Σελίδες

31 Οκτωβρίου 2017

Η δικτατορία της μειοψηφίας

Η σημαντικότερη στιγμή στην πολιτική κοινωνία των ανθρώπων ήταν η κυριαρχία της πλειοψηφίας επί της μειοψηφίας. Η απελευθέρωση της πλειοψηφίας από την επιβολή της κάθε μειοψηφίας. Είτε οικονομικής, είτε κοινωνικής, είτε εξουσιαστικής. Αυτή ήταν η επανάσταση των Αθηναίων: Η επανάσταση της Δημοκρατίας. Σήμερα οι μειοψηφίες έχουν πάρει την εκδίκησή τους. Και προσπαθούν να επιβάλουν τις δικτατορίες τους. Στην Ελλάδα, ανενόχλητες.

Προχτές, χρυσαυγίτες διέλυσαν σχολική παρέλαση στη Σαντορίνη γιατί διαφωνούσαν να είναι σημαιοφόρος Αλβανίδα μαθήτρια. Δεν διαφωνούσαν ακριβώς με την πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας. Ήθελαν να ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ την άποψή τους.

Προχτές, αντικρεατοφάγοι «αναρχικοί» έβαλαν μπουρλότο σε φορτηγό κρεατέμπορου, γιατί διαφωνούν να σφάζουν οι άνθρωποι ζώα για να φάνε κρέας. Δεν διαφωνούν ακριβώς. Θέλουν να ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ την άποψή τους.

Προχτές, παράγοντες του υπουργείου Παιδείας κατάργησαν τη γιορτή για την 28η Οκτωβρίου στο υπουργείο, με τη δικαιολογία ότι είχε πεθάνει πριν από 16 μέρες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου! Στην πραγματικότητα, κάποιοι αριστερούληδες καρεκλοκένταυροι θεώρησαν ότι η γιορτή είναι εθνικιστική και, αφού δεν είχαν το θάρρος να το πουν ανοιχτά, το ΕΠΕΒΑΛΑΝ στην πλειοψηφία των υπαλλήλων.

Μια φορά την εβδομάδα τουλάχιστον, αυτοαποκαλούμενοι αντιεξουσιαστές ξυλοφορτώνουν όσους στο δρόμο τους μοιάζουν για φασίστες, κι ας μην είναι, θέλοντας να ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ τις απόψεις τους στον πληθυσμό με τον τρόμο.

Πριν από μια βδομάδα, κουκουλοφόροι βανδάλισαν τα γραφεία εφημερίδας, επειδή δε συμφωνούν με τον εκδότη της, θέλοντας να ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ τις απόψεις τους.

Ο κατάλογος δεν έχει τέλος στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Όπου κάθε λογής μειοψηφίες, δεν θέλουν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους να υπάρχουν και να είναι σεβαστές από την πλειοψηφία. Δεν μάχονται προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν υπερασπίζονται καν αυτά τους τα δικαιώματα. Όχι. Θέλουν να ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ τις απόψεις τους. Θέλουν να ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ.

Η αντιπολίτευση μιλάει για ανομία. Δεν ξέρει πού της πάνε τα τέσσερα. Η απόπειρα ΕΠΙΒΟΛΗΣ της μειοψηφίας επί της πλειοψηφίας δεν είναι ανομία. Είναι ΦΑΣΙΣΜΟΣ. Για την ακρίβεια, είναι ο ορισμός του φασισμού.

Έτσι, στην Ελλάδα έχουμε περάσει από το ένα άκρο στο άλλο. Από εκεί που ζούσαμε επί χρόνια την επιβολή της πλειοψηφίας επί της μειοψηφίας με ελάχιστο έως καθόλου σεβασμό στα δικαιώματα της (κάθε είδους) μειοψηφίας, τώρα ζούμε το ανάποδο! Από την υπερσυντήρηση έχουμε φτάσει στην ασυδοσία. Από τη μια ΕΠΙΒΟΛΗ στην άλλη. Από τον έναν φασισμό στον άλλο.  

Ποιος δίνει τη διαταγή για την εφαρμογή της μιας ή της άλλης πολιτικής; Το κομματικό σύστημα. Οι κομματικές κυβερνήσεις. Οι οποίες με καλπονοθευτικά κόλπα παριστάνουν ότι είναι πλειοψηφίες στο λαό ενώ είναι μειοψηφίες. Κι αυτό δε φτάνει. Κυβερνάνε σαν να είναι πλειοψηφίες και νομοθετούν έτσι ώστε να ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ στην πλειοψηφία τις απόψεις τους.

Αυτό το σύστημα δεν έχει καμιά σχέση με τη Δημοκρατία. Η οποία απαιτεί να άρχει η πλειοψηφία. Η πλειοψηφία του συνόλου του λαού και όχι του αριθμού των βουλευτών που εκλέγει κάθε φορά το κάθε καλπονοθευτικό σύστημα, που δεν καταμετρά και την τελευταία ψήφο ή αποχή. Όχι απλώς να άρχει. Να φροντίζει και για τις μειοψηφίες.

Το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό. Είναι παγκόσμιο. Η πλειοψηφία των Αθηναίων που κέρδισε το δικαίωμά της να μην κυβερνιέται από τις μειοψηφίες των γαιοκτημόνων και των βασιλιάδων, αλλά να κυβερνάει τον εαυτό της, χάνει παντού το παιχνίδι. Τα δύο πιο πρόσφατα από πάρα πολλά παραδείγματα είναι ενδεικτικά:

Ο Τράμπ εκλέχτηκε πρόεδρος ενώ η Χίλαρι πήρε 2,5 εκατομμύρια ψήφους περισσότερους.
Ο Πουτζδεμόν θέλει να επιβάλει την ανεξαρτησία της Καταλωνίας με το 42% μόνο των Καταλανών να συμφωνούν μαζί του. Κι ένα μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας χειροκροτάει και τον μεν και τον δε!!

