Γράφει ο Πέτρος Χασάπης
Άρθρο
44 παρ. 1 εδ. β΄ του Συντάγματος: "Δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον
Πρόεδρο της Δημοκρατίας με διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που
ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ, εφόσον
αυτό αποφασιστεί από τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών, ύστερα
από πρόταση των δύο πέμπτων του συνόλου...".
Δηλαδή το ίδιο το Σύνταγμα θεωρεί μόνο το πολιτικό προσωπικό ικανό να αποφασίζει για δημοσιονομικά
θέματα, απαγορεύοντας ΡΗΤΑ στο λαό να αποφασίζει για τέτοια θέματα.
Προφανώς γιατί ο λαός θεωρείται "ανίκανος" ή και "επικίνδυνος" για να
ασχοληθεί με τα δημοσιονομικά θέματα.
Την ίδια άποψη έχουν και πολλοί κρατικοδίαιτοι συνταγματολόγοι, που τρέφονται από τα χρήματα αυτού του λαού.
Την
ίδια άποψη έχουν φυσικά και οι πολιτικοί, οι οποίοι αποφασίζουν οι
ίδιοι για τις δικές τους αμοιβές και τα δικά τους αφορολόγητα, αλλά
θεωρούν το λαό "ανίκανο" να αποφασίζει για τα θέματα αυτά.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).
Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.
Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.