("ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙ" ΠΩΣ ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΤΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΑ" ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΑ, ΑΓΝΟΗΣΑΝ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ, ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΦΟΒΕΡΟ ΑΥΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΤΗΝ ΜΑΛΤΑ...)
ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΒΑΛΕΤΤΑ, ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΦΙΣΣΑ ΤΟΥ ΜΑΛΤΕΖΟΥ
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΠΟΥ Η ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Ξ Ε Μ Π Ρ Ο Σ Τ Ι Α Ζ Ε ΔΗΜΟΣΙΩΣ
ΓΙΑ ΠΛΗΘΟΣ ΑΤΑΣΘΑΛΙΕΣ ΤΟΥ... ΚΑΙ ΝΑΙ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΚΟΜΑ... ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ
ΠΟΛΥ ..."ΧΟΝΤΡΟΠΕΤΣΟΣ";
ΜΕΓΑ ΠΛΗΘΟΣ κατέβηκε χθές Κυριακή (22.10.2017) στους δρόμους της μαλτέζικης πρωτευούσης Βαλέττα, για την ΣΚΟΤΕΙΝΗ δολοφονία της δημοσιογράφου και 'μπλόγκερ' κατά της διαφθοράς Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, που εξερράγει μέσα στο αυτοκίνητό της...
Μεταξύ των αιτημάτων τους, οι παραιτήσεις του επιτρόπου υπεύθυνου για την αστυνομία και του γενικού εισαγγελέως.
«Ζητώ από την πρόεδρο να κάνει χρήση των εξουσιών της για να μας βγάλει από την κρίση αυτή», δήλωσε κατά την ομιλία του ένας από τους οργανωτές.
«Θέλουμε την δικαιοσύνη, ζούμε μία θεσμική κρίση, η χώρα φοβάται, η Μάλτα βρίσκεται υπό το κράτος τυράννων που κάνουν ό,τι θέλουν», είπε.
«Η Ντάφνι δεν σκοτώθηκε επειδή έλεγε ψέμματα.
Δεν σκοτώθηκε επειδή πρόσβαλε κάποιον με τα λόγια της.
Σκοτώθηκε επειδή είχε ανακαλύψει το κακό που έχει αποδυναμώσει την χώρα, όπου κυριαρχεί η πλεονεξία και όπου η δικαιοσύνη έχει δώσει τη θέση της στην επιθυμία για χρήματα με κάθε τίμημα».
Οι διαδηλωτές προέρχονταν από την κοινωνία των πολιτών και οι οργανωτές είχαν περάσει το μήνυμα να κρατούν μία σημαία της Μάλτας και κανένα σύμβολο πολιτικής ταυτότητος, ενώ απαγορεύθηκε σε πολιτικούς να πάρουν τον λόγο. (ΚΑΤΙ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΜΑΛΤΕΖΟΙ...)
«Οι δημοσιογράφοι δεν θα σιωπήσουν», «Δεν φοβόμαστε» ή ακόμη «Υπάρχουν απατεώνες παντού», έγραφαν τα πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές στην κεντρική πύλη της πρωτευούσης.
«Οι αρχές έχουν αίμα στα χέρια, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ζούμε σε μία χώρα σαν αυτή. Είμαστε οργισμένοι με αυτό που συνέβη στη Ντάφνι, δήλωσε η Φρανσέσκα Ακιλίνα, ενώ για τον Μάσιμο Αμπέλα, δεν θα υπάρξει δικαιοσύνη χωρίς παραιτήσεις. «Κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη αυτού που συνέβη».
Ειδικά τη σημερινή ημέρα, όλες οι εφημερίδες της Μάλτας κυκλοφόρησαν με μία πανομοιότυπη πρώτη σελίδα, με το σύνθημα:«Το στυλό πιο δυνατό από τον φόβο».
Από την μια, η δολοφονία μιας δημοσιογράφου στην Μάλτα, δεν είναι λόγος ικανός να κηρύξουν οι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα "ανένδοτο". Αλλά από την άλλη, οι δημοσιογράφοι "κατάπιαν" την δολοφονία του συναδέλφου τους Σωκράτη Γκιόλια, σε σημείο σήμερα επτά χρόνια μετά να μην γίνεται εκ μέρους των καμία αναφορά, ούτε καν στην επέτειο του θανάτου του (19-7-2010). Και περιμένουμε για την κα. Γκαλιζία;
ΑπάντησηΔιαγραφή