Αλλά, το απόγειο της Δημοκρατίας των Αθηναίων δεν ήταν η κυριαρχία των δικαιωμάτων της πλειοψηφίας, όπως σχεδόν όλοι μόνο ξέρουν. Ήταν πάνω απ όλα η πρόνοια για τα δικαιώματα των μειοψηφιών ανάμεσα στον πληθυσμό τους. Ένα μοντέλο, που η Γαλλική Επανάσταση και το μετέπειτα ευρωπαϊκό κοινωνικό κράτος πήγαν να αγγίξουν. Για λίγο.

Ο πλανήτης έχει να διανύσει ακόμα πολύ δρόμο για να φτάσει σ αυτό το ισορροπημένο μοντέλο Δημοκρατίας. Του αλληλοσεβασμού. Προς το παρόν ζει την επιστροφή στη δικτατορία της κάθε μειοψηφίας. Που στην Ελλάδα κοντεύει πια να είναι καθεστώς.  

Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης
Liberal

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Τι είστε κύριε Παυλόπουλε; 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΓΟΝΥΠΕΤΗΣ
Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, υπογράφοντας το νόμο για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, θεωρείτε πως συνάδει αυτή η υπογραφή σας με τα χριστά ήθη σας και τη διδασκαλία του Χριστού μας;

Τότε, γιατί υπογράψατε κύριε Παυλόπουλε έναν σατανικό νόμο που διαλύει την κοινωνία μας;

Δεν έχουμε άλλα προβλήματα σε τούτον τον Τόπο για να ασχοληθούμε;
Μετά την κατάργηση του θρησκεύματος από τις ταυτότητες των Ελλήνων και για την οποία είστε συνένοχος και συμμέτοχος ευθυνών, μετά την αποκαθήλωση των Αγίων Εικόνων από τους Δημόσιους χώρους, μετά την κατάργηση των Θρησκευτικών από τα σχολεία και της πρωινής Προσευχής προς τον Σωτήρα Χριστό μας, έρχεται το δικαίωμα των νέων μας στην επιλογή του φύλου τους, που θα διαλύσει την κάθε ελληνική οικογένεια!           

Τελικά τι ακριβώς είστε κύριε Παυλόπουλε;
Ιησουίτης (ο υποκριτικά ευσεβής και ενάρετος);
Φαρισαίος (του Ραβινικού Ιουδαϊσμού);
Πιστός Χριστιανός; Εάν είστε όμως πιστός Χριστιανός όπως δηλώνετε, θεωρείτε πως θα μετανοήσετε ειλικρινώς όταν φθάσει το πλήρωμα της ζωής σας; Και πιστεύετε πως ο Κύριός μας θα σας συγχωρήσει;

Από τη στιγμή πού δεν ομολογείτε την πίστη σας, ενώπιον των σημερινών αρχόντων και κυβερνώντων πού ως απώτερο σκοπό έχουν τον αφανισμό της Ορθοδοξίας;

Όμως, να γνωρίζετε πως, οι διώκτες της Ορθοδοξίας εξαϋλώθηκαν στο “πυρ το εξώτερο”, ενώ η Ορθοδοξία ζει εις τους αιώνες!
Καλό Παράδεισο κύριε Πρόεδρε!!

Βάστα Ελλάδα, βάστα Ορθοδοξία

Αποτέλεσμα εικόνας για ελλάς ορθοδοξία
Στην εποχή της απόλυτης κοινωνικής σήψης, υπάρχουν ακόμη ιερωμένοι οι οποίοι τιμούν τα ράσα τους και δεν μασάνε τα λόγια τους, μπροστά στην πάσης φύσεως λογοκρισία του Καθεστώτος που μας κυβερνά, αλλά και της άφωνης Ιεραρχίας της Εκκλησίας μας!

Μας ενημέρωσαν λοιπόν πως, ο πατήρ Νεκτάριος αρχιμανδρίτης της πανάρχαιας Παναγιάς των Χαλκέων (πάνω από 1000 χρόνια), εξαπέλυσε ένα μεστό και πύρινο λόγο με επιχειρηματολογία για να στηλιτεύσει την ομοφυλοφιλία, και την ανυπαρξία του Δημάρχου της Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, αλλά και για να εξάρει το Έπος του ΄40!

Ανέφερε δυο παραδείγματα:

Για ένα νέο, ο οποίος μετά από 30 χρόνια ήλθε και τον βρήκε για να του πει το εξής φοβερό! “Πάτερ, άκουσα την μητέρα μου να λέει όταν ήμουν νέος, ότι, εάν ο γιος μου γίνει ομοφυλόφιλος καλύτερα να πεθάνω για να μη ζήσω να το δω αυτό! Αυτές οι κουβέντες της, με συγκλόνισαν τόσο και αγωνίστηκα σκληρά για να μην ενδώσω στη ροπή που είχα προς την ομοφυλοφιλία”!

Συνδέοντας τα παραπάνω με τον Γιάννη Μπουτάρη είπε πως, σνόμπαρε τη γιορτή του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, αφού δεν παρέστη στη δοξολογία, αλλά και την Εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου της εποποιίας του ΟΧΙ, στέλνοντας έναν εκπρόσωπό του, όμως, στις “παρελάσεις” των ομοφυλόφιλων στη Θεσσαλονίκη, ήταν μπροστάρης αυτός και τα άλλα ανθρωποειδή των Αθηνών!

Στο δεύτερο παράδειγμα έκανε αναφορά στο Έπος του ΄40 με το ρηθέν: “Παίδες Ελλήνων ίτε, ελευθερούτε Πατρίδ', ελευθερούτε δε Παίδας γυναικών, Θεών τε Πατρώων έδη θήκας τε προγόνων. Νυν υπέρ πάντων αγών”!

Αυτό πρέπει να πλημμυρίσει και σήμερα τις καρδιές μας, όταν ισοπεδώνεται Ορθοδοξία και Ελλάδα!!

