Σελίδες

22 Ιουνίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΣΤΙΣ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ για τα νέα ΦΕΚ του μαθήματος Θρησκευτικών.

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης 

Την Τρίτη 27 Ιουνίου θα συνεδριάσει η Ιεραρχία της Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Το πρωί στο Παρεκκλήσι ων Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στο Καθολικό της Μονής Πετράκη θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του νεωτέρου τη τάξει Σεβ. Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου.

Αμέσως μετά στο Μέγα Συνοδικό θα ακολουθήσει προσφώνηση από τον Πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου, Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και Αντιφώνηση του Αντιπροέδρου.

Την ενημέρωση περί μαθήματος των Θρησκευτικών στους Αρχιερείς, θα κάνει ο Σεβ. Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ.

Να αναφερθεί ότι το Υπουργείο Παιδείας προέβη σε δημοσίευση νέων ΦΕΚ, για τα νέα προγράμματα σπουδών στο Δημοτικό το Γυμνάσιο και Λύκειο για τα Θρησκευτικά.

Έτσι με τις αποφάσεις αυτές καταργείται η ισχύς των προηγουμένων που δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ τον Σεπτέμβριο του 2016.

πηγή
Δείτε τα σχετικά ΦΕΚ (2104/2017 τευχ. Β και 2105/2017 τευχ. Β)  στην πηγή ή αναζητήστε τα μέσω του Εθνικού Τυπογραφείου ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΟ
Με μια αναλυτική ματιά που έριξα στα ΦΕΚ, μετατρέπεται το μάθημα των Θρησκευτικών σε κοινωνιολογία και θρησκειολογία.... Τα ορθόδοξα στοιχεία περιορίζονται σε απλές αναφορές.... και προτρέπονται οι μαθητές προς κάθε νεοταξίτικη εντολή υπέρ της θρησκευτικής διαφορετικότητας....
Ακόμα και από τις μικρές τάξεις του Δημοτικού αρχίζει η πλύση εγκεφάλου με αναφορές στις χριστιανικές αιρέσεις (που φυσικά δεν αποκαλούνται αιρέσεις...) και στις άλλες θρησκείες.... κυρίως ιουδαϊσμός και ισλάμ....

Είμαι περίεργος να δω τι θα αποφασίσει η Ιεραρχία μετά το δούλεμα που τους έκανε ο Σύριζα....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.