Σελίδες

29 Οκτωβρίου 2017

Ο Τέσλα το 1924 για την δύναμη της γυναίκας που «σβήνει» ο φεμινισμός (και λίγες σκέψεις για την εκμετάλλευση της γυναίκας)

Ο διάσημος επιστήμονας Νίκολα Τέσλα, παρότι δεν παντρεύτηκε, τιμούσε και σεβόταν την γυναίκα.

«Πάντα σκεφτόμουν για την γυναίκα», έλεγε!
«Κατέχει αυτές τις ευαίσθητες ιδιότητες του νου και της ψυχής που την έκαναν σε αυτά τα σημεία πολύ ανώτερη από τον άνδρα. Την είχα τοποθετήσει σε ένα υψηλό βάθρο, μιλώντας μεταφορικά, και την είχα τοποθετήσει σε ορισμένες σημαντικές ιδιότητες πολύ υψηλότερα από τον άνδρα.

Αυτά ωστόσο ανήκουν στο παρελθόν … Τώρα η απαλή, ευγενική γυναίκα της ευλαβικής μου λατρείας έχει εξαφανιστεί! Στην θέση της εμφανίζεται η γυναίκα που σκέφτεται ότι η κύρια επιτυχία της στην ζωή περιορίζεται στο να γίνει όσο το δυνατόν περισσότερο σαν τον άνδρα – σε ντύσιμο, φωνή και ενέργειες, σε αθλήματα και επιτεύγματα κάθε είδους», ανέφερε ο Τέσλα, σε συνέντευξή του, το 1924, στην εφημερίδα Galveston Daily News, ασκώντας ουσιαστικά κριτική στον φεμινισμό.

Μεταξύ άλλων δήλωνε: 

«Ίσως ο άνδρας στην ανθρώπινη κοινωνία να είναι άχρηστος. Ειλικρινά ομολογώ πως δεν γνωρίζω. Σε περίπτωση που οι γυναίκες αρχίζουν να αισθάνονται έτσι – και υπάρχουν τρομερές αποδείξεις ότι το κάνουν – τότε εισερχόμαστε στην πιο σκληρή περίοδο της παγκόσμιας ιστορίας.

Ο (ανθρώπινος) πολιτισμός θα βυθιστεί σε μια κατάσταση, όμοια με εκείνη που συναντάμε στις μέλισσες, τα μυρμήγκια και άλλα έντομα.  Μια κατάσταση, κατά την οποία, το αρσενικό σκοτώνεται αδυσώπητα. Σε αυτή την μητριαρχική αυτοκρατορία που θα καθιερωθεί, το θηλυκό βασιλεύει και καθώς η γυναίκα κυριαρχεί, τα αρσενικά είναι στο έλεός της. Το αρσενικό θεωρείται σημαντικό μόνο ως παράγοντας στην αναπαραγωγή.

Η τάση γυναικών να απομακρύνουν τον άνδρα, αντικαθιστώντας το παλιό πνεύμα συνεργασίας μαζί του σε όλες τις υποθέσεις της ζωής, είναι για μένα εξαιρετικά απογοητευτική.

Η δύναμη της αληθινής γυναίκας είναι τόσο μεγάλη που πιστεύω ότι αν μια όμορφη στο πνεύμα, στον τρόπο και την σκέψη, στην πραγματικότητα, όμορφη από κάθε άποψη, ένα είδος θεάς – ήταν να εμφανιστεί ξαφνικά στην γη, θα μπορούσε να διοικεί ολόκληρο τον κόσμο. Η ηγεσία της, πιστεύω, θα αναγνωριζόταν παγκοσμίως». 

πηγή

ΣΧΟΛΙΟ

Ισως γι αυτό μέχρι το τέλος της ζωής του έμεινε στην αφάνεια και παρεξηγημένος από την άρχουσα Νέα Τάξη της εποχής που ήδη προωθούσε την γυναίκα προς την εργασία και την εκμετάλλευση, παραμυθιάζοντάς την για χειραφέτηση και ανεξαρτησία με τον ψευτοπροοδευτισμό της... 
Τελικώς η κατάληξη φυσικά ήταν ένα αίσχος...
Οι γυναίκες έγιναν εργάτριες στις φάμπρικες των πλουσίων με πενιχρούς μισθούς για να τσακίσουν τους μισθούς των αντρών εργατών και ταυτοχρόνως να επέλθει η ουσιαστική διάλυση της οικογένειας η οποία συνεχίζεται μέχρι της ημέρες μας..... 

Οταν οι μανάδες βγήκαν στην εργασία άρχισε ουσιαστικά η παρακμή των οικογενειών...
Οι ρόλοι των δύο φύλων περιπλέχθηκαν και τα διαζύγια αυξήθηκαν... 

Η ισότητα των δύο φύλων δεν έχει ουδεμίαν σχέση με την αλλαγή ρόλων...
Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και οι ξεχωριστές αρετές της προσωπικότητας του άντρα και της γυναίκας αρκούν για να δημιουργηθεί με αγάπη κι ευλογία του Θεού ένα όμορφο κι ευλογημένο σπιτικό όπου το κάθε μέλος του θα γνωρίζει τον ξεχωριστό ρόλο του και θα βοηθάει όσο είναι δυνατόν τον αγαπημένο του σύζυγο...

Για όσους έχουν αντιρρήσεις για το τι διαφθορά και ντροπή στο γυναίκειο φύλο επέφερε ο αρρωστημένος φεμινισμός αρκεί να δούνε τα αισχρά του συνθήματα υπερ των δολοφονικών εκτρώσεων και το κατάντημα της σεξουαλικής απελευθέρωσης που προώθησαν οι φεμινίστριες και που η κατάληξή του διακρίνεται αργά τα βράδια στις τηλεοράσεις μας με εκατοντάδες κοριτσάκια στα τηλέφωνα 090 και στις πορνοταινίες και τα πορνοπεριοδικά που κατέκλυσαν τον τόπο....

Η γυναικεία χειραφέτηση κρέμεται στα μανταλάκια των περιπτέρων...

ΥΓ. Ολα τα παραπάνω καμία σχέση δεν έχουν με τις άξιες γυναίκες της βιοπάλης που προσπαθούν να συντηρήσουν μονογονεϊκές οικογένειες ή να βοηθήσουν τους φτωχούς βιοπαλαιστές συζύγους τους....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.