Πού είναι ο Κόκκαλης βρε παιδιά; 

Αποτέλεσμα εικόνας για κοκκαλησ σωκρατησ intracom
Στη δίκη της Siemens που διεξάγεται στο Α΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, κατά την πολύωρη κατάθεση (τριών συνεδριάσεων), το διευθυντικό στέλεχος της γερμανικής εταιρείας και πρώην μπατζανάκης του Αντώνη Σαμαρά, επανειλημμένως αναφέρθηκε στην απουσία από τα έδρανα των κατηγορουμένων, της Intracom και του Σωκράτη Κόκκαλη, αφού όλα τα έργα που έπαιρνε η Siemens από τον ΟΤΕ, τα ίδια και μεγαλύτερο μερίδιο λάμβανε η Intracom!

Πώς είναι λοιπόν δυνατόν να είναι κατηγορούμενη η Siemens και διευθυντικά της στελέχη (καλώς είναι) όπως και του ΟΤΕ και να μην είναι κατηγορούμενη η Intracom και ο Σωκράτης Κόκκαλης;

Ποιος θα μπορέσει από το Δικαστικό Σώμα να μας το εξηγήσει αυτό;
Ποιο είναι αυτό το τεράστιο και αόρατο χέρι πού προστατεύει τον Σωκράτη Κόκκαλη;

Όταν, ακόμη και ο συνήγορος κ. Γιάννης Ηρειώτης του κατηγορούμενου πρώην Γενικού Διευθυντού Τηλεπικοινωνιών της Siemens Πρόδρομου Μαυρίδη, ο οποίος αντικατέστησε σε αυτό το Τμήμα τον επίσης κατηγορούμενο Ηλία Γεωργίου, απευθύνοντας ερωτήσεις στον μάρτυρα Ευάγγελο Σέκερη, είπε: «Η Intracom είχε την μερίδα του λέοντος στις Συμβάσεις με τον ΟΤΕ», επιβεβαιώνοντας έτσι, τον κ. Σέκερη που στις τρεις Συνεδρίες της κατάθεσής του απέδειξε τον ισχυρισμό του κ. Ηρειώτη!

Δεν υπάρχει κανείς να τολμήσει;

Έχουμε άλλη μια δίκη για τα μάτια του κόσμου;
Ποιος θα απαντήσει;; 

Κυβέρνηση …χαραμοφάηδων

Από το …σοφό διαδίκτυο
Εάν είναι μοντάζ …γελάμε!
Εάν είναι αληθινή φωτογραφία, τότε …”αυτοκτονούμε”

Γκέι ποδοσφαιριστές στα ηλεκτρονικά παιχνίδια των παιδιών μας.

Εχουμε πολλές φορές τονίσει ότι η Νέα Τάξη ελέγχει τον αθλητισμό μέσω όλων των παγκόσμιων αθλητικών ομοσπονδιών, π.χ. FIFA, FIBA, UEFA, ΔΟΕ κλπ.... γι αυτό βλέπουμε συνεχώς αντιρατσιστικά και αντιφασιστικά πανό, φυσικά γεμάτα υποκρισία και ψέμα καθώς υπάρχει ρατσισμός απέναντι σε συγκεκριμένες ομάδες και λαούς (και το ξέρουμε πολύ καλά) και φυσικά φασισμός καθώς τιμωρούνται ακόμα και οι ομάδες των οποίων οι οπαδοί σηκώνουν τα εθνικά τους σύμβολα...
(παράδειγμα πρόσφατα τιμωρήθηκε ελληνική ομάδα Ποντίων επειδή στις εμφανίσεις της απεικόνιζε εικόνες της Γενοκτονίας των Ποντίων!!!! και επίσης πάλι προσφατα τιμωρήθηκε ο ΑΠΟΕΛ της Κύπρου επειδή σήκωσαν οι οπαδοί του ελληνικές σημαίες)

Μην ξεχνάμε επίσης ότι σε πρόσφατο μουντιάλ τις μπάλλες έφτιαχναν μικρά παιδιά σε χώρα του τρίτου κόσμου για πενταροδεκάρες.... (η επίσημη αιτιολογία ήταν ότι έχουν μικρά δάκτυλα!!!!)

Παράλληλα στην πρόσφατη Ολυμπιάδα η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να επιτρέψει την συμμετοχή σε τρανσέξουαλ αθλητές!!!!

Τα αίσχη λοιπόν στον αθλητισμό δεν τελειώνουν...
Και όλες οι διεστραμμένες αντιλήψεις της Νέας Τάξης επιβάλλονται σε οπαδούς, ομάδες και αθλητές...
Η ΝΤ γνωρίζει ότι ο αθλητισμός αφορά την νεολαία δηλαδή τους αυριανούς πολίτες και έχει μεγάλη απήχηση σε όλη την ανθρωπότητα, γι αυτό και ήταν από τους πρώτους χώρους που θέλησε και πέτυχε να ελέγξει πλήρως...

Οσες χώρες αρνούνται να αποδεχθούν όλα αυτά κινδυνεύουν με αποκλεισμούς των ομάδων τους και των εθνικών τους εκπροσώπων από τις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις....

Ενας ακόμα τομέας που υπάρχει απόλυτος έλεγχος της Νέας Τάξης είναι τα γνωστά μας βιντεοπαιχνίδια... videogames...
Από την στιγμή που κι αυτά αφορούν το αγαπημένο θύμα των κοπρόσκυλων  των μυστικών στοών και λεσχών, που είναι το παιδί, και ο νέος, ήταν επόμενο να ελέγχεται πλήρως η εν λόγω βιομηχανία παραγωγής παιχνιδιών, από τα αποβράσματα αυτά, και όλες οι διεστραμμένες τους ιδέες να προωθούνται μέσω των παιχνιδιών και να δηλητηριάζουν τα μυαλά των θυμάτων...

Ετσι το πάντρεμα των δύο παραπάνω έφερε το παρακάτω αποτέλεσμα....

Διαβάστε λοιπόν από το contra.gr τι θα περιλαμβάνουν τα νέα ποδοσφαιρικά ηλεκτρονικά παιχνίδια που είναι από τα πιο αγαπημένα των παιδιών μας.... κι όχι μόνο.

