αγνοούν πολλοί χρήστες, οι οποίοι χρησιμοποιούν εύκολους κωδικούς πρόσβασης, κάνοντας εύκολη υπόθεση για τους δράστες την πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των θυμάτων τους.
Έρευνα έδειξε πως στο Ηνωμένο Βασίλειο μεταξύ των 10 πιο δημοφιλών κωδικών βρίσκονται το «123123» και το «qwerty». Passwords που ένας «επαγγελματίας» χάκερ θα χρειαστεί περίπου 1 δευτερόλεπτο για να τους «σπάσει».
Στην ίδια κατηγορία συγκαταλέγονται και αυτοί που έχουν σχέση με τα προσωπικά στοιχεία του κάθε χρήστη, όπως π.χ το όνομά του, το τηλέφωνό του, το όνομα του σκύλου του ή της γυναίκας του. Ακόμη και αν βάλει τελείες ανάμεσα από κάθε γράμμα, ο επιτήδειος δεν θα χρειαστεί πάνω από 13 δευτερόλεπτα για να πετύχει τον στόχο του.
Η ειδικοί του «Home Office’s Cyber Aware» εξέδωσαν οδηγίες βήμα – βήμα για το πως μπορεί κάποιος να φτιάξει έναν αρκετά ισχυρό κωδικό.
1. Επέλεξε τρεις τυχαίες λέξεις που να μην έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Για παράδειγμα το «teabrownpicture». Χρειάζεται 35.000 χρόνια για να τον ανακαλύψει κάποιος.
2. Αν προσθέσεις ένα νούμερο μετά το τέλος κάθε λέξης, αυτομάτως η διάρκεια ανεβαίνει στα 227 εκατομμύρια χρόνια.
Κοινώς, ο κωδικός που εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο, δεν χακάρετε με τίποτα… Ή τουλάχιστον έτσι θέλουν να πιστεύουμε.
πηγή
1 σχόλιο:
Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).
Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.
Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.
Hacker δεν θεωρείται ο κάθε ένας πιτσιρικάς που για να σκοτώσει την ώρα του, προσπαθεί να βρεί ποιό συνθηματικό χρησιμοποιεί κάποιος, διότι και άν το βρεί, δεν έχει χακάρει το πρόγραμμα/ιστοσελίδα/βάση δεδομένων.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι Hackers είναι ακριβώς όπως οι νταβατζίδες. Χρησιμοποιούνται απο διάφορες εταιρίες, οργανισμούς, χώρες, για σκοπούς δολιοφθοράς αντιπάλων, ενύσχηση ασφάλεις δυγκεκριμένου τομέα του διαδικτύου, βιομηχανική κατασκοπεία, διάχυση ιών στο διαδίκτυο για να αγοράζει ο κόσμος που δεν έχει περισσότερες γνώσεις απο υπολογιστές αντιβιωτικά, spyware, malware, και γενικά οτιδήποτε σαβούρα τέτοιων προγραμμάτων κυκλοφορεί, προκειμένου να νοιώθει ασφαλής, και οι εταιρίες να έχουν την τσέπη γεμάτη.