Σελίδες

27 Μαΐου 2017

Η Βόρεια Κορέα ως παγκόσμιο πρόβλημα

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Σιγά σιγά όλοι όσοι έβλεπαν τη Βόρεια Κορέα ως ένα τοπικό πρόβλημα, αλλάζουν εντελώς γνώμη. Μάλιστα αυτό εμφανίζεται και σε μερικούς από τους κομματικούς και ιδεολογικούς της υποστηρικτές, διότι αντιλαμβάνονται ότι το ακραίο έχει ξεπεράσει τα όρια της βαρβαρότητας και κανένας πια δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από διπλωματικές δηλώσεις, αφού οι παραδοσιακές ισορροπίες έχουν χαθεί λόγω του συνεχούς παραλογισμού. 

Η Βόρεια Κορέα δεν είναι προβληματική μόνο για τους Κορεάτες που καταπατούνται εδώ και δεκαετίες ή για ολόκληρη τη Νότια Κορέα αλλά επίσης για την Ιαπωνία και την Αμερική. Με αυτή την έννοια η Ρωσία και η Κίνα δεν μπορούν πια να παίζουν τον ρόλο του έμμεσου και άμεσου υποστηρικτή. Ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας έχει ξεπεράσει κάθε όριο και δυσκολεύονται πια ακόμα και αυτοί που ήταν φιλικοί μαζί με το καθεστώς της δυναστείας της φρίκης που καταπλακώνει ένα ολόκληρο λαό με την προπαγάνδα και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου βασανίζει και θανατώνει τους δίκαιους και τους αθώους. Η Βόρεια Κορέα είναι πλέον μια βαρβαρότητα για την ίδια την Ανθρωπότητα και γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να την σταματήσουμε με κάθε τρόπο.

πηγή 

Ακούστε και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του Ν. Λυγερού: 

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού με την Σοφία Πλουτινάκη και ο Στράτος Κυδωνάκης. Dream fm. 26/5/2017 ΕΔΩ 
Συνέντευξη του Ν. Λυγερού με τον Π. Ιωάννου, Sport news 26/05/2017  ΕΔΩ  
Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στον Μ. Πούλαδο. Ράδιο Πρώτο. 26/5/2017 ΕΔΩ 

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.