ΘΑΝΟΣ

Είναι επίσημο πλέον πως στο νέο "Football Manager 2018" οι νέοι ποδοσφαιριστές της πλατφόρμας θα μπορούν ανοιχτά να δηλώνουν μέσω συνέντευξης Τύπου ότι είναι γκέι! 

Κατόπιν, ο προπονητής ή καλύτερα ο manager θα μπορεί μέσω διαλόγου με την ομάδα ή τον ποδοσφαιριστή να διαχειρίζεται την αποκάλυψη του εκάστοτε παίκτη και ανάλογα θα διακυμαίνεται η ικανοποίηση ή μη του κλαμπ με τον διαχειριστή.

Από την εταιρία που εκδίδει το δημοφιλές παιχνίδι η ιδέα ξεκίνησε με αφορμή επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που φοβούνται να παραδεχθούν δημόσια την σεξουαλική τους ταυτότητα. 

Μπορείτε να δείτε και την πρώτη ανακοίνωση:

@LokiDokigg @DoctorBenjy @milesSI Is this an early Easter Egg in the FM2018 Beta? pic.twitter.com/BWRz3KjxbL

Αποκαλύπτουμε τους ανίκητους «μπαχαλάκηδες» …

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ τους αντιεξουσιαστές που εμπνέουν τρόμο στα ΜΑΤ, τα αδίστακτα τάγματα αναρχικών που έχουν κάνει άνω- κάτω την Αθήνα

Για να καταλάβετε γιατί ακυρώσαμε την σύσταση και δράση ομάδων αντι-χούλιγκαν σε Αθήνα (Εξάρχεια) και Θεσσαλονίκη. 

ΠΟΙΟΙ είναι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αυτοί οι… ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ;;; 

Για να καταλάβετε ¨τα παιχνίδια¨ που παίζονται. Οι μεν διατηρούν και ¨καλλιεργούν¨ αυτές τις έκνομες συμπεριφορές ως βαλβίδα αποσυμπίεσες της κοινωνίας. Μια συνταγή δηλαδή για να ¨περνάνε¨ τα μέτρα των μνημονίων χωρίς αντίδραση της κοινωνίας , και για να μην φτάσουμε σε πραξικόπημα. (αντικαθιστούν δηλαδή ¨ελεγχόμενα¨ την δική σας κοινωνική αντίδραση και αγανάκτηση.)

Οι δε, (που δεν είναι στην εκάστοτε κυβέρνηση) για όλους τους άλλους λόγους οικονομικού και μικροπολιτικού συμφέροντος Αυτό είναι το γιατί κύριε Υπουργέ προστασίας του Πολίτη. Γιατί συνεχίζουμε να επιτρέπουμε την ανήθικη εκμετάλλευσης αυτών των παιδιών και μάλιστα, σε δημόσια θέα.

Αν σας πούμε ποιών παιδιά είναι αυτά, θα τιναχθείτε από το κάθισμά σας.
Ο συγκεκριμένος φορεί τώρα φακούς επαφής . Σύντομα θα έχει γραφείο μηχανικού μηχανολόγου.

Τον ανωτέρω έχουμε συναντήσει τουλάχιστον 2 φορές στην οδός Σουλτάνη. Έχει πάντως ωραίο κορίτσι.
50 ευρώ οι συγκεκριμένοι για 2-3 ώρες εργασίας στην εταιρεία «ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ» Α.Ε
Σταμάτησε την γυμναστική.
Μέλη του «Αναρχικό Δίκτυο Δημιουργίας Οχετός»
«ομαδικό συμβόλαιο» Ομάδας. Τους έχει ¨καρφώσει ¨ στην ασφάλεια ο γιατρός κάποιας ομάδας.
Ο ψηλός είναι γνωστός και στα σπασμένα πεζοδρόμια, οι άλλοι ¨φιλαράκια¨ του
Έχει προσαχθεί στο Τ.Α Ομονοίας δύο φορές.
Κι όμως ο Γιάννης θα αστοχήσει.
Άλλα ¨φιλαράκια¨ του ψηλού.
Αυτοί κτύπησαν τον επόμενο ….

Υπάρχουν όμως τρία περιστατικά που δεν εντάσσονται στο ανωτέρω πλαίσιο και που σύντομα θα σας έχουμε νέα, αφού κάποιοι, θέλουν την αστυνομία ¨σε παθητική στάση ¨

Το 1ο είναι το προηγούμενο. Ο Ελληνοαυστραλός τουρίστας, που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τους ανωτέρω κουκουλοφόρους, μετά την έξοδο του από κατάστημα στην οδό Ερμού.

Το 2ο -Αναρχικοί «σακάτεψαν» έναν φαντάρο γιατί τον πέρασαν για… Χρυσαυγίτη. Ο αδειούχος στρατιώτης που υπηρετούσε στην 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών έτυχε να είναι για έναν περίπατο στο Μοναστηράκι. Μη γνωρίζοντας ο νεαρός πως το κούρεμα έχει “ποινικοποιηθεί” από συγκεκριμένους .

Το 3ο, επίσης σοβαρό πρόσφατα, όταν τρεις ευέλπιδες μας δέχτηκαν επίθεση πισώπλατα και ύπουλα. Την ώρα εκείνη πάγαιναν προς το μετρό, ήταν στην περιοχή και δεν φορούσαν τις στολές τους. Άρχισαν να τους ξυλοκοπούν με μπουνιές και κλωτσιές ..».

Απρόκλητη σωματική βλάβη άρθρο 308 Α του Ποινικού κώδικα κύριε εισαγγελέα και όχι μόνο. Αυτεπάγγελτος διωκόμενη σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις.

Σε αυτές τις τρεις περιπτώσεις και σε όποιες άλλες παρόμοιες, θα κάνουμε κάποιες εξαιρέσεις. Απλά θα τους ¨εξηγήσουμε¨ (όπως και σε κάποιους άλλους, ότι) όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος.

