Σελίδες

13 Μαΐου 2017

Κοινωνική αλλοτρίωση

Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος

Γνωρίζοντας πως τα μνημόνια παράγουν μαζικά ανέργους, φτώχεια, οδύνη, καθώς επίσης εξαθλιωμένους υποψήφιους για τις φυλακές, ο κατήφορος θα συνεχιστεί με οποιαδήποτε κυβέρνηση – έως ότου δεν θα έχει απομείνει πια τίποτα από την ιδιωτική και δημόσια περιουσία των Ελλήνων. Αυτοί δεν θα σταματήσουν φυσικά να παρακολουθούν τους αγώνες του ποδοσφαίρου ή τις ανόητες συζητήσεις των πολιτικών στην τηλεόραση – «σκοτώνοντας» κυριολεκτικά το χρόνο τους και βρίζοντας τη Γερμανία στα πληκτρολόγια. 

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία βέβαια πως θα «αποχαιρετίσουν» για πάντα τους αξιοπρεπείς μισθούς και τις συντάξεις, μετατρεπόμενοι σε μίζερους ζητιάνους στο διηνεκές – στο όνειδος της Ευρώπης, η οποία δεν θα χάνει καμία ευκαιρία να τους εξευτελίζει όσο περισσότερο μπορεί. 

Την ίδια στιγμή τώρα που τόσο το δημόσιο, όσο και το ιδιωτικό χρέος θα αυξάνονται, παρά το ότι θα πουλιούνται τα πάντα σε τιμές περιπτέρου, οι Έλληνες, εντός ή εκτός των φυλακών, θα συνεχίζουν να ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον – φοβούμενοι τις συνέπειες της αναβολής πληρωμών στην καθημερινότητα τους, την έξοδο από το ευρώ, μην τους λείψει η βενζίνη, τη σκιά τους ή οτιδήποτε άλλο. 

Εάν βέβαια έβγαιναν 2.000.000 άνθρωποι στους δρόμους ή εάν απείχαν όλοι από τους χώρους εργασίας τους για μερικές ημέρες, σταματώντας κάθε είδους τραπεζική συναλλαγή, θα μπορούσαν να αλλάξουν τα πάντα. Δεν πρόκειται όμως να συμβεί κάτι τέτοιο αλλά, αντίθετα, οι Έλληνες θα συνεχίσουν να στηρίζουν με την ανοχή τους την κυβέρνηση – αγωνιώντας για τις αξιολογήσεις που όταν κλείνουν βάζουν έναν ακόμη κρίκο στις αλυσίδες τους και προσποιούμενοι ότι πείθονται από τις συνεχείς της υποσχέσεις περί παράλληλων προγραμμάτων ή αντιμέτρων, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά πως δεν έχει περάσει ποτέ από τη χώρα τους τίποτα πιο καταστροφικό. 

Παράδοξο; Απίστευτο; Παράλογο; Σχιζοφρενές; Τίποτα από όλα αυτά. Πρόκειται απλά για τη δειλία ανθρώπων που προτιμούν να κοροϊδεύουν τον εαυτό τους, αντί να αγωνισθούν – που δεν ενδιαφέρονται ούτε για την πατρίδα τους, ούτε για τα παιδιά τους, έχοντας δυστυχώς «αλλοτριωθεί» τις τελευταίες δεκαετίες. 

Εάν τώρα οι Έλληνες θέλουν να πιστεύουν ότι, φταίνε οι ίδιοι για την καταστροφή της χώρας τους, κατηγορώντας αποκλειστικά και μόνο τον εαυτό τους, καθώς επίσης επιλέγοντας να εγκαταλείψουν το σπίτι τους επειδή μπήκε ένας δεσποτικός διαρρήκτης που οι ίδιοι του άνοιξαν διάπλατα την πόρτα, τότε οι δικές μας απόψεις είναι ασφαλώς περιττές. 

Πηγή Analyst
το είδαμε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.