Ασχοληθήκαμε με άλλα θέματα, και πήραν ¨αέρα¨  

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ 
omada.h.policing@gmail.com 

hellasforce.com

Το νόημα της Σημαίας

Γράφει ο Νίκος Λυγερός 

Το νόημα της Σημαίας δεν είναι μόνο η παράδοση όπως πιστεύουν μερικοί αλλά η παράδοση της αξίας. Η Σημαία στον πόλεμο δεν πρέπει να πέσει και ο κάθε στρατιώτης που τη σηκώνει με κίνδυνο τη ζωή του είναι άξιος. Έτσι όταν ένα σύστημα απαγορεύει την αξία είναι ενάντια στην παράδοση του Ελληνισμού. Επίσης όταν ένα άλλο σύστημα απαγορεύει σε μικρούς ανθρώπους να σηκώσουν τη Σημαία, λειτουργεί πάλι ενάντια στον Ελληνισμό επειδή ξεχνά τα λόγια του Αριστοτέλη περί παιδείας. 

Έχουμε λοιπόν δύο συστήματα που καταπατούν τον Ελληνισμό το ένα είναι φιλοκομμουνιστικό και το άλλο φιλοναζιστικό διότι επί της ουσίας λόγω ανικανότητας, δεν μπορούν ν' ακολουθήσουν αυτά που πρεσβεύουν και αυτό είναι το μόνο θετικό για εμάς. Όταν ένα κράτος απαξιώνει την αξιοκρατία που είναι θεμελιακή για τον Ελληνισμό κι ένα αντικράτος απαξιώνει την φιλοξενία που είναι εξίσου θεμελιακή για μας, το μόνο που μας μένει είναι η ίδια η αντίσταση. Δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε κανένα από αυτά τα συστήματα ακόμα και με το ζόρι, διότι ο Ελληνισμός δεν μπορεί να είναι ούτε του κομμουνισμού ούτε του ναζισμού, δεν έχει καμία σχέση με αυτά. Διότι και τα δύο συστήματα λειτουργούν ενάντια στην Ανθρωπότητα, είναι και τα δύο της βαρβαρότητας, ενώ ο Ελληνισμός είναι δώρο του Χρόνου στην Ανθρωπότητα και αντιστέκεται εκ φύσης στη βαρβαρότητα. 

Έτσι το νόημα της Σημαίας δεν πρέπει να εκφυλιστεί μεταξύ δύο απάνθρωπων προσεγγίσεων. Ο Ελληνισμός είναι θεμελιακά της Δημοκρατίας, βασίζεται στους Δίκαιους και προστατεύει τους αθώους. Δεν έχει λοιπόν ανάγκη να επιλέξει ανάμεσα σε δύο συστήματα της βαρβαρότητας. Εξ αρχής έχει επιλέξει την Ανθρωπότητα και γι’ αυτό το λόγο είναι άξιος. Όσο για την επιλογή που έχει, η Σημαία είναι ξεκάθαρη: Ελευθερία ή θάνατος. Και τίποτα άλλο. Διότι μπροστά σε αυτές τις έννοιες δεν υπάρχει ανάλογη.

πηγή 

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής

ΟΗΕ: Σοκαριστική η κατάσταση στην Υεμένη Κάλεσμα στις εμπόλεμες πλευρές να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΟΗΕ χαρακτήρισε «σοκαριστική» την ανθρωπιστική κατάσταση στην Υεμένη και κάλεσε τις εμπόλεμες πλευρές να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο. 

«Ήρθα στην Υεμένη για να καταλάβω καλύτερα την επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης, περιλαμβανομένης της ραγδαίας εξέλιξης της επιδημίας χολέρας, της τεράστιας έλλειψης τροφίμων και του κύματος εκτοπισμών πληθυσμών και ήταν σοκαριστικό να διαπιστώνω την επίπτωση (στον πληθυσμό) ενός πολέμου που προκάλεσαν οι άνθρωποι», δήλωσε στη Σαναά ο επικεφαλής του γραφείου ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ (Ocha), Μαρκ Λόουκοκ, έπειτα από μια επίσκεψη στην Υεμένη, το Σάββατο. 

Στον πόλεμο στην Υεμένη αντιπαρατίθενται από το 2014 δυνάμεις πιστές στον πρόεδρο Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, που εκδιώχθηκαν από την πρωτεύουσα Σαναά, και αντάρτες Χούτι που φέρεται να υποστηρίζονται από το Ιράν και οι οποίοι έχουν συμμαχήσει με στρατιωτικές δυνάμεις που παρέμειναν πιστές στον πρώην πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο πόλεμος έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 8.650 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων πολλοί άμαχοι. 

Περισσότερα από 11 εκατομμύρια παιδιά έχουν ανάγκη την ανθρωπιστική βοήθεια λόγω του πολέμου, ανέφερε τη Δευτέρα το Ocha. Είναι τα άμεσα θύματα της χειρότερης διατροφικής κρίσης στον κόσμο, μιας χωρίς προηγούμενο επιδημίας χολέρας και της απουσίας πρόσβασης σε ιατρικές υπηρεσίες, σύμφωνα με την οργάνωση.

Κατά την πρώτη επίσκεψή του στην Υεμένη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του την 1η Σεπτεμβρίου, ο Λόουκοκ είχε συναντήσεις στο Άντεν, προσωρινή πρωτεύουσα της Υεμένης όπου έχει εγκατασταθεί η κυβέρνηση η οποία αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα. Είχε επισκεφθεί επίσης πολλές περιοχές της χώρας και νοσοκομεία και είχε συναντηθεί με εργαζομένους στον τομέα της υγείας που παρέμεναν απλήρωτοι για μήνες. 

Είπε πως ζήτησε από τους αξιωματούχους στο Άντεν και στη Σαναά να διασφαλίσουν ότι η ανθρωπιστική βοήθεια θα φθάσει σε όσους την έχουν ανάγκη και κάλεσε για την επαναλειτουργία του αεροδρομίου της Σαναά --που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών Χούτι-- για εμπορικές και ανθρωπιστικές πτήσεις. 

ΒΗΜΑ

Η καθαγίαση των ναών της Θεσσαλονίκης, μετά την απελευθέρωση – Οκτώβριος 1912

Στις 31 Οκτωβρίου 1912 ξεκίνησε η καθαγίαση των ναών της Πόλης. Ο μητροπολίτης Αθηνών Θεόκλητος άρχισε να επισκέπτεται τους ιερούς ναούς. 

Πρώτα επισκέφτηκε την Αγία Σοφία που είχαν καταλάβει οι Βούλγαροι και τέλεσε απλή δέηση επειδή ο ναός θεωρήθηκε “ακαθάριστος”. Στη συνέχεια επισκέφτηκε την Αγία Παρασκευή (Αχειροποίητος),τον Άγιο Γεώργιο (Ροτόντα) όπου κι εκεί είχαν καταλύσει οι Βούλγαροι και τον Άγιο Παντελεήμονα όπου προσευχήθηκαν και έψαλλαν τα κατάλληλα για την περίσταση τροπάρια.

Στη συνέχεια ο Θεόκλητος επισκέφτηκε το ναό του Αγίου Δημητρίου,όπου έψαλλε το απολυτίκιο του μεγαλομάρτυρα Αγίου και πολιούχου της Πόλης. Στον τάφο του Αγίου έγινε προσευχή, αναπέμφθηκαν ευχές, ψάλθηκε αγιασμός και στη συνέχεια αυτός ραντίστηκε. Την ιερή και συγκινητική αυτή τελετή παρακολούθησε πλήθος ανδρών και γυναικών που έκλαιγαν από χαρά και συγκίνηση. Στη συνέχεια, ενώ έψαλαν το “Τη υπερμάχω στρατηγώ τα νικητήρια”, αναχώρησε ο Μητροπολίτης με τη συνοδεία του και πήγε στους Αγίους Αποστόλους και στην Αγία Κυριακή, όπου ανυψώθηκαν και οι ελληνικές σημαίες που πήραν από το απέναντι φαρμακείο του Ζωγράφου. Έτσι η ελληνική σημαία άρχισε να κυματίζει σε όλους τους ναούς της Πόλης. 

Η ιστορική αυτή πράξη του Θεόκλητου δεν συνιστούσε την κανονική τάξη απόδοσης των ναών στη χριστιανική λατρεία, αλλά μία πανηγυρική τελετή μέσα στο πλαίσιο ενθουσιασμού για την απελευθέρωση της Πόλης. Την επίσημη διαδικασία απόδοσης των ναών στη χριστιανική λατρεία ανέλαβε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Γεννάδιος Αλεξιάδης. 

[Eπιμέλεια φωτογραφιών και κειμένων: Demetrios Hatzikos.
Πηγές: Γιάννη Μέγα (Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης) και Θεόδωρου Γιάγκου (Η απόδοση των βυζαντινών ναών της Θεσσαλονίκης στη λατρεία μετά την απελευθέρωση)]. 
από τη σελίδα στο facebook : “Χαλάστρα 1912-Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης”
ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ

Η παρέλαση που δημιουργεί δημοκρατικά σπυριά

Είναι γνωστό ότι στο Ελλαδιστάν οι «δημοκράτες» (οι αριστεροί δηλαδή γιατί όλοι οι υπόλοιποι είναι φασίστες) βγάζουν σπυριά με τις εθνικές εορτές και τις παρελάσεις. Είναι φυσικό αφού κατά την κομμουνιστική κοσμοθεωρία οι άνθρωποι χωρίζονται σε εργάτες/δημοκράτες και σε αφεντικά/φασίστες/καπιταλιστές, ενώ τα κράτη δεν είναι παρά φασιστικά/καπιταλιστικά μορφώματα που εξυπηρετούν τα αφεντικά.

Έτσι μέσα από την γενική απαξίωση της δημόσιας ηθικής, την διάλυση της παιδείας και την διαστρέβλωση της ιστορίας, προσπαθούν να δημιουργήσουν μία κοινωνία την οποία οι καπιταλιστές δεν τολμούν να ονειρευτούν ούτε στα πιο τρελά νεοταξικά τους όνειρα.

Μια υλιστική κοινωνία άνευρη, νερουλή, ανάλατη και άγευστη που ασχολείται μόνο με την κατανάλωση και την «αυτο-έκφραση». Μία κοινωνία δηλαδή που ασχολείται μόνο με «άρτον και θεάματα».

Είναι φυσικό λοιπόν να γίνεται επίθεση σε οτιδήποτε έχει σχέση με την Ελλάδα σαν εθνική οντότητα, και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εμφανώς εναντίον των εθνικών εορτών. Αυτή η επίθεση έχει ξεκινήσει ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ εφευρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο συνωστισμός της Σμύρνης κλπ.

Ο αριστερός Ραφαηλίδης γράφει στο οπισθόφυλλο του βιβλίου του «Ιστορία (κωμικοτραγική) του νεοελληνικού κράτους 1830-1974»: «Οι ρήτορες των δύο εθνικών επετείων, που είναι δύο ίσως γιατί μία δε φτάνει για να καταλάβουμε πως είμαστε Έλληνες, δε θα βρουν τίποτα χρήσιμο γι’ αυτούς σε τούτο το βιβλίο. Οι δάσκαλοι όμως, θα μπορούσαν κάλλιστα να το χρησιμοποιήσουν σα βοήθημα αλλά και σαν συμπλήρωμα στις επισήμως λογοκριμένες σχολικές ιστορίες, που στοχεύουν μάλλον στην αποβλάκωση, παρά στην εγρήγορση των Ελληνοπαίδων, που όντας βουτηγμένα από τρυφερής ηλικίας στο θεσμοθετημένο ιστορικό ψέμμα θα ήταν παράλογο να περιμένει κανείς να γίνουν κάποτε υπεύθυνοι και έντιμοι πολίτες ενός κράτους γεμάτου απατεώνες».

Το 2008, Ο Τσίπρας σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Schooligans (της εφημερίδας «Τα Νέα») δήλωσε: «Συμφωνώ με την κατάργηση του στρατού. Να καταργηθούν όλοι οι στρατοί».

Εξάλλου ο Φάμελλος δήλωσε: «Τιμούμε την παρέλαση, την διαδικασία και τους νέους… …το ότι πρέπει η νέα γενιά και όλη η κοινωνία να βρει έναν τρόπο να εκφράζει και τη γνώση της και την πίστη στο ότι η Δημοκρατία και η Ελευθερία είναι σταθερές αξίες και πρέπει να παραμένουν στην καθημερινή μας ατζέντα, αυτό είναι δεδομένο… …εάν αυτό θα γίνεται με μια παρέλαση ή αν θα γίνεται με άλλες γιορτές είναι κάτι που μπορεί να το συζητήσει το υπουργείο Παιδείας… ».

Πάει να πει ότι και μετά την μη προσέλευση του Μπουτάρη στην παρέλαση, το πιθανότερο είναι ότι του χρόνου δεν θα δούμε άλλη φασιστική παρέλαση. 

Αλλά ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΛΟΓΟΙ που οι «δημοκράτες» βγάζουν σπυριά ΕΙΔΙΚΑ με την εορτή της 28ης Οκτωβρίου: 

Κανένας αριστερός δεν θέλει να θυμάται ότι ακόμα και πριν από εκείνη την περίοδο 1930-1940, το ΚΚΕ στήριζε την απόσχιση της Μακεδονίας από την Ελλάδα και την δημιουργία Μακεδονικού κράτους. 

Κανένας αριστερός δεν θέλει να θυμάται ότι ο δικτάτορας και φασίστας Μεταξάς ΑΡΝΗΘΗΚΕ να συμμαχήσει με τον ναζιστικό/φασιστικό Άξονα, κάτι που έκαναν οι δήθεν δημοκράτες κομμουνιστές. Όταν βέβαια ο Χίτλερ επιτέθηκε στην ΕΣΣΔ τα πράγματα άλλαξαν και το ΚΚΕ ανακάλυψε ότι ο φασισμός είναι εχθρός του λαού και ότι πρέπει να πολεμήσει τους Γερμανούς για το συμφέρον της μαμάς ΕΣΣΔ. Έτσι ιδρύθηκε το ΕΑΜ όχι για να απελευθερώσει την Ελλάδα από τους Γερμανούς αλλά ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ για να προασπιστεί τα συμφέροντα της ΕΣΣΔ. Η απόφαση ιδρύσεως του ΕΑΜ (27 Σεπτεμβρίου 1941, στην Αθήνα) λέει: 

«Η υπεράσπιση της Σοβιετικής Ένωσης, η υποστήριξη της νίκης της με όλα τα μέσα είναι ύψιστο καθήκον κάθε κομμουνιστή, κάθε εργαζόμενου, κάθε ανθρώπου που θέλει τη λευτεριά της χώρας του από τον φασιστικό ζυγό. Οι κομμουνιστές ποτέ δεν ξεχνάνε, πως σε τελευταία ανάλυση η Σοβιετική Ένωση είναι ο κοινός εχθρός όλων των ιμπεριαλιστών.

Όμως, οι κομμουνιστές οφείλουν να δουν, ότι στο σημερινό στάδιο της αντισοβιετικής επίθεσης, ο φασισμός είναι ο κύριος εχθρός όχι μόνο του πρώτου σοσιαλιστικού κράτους, αλλά και κάθε δημοκρατικής κατάκτησης του λαού. Γι’ αυτό πρέπει να υποστηρίζουν κάθε προσπάθεια που θα τείνει στην συντριβή του φασισμού και στην υπεράσπιση της Σοβιετικής Ένωσης». 

Κανένας αριστερός δεν θέλει να θυμάται ότι ο Μεταξάς ήταν αγαπητός στον λαό εξαιτίας της οικονομικής πολιτικής που ακολουθούσε κάτι που ΠΟΤΕ δεν αναφέρεται. Ακόμα και ο αριστερών φρονημάτων Βασίλης Ραφαηλίδης γράφει στην «Ιστορία (κωμικοτραγική) του νεοελληνικού κράτους 1830-1974», στην σελίδα 153: «Ας μάθουμε επιτέλους να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους και να μην παραποιούμε την ιστορία μας. Ο ελληνικός λαός, στην πλειοψηφία του, αγάπησε τον Μεταξά». 

Κανένας αριστερός δεν θέλει να θυμάται ότι η Γερμανία και η ΕΣΣΔ υπέγραψαν στις 23 Αυγούστου 1939 Σύμφωνο μη Επίθεσης, το οποίο επικυρώθηκε μετά οκτώ ημέρες από το Ανώτατο Σοβιέτ. 

Κανένας αριστερός δεν θέλει να θυμάται αυτό το ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ για την δημοκρατία και την ανθρωπότητα σύμφωνο, το οποίο υπογράφτηκε σε ημερομηνία κοντά στην εθνική μας εορτή κατά του ναζισμού. 

Κανένας αριστερός δεν θέλει να θυμάται ότι αν δεν υπογραφόταν αυτό το Σύμφωνο μη Επίθεσης, ο Χίτλερ δεν θα εξαπέλυε τον στρατό του εναντίον της δυτικής Ευρώπης και ΙΣΩΣ ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος να μην είχε γίνει. 

Κανένας αριστερός δεν θέλει να θυμάται ότι, με αυτό το Σύμφωνο μη Επίθεσης, η Γερμανία και η ΕΣΣΔ μοίρασαν και κατέκτησαν τις χώρες που υπήρχαν ανάμεσά τους. 

Κανένας αριστερός δεν θέλει να θυμάται ότι το ΚΚΕ καλούσε τον κόσμο σε αντίσταση και ανταρσία κατά του Μεταξά: «Καλούμε τους πολεμιστές μας ν’ αρνηθούν να πολεμήσουν πέρα απ’ τα σύνορα της πατρίδας μας. Τι ζητάμε στην Αλβανία; Που μας πάνε; Ο λαός μας δε θέλει δεύτερο Σαγγάριο» (πηγή: «ΚΚΕ- Επίσημα Κείμενα», τόμος Ε΄, σελίδα 11-16). 

Κανένας αριστερός δεν θέλει να θυμάται (και αν ψάξετε λίγο στο διαδίκτυο θα βρείτε πολλά) ότι το ΚΚ καλούσε τον λαό και τους στρατιώτες σε ανυπακοή και συνεργασία με τους Βούλγαρους, οι οποίοι ήδη είχαν συμμαχήσει με την ναζιστική Γερμανία: «Η Κ.Ε καλεί όλο τον εργαζόμενο λαό να πάρει παράδειγμα απ’ τον ηρωικό αδελφό λαό της Βουλγαρίας που κάνει ότι μπορεί για την αποκατάσταση της ειρήνης στα Βαλκάνια και την πραγματική συνεννόηση όλων των βαλκανικών λαών» («ΚΚΕ- Επίσημα Κείμενα», τόμος Ε΄, σελίδα 25-26). 

Κανένας αριστερός δεν θέλει να θυμάται ότι όλα αυτά γινόντουσαν επειδή η μαμά ΕΣΣΔ ήταν ακόμα σύμμαχος με τον Χίτλερ. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι στις 14 Απριλίου του 1941 (ενώ οι Γερμανοί προήλαυναν στην Ελλάδα) το ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση όπου έλεγε μεταξύ άλλων: «Καλούμε όλο το λαό να σκεφτεί πόσο διαφορετική θα ’ταν η θέση του, αν η επιστράτευση της 28ης Οχτώβρη 1940 μετατρεπόταν σε λαϊκό ξεσήκωμα… …πως η Μακεδονία, ή Θράκη και όλα όσα ακόμα θα χάσουμε… …ο λαός μας θα είχε στη χώρα του πραγματική ελευθερία… …αν το σωτήριο αυτό ξεσήκωμα δεν έγινε, αιτία είναι η πλάνη του λαού πως ο πόλεμος ήταν δίκαιος». («Το ΚΚΕ από το 1918 έως το 1931», τόμος Α΄, έκδοση Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αθήνα 1947, σελ. 518). 

Και αν δεν με πιστεύετε κατάφερα και βρήκα δύο από τις πηγές για να διαβάσετε μόνοι σας: 
και 

Οπότε θα καταλάβετε καλύτερα γιατί η παρέλαση είναι πηγή δημοκρατικών σπυριών. 

Τώρα «εσάς ξά σας» όπως λένε στην Κρήτη. Δημοκράτες είσαστε, εκλογές έρχονται ξαναψηφίστε τους. Όσο για την Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη δεν θα χαθούν. Απλά θα πάνε σε κάποιον άλλον «αδελφό λαό». 

Όχι (ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ) ότι αν ψηφίσετε κάποιο άλλο κώμα, εμμμ κόμμα ήθελα να πω, θα αλλάξει κάτι στην ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ «ροή των γεγονότων»…

ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ

Κάποιο σώμα τη Γη περιτριγυρίζει
τον νέο επισκέπτη παρότι δεν τον γνωρίζει
ανησυχεί σαν κάτι σοβαρό να κρύβει;
αντικείμενο πραγματικό μας προσεγγίζει
ίσως γι’ αυτό η NASA ανησυχεί
και το  παρακολουθεί 

Τρέχει με ταχύτητα υψηλή
400 μέτρα μήκος και ίσως πιο μακρύ
Τροχιές αλλάζει κατ’ επιλογήν
σήματα δεν έδωσε στη Γη
κι’ αυτό είναι που μας στενοχωρεί
και μας τρομάζει 

Τρέχει σε παράξενη τροχιά
που την αλλάζει
το διαστημικό αντικείμενο μας προσπερνά
χωρίς να μας χαιρετήσει
πριν έξω από το ηλιακό μας σύστημα
βουτήξει 

Μπορεί να είναι μετεωρίτης
ή ένας μικρός κομήτης σαν ουρανοξύστης
εμείς θα θέλαμε να ήταν διαστημόπλοιο
των πανάρχαιων θεών μας το αστρόπλοιο
ταξιδιώτες από άλλον πλανήτη ή αστερισμό
να μας στείλουν φωτεινά  σήματα
κάποιον χρησμό
να ξαναγύριζε ο Ζευς στου Όλυμπου το βουνό
στο παλιό του σπίτι 

Αναγνωριστική πιθανόν να είναι τούτη η  πτήση
για εξακρίβωση του πολιτισμού  μας
πριν επισκεφθούν τη Γη μας 

Όμως αυτό ενέχει σοβαρότατους κινδύνους
ένας εξωηλιακός πολιτισμός
για να φτάσει ως εδώ
θα μας θεωρήσει άγριους μπαμπουίνους 

Ίσως μας φέρει ο Δίας
τον πολιτισμό του Κυνός και της Λύρας
χάριν ευεργεσίας
με Κρήτες και Πόντιους λυράρηδες
θα τους υποδεχθούμε
στην Αρχαία Ολυμπία στο ναό της Ήρας 

Είθε να βάλουν σε τάξη τη Γη χωρίς προαπαιτούμενα
για να μην θρηνήσουμε μυριάδες νέα θύματα
από τα πυρηνικά, την μόλυνση του περιβάλλοντος
και τον υπερπληθυσμό που μας κατακλύζει
από τον ανθρώπινο εγωισμό και τον εκτροχιασμό
που στο χάος μας γκρεμίζει 

Είθε να μας επισκεφθούν και ό,τι είναι να γίνει ας γίνει!! 

*Αμφικτύων
31/10/2017 

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης,
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών