Σελίδες

31 Μαΐου 2017

Η Δημοκρατία Καταλύθηκε - Η συνωμοσία του Βαθέως Κράτους για την Κατάληψη της Αμερικής Επικράτησε. Κι ο Τράμπ ξεπουλήθηκε (όπως ήταν επόμενο)

Γράφει ο John W. Whitehead, The Rutherford Institute, 24-5-17 

[O αρθρογράφος είναι γνωστός Αμερικανός συνταγματολόγος, συγγραφέας και ιδρυτής του ανωτέρω Ινστιτούτου μελέτης συνταγματικών και θεμάτων πολέμου και ειρήνης. Το άρθρο του απευθύνεται σε Αμερικανούς πολίτες και αποτελεί μιαν πολύ ευκρινή ακτινογραφία της αμερικανικής πολιτικο-κοινωνικής πραγματικότητας. Εντούτοις, ο Έλληνας αναγνώστης, διαβάζοντάς το, θα δοκιμάσει το παράξενο συναίσθημα ότι όλα αυτά του είναι κάπου γνωστά, αρκετά οικεία, η περιγραφή, με μικρές παραλλαγές, της δικής του –σε μικρές δόσεις- διαδρομής προς τον βρασμό και τον θάνατο του βατράχου.] 

Ανάδειξη: Μιχαήλ Στυλιανού 

Καμιά αμφιβολία γι’ αυτό: Το πραξικόπημα πέτυχε. 
Το Βαθύ Κράτος, ήτοι το αστυνομικό κράτος, τουτέστιν η στρατιωτικό-βιομηχανική διαπλοκή πήρε τον έλεγχο.

Το αμερικανικό σύστημα αντιπροσωπευτικής διακυβέρνησης ανατράπηκε από ένα κερδοθηρικό, μιλιταριστικό κράτος μεγάλων επιχειρήσεων, αποφασισμένο για κοινωνικό έλεγχο και παγκόσμια κυριαρχία, με την επιβολή του στρατιωτικού νόμου εδώ στο εσωτερικό και την υποκίνηση πολέμων στο εξωτερικό. 

Όταν αμφιβάλεις, ακολούθει τα ίχνη του χρήματος, πάντοτε δείχνουν την διαδρομή.

Κάθε ένας στη σειρά των προέδρων, αρχίζοντας από τον Φραγκλίνο Ρούζβελτ, είχε αγοραστεί ολοκληρωτικά και αναγκαστεί να χορεύει στο ταψί του Βαθέως Κράτους.

Είσοδος Ντόναλντ Τραμπ, του υποψηφίου που ορκίστηκε να αποξηράνει τον βούρκο στην Ουάσιγκτον. Αντί να θέσει τέρμα στη διαφθορά, ο Τραμπ έστρωσε το δρόμο στους λομπίστες, στις πολυεθνικές, στη στρατιωτικό-βιομηχανική διαπλοκή και στο Βαθύ Κράτος, για να ευωχηθούν επάνω στο κουφάρι της θνήσκουσας Αμερικανικής Δημοκρατίας. 

Μόλις τελευταία, για παράδειγμα, ο Τραμπ συμφώνησε να πουλήσει στη Σαουδική Αραβία όπλα αξίας μεγαλύτερης των 110 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στο μεταξύ, ο Τραμπ -σε μια προσπάθεια να εξισορροπήσει υποτίθεται τον προϋπολογισμό σε δέκα χρόνια- σχεδιάζει να περικόψει τα κρατικά κονδύλια προγραμμάτων για τους απόρους, από την υγεία και τα δελτία σίτισης  έως τα φοιτητικά δάνεια και τα επιδόματα αναπηρίας.

Οι στρατιωτικοί δεν ανησυχούν για το σφίξιμο της ζώνης. Όχι, οι στρατιωτικές δαπάνες –με τους πολέμους ενός τρισεκατομμυρίου, την διοικητική σπατάλη 125 δις και τις απατηλά φουσκωμένες τιμές εργολάβων, που πλήττουν τον Αμερικανό φορολογούμενο εκεί που τον πονά περισσότερο- θα συνεχίσουν να αυξάνονται, χάρις στον Τραμπ.  

Να πως διατηρείς το Βαθύ Κράτος στην εξουσία. 
Οι πλούσιοι θα γίνουν πλουσιότεροι, οι φτωχοί θα γίνουν φτωχότεροι, οι στρατιωτικοί θα γίνουν πιο μιλιταριστές, οι ατέλειωτοι πόλεμοι της Αμερικής θα γίνουν πιο ατελεύτητοι και η προοπτική της ειρήνης θα γίνεται όλο και πιο αδιόρατη. 

Οσο για τους τρομοκράτες, αυτοί θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούνται σαν πιόνια, όσο η Σαουδική Αραβία παραμένει το εκτροφείο τους και η Αμερική παραμένει η πηγή των όπλων τους, της εκπαίδευσής τους και των τεχνικών τους γνώσεων. 

Ακολούθει το χρήμα. Πάντα δείχνει τον δρόμο. 

Όπως παρατήρησε ο Bertram Gross στο Friendly Fascism: The New Face of Power in America (Φιλικός Φασισμός: Το Nέο Πρόσωπο της Eξουσίας στην Αμερική), «  το Κακό κυκλοφορεί τώρα με πρόσωπο φιλικότερο από οποτεδήποτε άλλοτε στην Αμερικανική ιστορία.» 

Γράφοντας το 1980, ο Γκρος προανήγγειλε το μέλλον, στο οποίο έβλεπε:
. . .έναν νέον δεσποτισμό να έρπει αθόρυβα  από τη μιαν άκρη της Αμερικής στην άλλη. Απρόσωποι ολιγάρχες να κάθονται στο πιλοτήριο  ενός συμπλέγματος κυβέρνησης-μεγάλων επιχειρήσεων, που εξελισσόταν αργά σε διάρκεια δεκαετιών. Για να διευρύνουν τις εξουσίες και τα προνόμιά τους, είναι διατεθειμένοι να κάνουν τους άλλους να υποφέρουν τις συνέπειες της θεσμικής τους ή προσωπικής απληστίας. Για τους Αμερικανούς, αυτές οι συνέπειες περιλαμβάνουν χρόνιο πληθωρισμό, επαναλαμβανόμενη ύφεση, ομολογημένη και κρυμμένη ανεργία, τη δηλητηρίαση του αέρα, του νερού, του εδάφους και των οργανισμών και το σημαντικότερο, την  ανατροπή του Συντάγματός.

Ευρύτερες συνέπειες περιλαμβάνουν ευρείας έκτασης επεμβάσεις στη διεθνή σφαίρα, με οικονομική χειραγώγηση, υπονομευτική δράση, ή στρατιωτική εισβολή…   

Χάναμε τις ελευθερίες μας όλο και περισσότερο, σε τόσο μικρές δόσεις επί τόσον πολύ χρόνο –εν ονόματι της εθνικής ασφάλειας και της παγκόσμιας ειρήνης, προστατευόμενων από  καθεστώς στρατιωτικού νόμου μεταμφιεσμένο σε έννομο τάξη και επιβαλλόμενο από μια στρατιωτικοποιημένη αστυνομία και μια πολιτική τάξη αποφασισμένη να διατηρήσει πάση θυσία τον έλεγχο της εξουσίας- ώστε είναι δύσκολο να προσδιορίσουμε πότε ακριβώς άρχισε αυτός ο κατήφορος, στον οποίο σίγουρα κινούμαστε τώρα και μάλιστα με ταχύτητα. 

Η «κυβέρνηση του λαού, από τον λαό και για τον λαό» έχει χαθεί.
Δεν θα αναβιώσει ή ανορθωθεί χωρίς μια πραγματική επανάσταση αξιών και μια λαϊκή ανταρσία όμοιες των οποίων μπορεί να μην δούμε για πάρα πολύ καιρό.

Η Αμερική είναι μια επικερδής επιχείρηση για λίγους πολύ επιλέκτους και ο πόλεμος –πόλεμοι στο εξωτερικό εναντίον αντιπάλων-σκιών και πόλεμοι στο εσωτερικό εναντίον του αμερικανικού λαού- έχει γίνει η πρωταρχική πηγή εισοδήματος για το Βαθύ Κράτος. 

Στο κάτω-κάτω, ο πόλεμος είναι μεγάλες δουλειές. 

Για να εξασφαλίσουν περιθώρια κέρδους, θα πρέπει να βρίσκουν νέους εχθρούς στο εξωτερικό ή να επικεντρωθούν σε έναν πόλεμο στο εσωτερικό, εναντίον του αμερικανικού λαού. Και αυτή είναι η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε τώρα.

- Πόλεμοι διεξαγόμενοι στο εξωτερικό, με δαπάνες τρισεκατομμυρίων δολαρίων από τις 11/9/2001 
- Στρατιωτικός εξοπλισμός που πουλιέται σε ξένους εχθρούς.
- Τοπική αστυνομία που μεταμορφώνεται σε στρατό σε επιφυλακή, στο εσωτερικό της χώρας, με επιδοτήσεις εκατομμυρίων δολαρίων σε τοπικές αστυνομίες για στρατιωτικά όπλα, οχήματα, εκπαίδευση και βοήθεια.
- Κοινό εθισμένο στις εικόνες και τους ήχους του στρατιωτικού νόμου, στα αστικά εκπαιδευτικά γυμνάσια, και οικιακές ασκήσεις, χρονικά καθορισμένες και διαμορφωμένες έτσι που να συμπίπτουν με ή να προμηνύουν πραγματικές κρίσεις.
- Πολίτες δασκαλεμένους να φοβούνται και να υποπτεύονται ο ένας τον άλλο και να καλοδέχονται τα καλλωπιστικά του αστυνομικού κράτους. 

Αν είχε η κυβέρνηση επιχειρήσει να μας σπρώξει στον λαιμό ξαφνικά αυτή την κατάσταση πραγμάτων μπορεί να βρισκόταν αντιμέτωπη με μια εξέγερση. Αντ’ αυτού ο λαός υποβλήθηκε στη «θεραπεία» του βρασμένου βατράχου –βύθισμα στο νερό που θερμαίνεται αργά, βαθμό με βαθμό του θερμομέτρου, έτσι που  να μην αντιλαμβάνεται πως έχει παγιδευτεί και πως μαγειρεύεται και θα φαγωθεί.

«Εμείς, ο λαός», είμαστε τώρα στη χύτρα.  

Όπως το αποσαφηνίζω στο βιβλίο μου Πεδίο Μάχης Αμερική: Ο Πόλεμος κατά του Αμερικανικού Λαού, το Σύνταγμα δεν έχει καμιά πιθανότητα απέναντι σε ένα πανεθνικό ενοποιημένο στράτευμα σε επιφυλακή, καλυπτόμενο από τις τρεις εξουσίες, νομοθετική, εκτελεστική, δικαστική, όλες με τη μία πλευρά, δεν έχει σημασία σε ποιες πολιτικές πεποιθήσεις ομνύουν- μαζί μας πάντως δεν είναι, ούτε με την πλευρά της ελευθερίας. 

Από τον Κλίντον στον Μπους, έπειτα στον Ομπάμα και τώρα στον Τραμπ, είναι σαν να έχουμε φυλακιστεί στον κλειστό κύκλο του χρόνου, αναγκασμένοι να ζούμε τα ίδια, ξανά και ξανά: Τα ίδια γιουρούσια στις ελευθερίες μας, την ίδια περιφρόνηση για την ισχύ του Νόμου, την ίδια υποταγή στο Βαθύ Κράτος και την ίδια διεφθαρμένη, αρπακτική κυβέρνηση, που υπάρχει μόνο για να συσσωρεύει εξουσίες, να πλουτίζει τους μετόχους της και να διασφαλίζει την συνεχή κυριαρχία της. 

Η Δημοκρατία υποτάχτηκε στον φασισμό με το χαμόγελο. Οι εκλογές δεν πρόκειται να μας σώσουν. 

Διδαχτείτε από τα μαθήματα της  προδοσίας του 2008 και 2016: οι προεδρικές εκλογές γελοιοποίησαν το συνταγματικό σύστημα διακυβέρνησης στο οποίο υποτίθεται πως η ψήφος μας μπορεί ν’ αλλάξει τα πράγματα, όταν στην πραγματικότητα απλώς χρησιμεύει για να διατηρήσει το ίδιο καθεστώς. 

Μην καθυστερείτε.
Αρχίστε τώρα –στις μικρές σας κοινότητες, στα σχολεία σας, στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, στην αρθρογραφία των εφημερίδων, στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας- αντιμαχόμενοι στους νόμους που είναι άδικοι, στους αστυνομικούς που υπερβαίνουν τις εξουσίες τους, στους πολιτικούς που δεν ακούνε τους ψηφοφόρους τους  και στο σύστημα διακυβέρνησης που γίνεται κάθε μέρα τυραννικότερο.

Αν περιμένετε μέχρι το 2020 για να σώσετε τη δημοκρατία από τις αρπάγες του Βαθέως Κράτους, τότε θα είναι πολύ αργά.

πηγή

Ο παραλογισμός και η «κοινή γνώμη»

Αποτελεί αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα ότι τις τελευταίες δεκαετίες άπαντες οι ευρωπαϊκοί λαοί βιώνουν ένα καθεστώς πολιτιστικής τρομοκρατίας. Έναν παραλογισμό άνευ προηγουμένου, που με ταχύτατους ρυθμούς κατακλύζει κάθε πτυχή και έκφανση της καθημερινής τους ζωής. Αρχέγονες παραδοσιακές αξίες που ίσχυαν για αιώνες αναθεωρούνται συνεχώς, με απώτερο σκοπό την σταδιακή τους υποβάθμιση, απαξίωση και τέλος την ολοκληρωτική τους εξαφάνιση. 

Ήθη, έθιμα, θεσμοί και πρότυπα συμπεριφοράς που αποτελούν βασικά, διακριτικά στοιχεία της ταυτότητας, του πολιτισμού και της ιδιοσυγκρασίας ενός λαού, τώρα δέχονται μια λυσσαλέα επίθεση με σκοπό την ανατροπή τους. Αντιλήψεις και θεμελιώδεις πεποιθήσεις που ορίζουν το «είναι» και την «ψυχή» του, διαμορφώνοντας τον ιδιαίτερο και μοναδικό του χαρακτήρα, εκλαμβάνονται πλέον ως οπισθοδρομικές, αναχρονιστικές, ακόμα και επικίνδυνες, με την απόλυτη αυτή διαστρέβλωση να αγγίζει πολλές φορές τα όρια της ποινικοποίησης. 

Και την εικόνα αυτή της αποσυνθέσεως και της παρακμής έρχονται να συμπληρώσουν νέοι τρόποι, «μοντέρνοι», «προοδευτικοί».  Αντιφυσικές θεωρίες, νοσηρά ιδεολογήματα και συνήθειες που αντί να προάγουν και να δίνουν κίνητρα στο άτομο για συνεχή αυτοβελτίωση και εξέλιξη, το καθιστούν ένα άβουλο και δειλό πλάσμα. Ένα αδρανές υποκείμενο, παραιτημένο από την ίδια την Ζωή. Μίζερο, δίχως θέληση, δίχως ζωντάνια, δίχως ενέργεια. Απορροφημένο στην ικανοποίηση των κίβδηλων αναγκών που κάποιοι έπλασαν για να υποδουλώσουν το κάποτε ελεύθερο πνεύμα του. Ένα έρμαιο της νέας τάξης πραγμάτων, που αν και κάποιες φορές αναζητά έναν τρόπο σωτηρίας, ο βάλτος στον οποίο βρίσκεται μοιάζει να είναι δίχως τέλος. Ένα πλάσμα αποκομμένο από τις ρίζες του, εγκλωβισμένο στον μικρόκοσμο του, καθώς έχει πειστεί να αρνηθεί ακόμα και την ίδια του την ύπαρξη. 

Όλη αυτή η περιγραφόμενη ψυχοσύνθεση, ωστόσο, αντικατοπτρίζεται μοιραία και διαμέσου της λεγόμενης «κοινής γνώμης», σύμφωνα με την οποία τα άτομα εκφράζουν την άποψη τους για τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν το κοινωνικό γίγνεσθαι. Και εδώ τίθεται ένα ρητορικό ερώτημα: Τι έπεται, όταν αυτή η σήψη που μαστίζει την ψυχή τους ταυτίζεται με τις επικρατούσες αντιλήψεις σχετικά με τα σοβαρά ζητήματα που κρίνουν καθοριστικά την ζωή, την μοίρα και το μέλλον του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, και κατ’ επέκταση την τύχη του  λαού και του έθνους; 

Αν εξετάσει κανείς λίγο πιο προσεκτικά πότε ξεκινάει να εντείνεται αυτή η ύπουλη και σφοδρή πολεμική εναντίον των λαών της Ευρώπης, διόλου τυχαία θα διαπιστώσει ότι αυτό συμβαίνει από την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, φτάνοντας στην κορύφωση της στις μέρες μας. Το πλέον ανησυχητικό, δε, είναι ότι μεγάλη μερίδα της κοινωνίας φαίνεται να έχει εθιστεί, ασυνείδητα, ήδη στην παθολογική αυτή κατάσταση, καθώς όλες αυτές οι παρά φύσιν, ουσιαστικά, νέες ιδέες επιβάλλονται με έναν τρόπο ιδιαιτέρως βίαιο. 

Ζούμε πλέον στην εποχή της «πολιτικής ορθότητας», μιας ολοένα μεταβαλλόμενης «νέμεσης», που βρίσκεται εδώ για να συνετίσει όποιον τολμάει να έχει άποψη αντίθετη από όσα αυτή ορίζει και εκπροσωπεί. Και όσο για τους τολμηρούς που θα  έχουν το θράσος να αμφισβητήσουν ή να απορρίψουν το νέο αυτό σύστημα  αξιών, υπάρχει και η ανάλογη αντιμετώπιση, καθώς οποιαδήποτε κριτική αντιμετωπίζεται αρχικά με διάφορους ψυχιατρικούς όρους, όπως π.χ. «ομοφοβικός», «ρατσιστής», «ξενοφοβικός», «φασίστας», αυτός που προωθεί την «ρητορική μίσους» κτλ, φτάνοντας μέχρι την ποινικοποίηση του λόγου και της σκέψης, όπως συμβαίνει άλλωστε και στην δική μας πατρίδα, με την θεσμοθέτηση ενός ακόμα περίφημου νόμου – λάστιχο, του «αντιρατσιστικού νόμου». 

Πρόκειται, ξεκάθαρα, για τον απόλυτο πολιτιστικό, μαρξιστικό αυταρχισμό, που μοναδικός του σκοπός είναι η εξαφάνιση των εθνών και των πατρίδων της Ευρώπης. Με άλλα λόγια, για την εν γένει αλλοίωση του Ανθρώπου, τον οποίο φέρνοντας στα μέτρα του, τον καθιστά υποχείριο του και έπειτα μέσο για την διάδοση και εδραίωση των αντιφυσικών και αρρωστημένων ιδεών του. 

Το σχέδιο αυτό, φυσικά, έχει τις ρίζες του αρκετά πίσω στον χρόνο, και συγκεκριμένα  στο 1919, όταν η κλασική Μαρξιστική θεωρία ήθελε τους εργάτες έτοιμους να ξεσηκωθούν και με το ξέσπασμα ενός πολέμου στην Ευρώπη να διώξουν τους αστούς. Ωστόσο, οι εργάτες διέψευσαν το ουτοπικό αυτό όνειρο, καθώς συντάχθηκαν πίσω από τις σημαίες των χωρών τους, πολεμώντας για το «αίμα και την γη τους», για την πατρίδα τους. Με το γεγονός αυτό να δημιουργεί έντονο προβληματισμό, αποφασίστηκε ότι η επικράτηση θα ερχόταν μέσω μιας μακράς και μεθοδικής πορείας κατάκτησης της κοινωνίας εκ των έσω, αλώνοντας πρωταρχικά όλους τους θεμελιώδεις θεσμούς της. Έτσι, περί το 1930 ακολουθεί η ίδρυση της περίφημης «Σχολής της Φρανκφούρτης», η οποία εκμεταλλευόμενη και την ψυχολογική επιστήμη θεμελιώνει πλέον τον πολιτιστικό Μαρξισμό, διαχέοντας παντού το δηλητήριο του, μέσω της αδιάκοπης επίκρισης κάθε παραδοσιακού θεσμού. 

Με τον έλεγχο του κράτους και των μέσων παραγωγής να παρουσιάζει αναποτελεσματικότητα, επιλέγεται στο εξής η μέθοδος της παρέμβασης στην παραγωγή και διαμόρφωση αξιών και αρχών. Αυτό θα επιτυγχανόταν, κατά κύριο λόγο, μέσω του ελέγχου της εκπαίδευσης, η οποία θα γινόταν το βασικό όπλο καταστροφής του παραδοσιακού πολιτισμού, της θρησκευτικής ταυτότητας, της φυλετικής διαφορετικότητας, των πατροπαράδοτων αξιών, δομών και δεσμών, δηλαδή όλων των βασικών πυλώνων του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. 

Σήμερα, φυσικά, προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα γίνονται στο όνομα της «ελευθερίας», όλα για την απελευθέρωση των ανθρώπων από την καταπίεση! Παντού ξεπρόβαλλαν «ομάδες ανθρώπων», αυθαίρετα αλλά σκοπίμως διαχωρισμένες σε «καταπιεστές – θύτες» και σε «καταπιεζόμενους – θύματα». Ακολουθεί η δημιουργία ενοχικών συνδρόμων και η υποχρεωτική υποχωρητικότητα ενώπιων των πιο παράλογων απαιτήσεων των «καταπιεσμένων – θυμάτων», με την μέθοδο αυτή να αποτελεί το βασικό εργαλείο αποπροσανατολισμού και αποδιοργάνωσης της κοινωνίας, αφού συμβάλει τα μέγιστα στην δημιουργία της κατάλληλης «ψυχικής κατάστασης» ενδοτισμού, απάθειας και φόβου. Ότι μέχρι σήμερα θεωρείτο αρετή, τώρα γίνεται ελάττωμα και το αντίστροφο, ενώ οτιδήποτε καθορισμένο από τον Φυσικό Νόμο μετατρέπεται, δήθεν, σε  ζήτημα επαναξιολόγησης των ανθρώπινων αξιών. 

Παγκοσμιοποίηση, άρνηση της φυσικής πραγματικότητας για την ύπαρξη λαών – φυλών και συνόρων. Αθρόα λαθρομετανάστευση και πολυπολιτισμικότητα. Προώθηση της ομοφυλοφιλίας ως κάτι το φυσιολογικό και υιοθέτηση παιδιών από άτομα του ίδιου φύλου, «μαχητικός» φεμινισμός, αμβλώσεις, κατώτερα πρότυπα συμπεριφοράς, «απελευθέρωση» των ηθών και σεξουαλικές διαστροφές. Εκφυλισμένη τέχνη και μουσική, νομιμοποίηση των ναρκωτικών. Προσβολή του θείου στοιχείου και προώθηση της αθεΐας. Αλλαγή των βιβλίων της Ιστορίας. Θεοποίηση της ύλης και του χρήματος. Σπαρακτικά κηρύγματα «ανθρωπισμού» και ψευτοθεωρίες για «ισότητα» που εφαρμόζονται κατά το δοκούν. Εξισωτισμός και ισοπεδωτισμός των πάντων. Ευκαιριακός αντιρατσισμός. Μέσα μαζικής ενημέρωσης που έχουν τον κύριο λόγο στην διαμόρφωση της συνείδησης του σύγχρονου μαζανθρώπου, αποφασίζοντας ποιες λέξεις είναι ή δεν είναι επιτρεπτές, ποιες σκέψεις είναι αποδεκτές και ποιες όχι, ποιοι είναι οι «καλοί» και ποιοι οι «κακοί». Σφοδρή επίθεση κατά του εθνικισμού και δίωξη της εθνικής συνείδησης.  Και ο κατάλογος της παρακμής δεν έχει τέλος… 

Το σκεπτικό είναι ότι η «κοινή γνώμη» πρέπει πάση θυσία να συμμορφωθεί με όσα πλέον θεωρούνται «πολιτικά ορθά», ειδάλλως θα υποχρεωθεί να το πράξει. Ακόμα και η αλήθεια των γεγονότων αποτελεί συχνά βαρύτατο αδίκημα. Συνεπώς, όποιος διαφέρει, τελείως «δημοκρατικά» αφορίζεται, διώκεται, θεωρείται απόβλητος από την κοινωνία τους, εκτός βέβαια και αν αποκηρύξει τις «αιρετικές» του απόψεις. 

Αυτή είναι, λοιπόν, η τακτική με την οποία καταδυναστεύονται ολόκληροι λαοί. Ο κατασκευασμένος, τελικά, παραλογισμός που βιώνουμε, επιχειρεί στην ουσία την αντικατάσταση της λογικής και φυσικής τάξης των πραγμάτων, μέσω της αλλοίωσης όλων των υγιών, εναπομεινάντων στοιχείων του λαού και του έθνους μας. Πρόκειται ξεκάθαρα για μια ιδεολογία θανάτου. 

Εμείς, όμως, ως Έλληνες Εθνικιστές στεκόμαστε σφοδροί πολέμιοι ενός συστήματος που επιδιώκει την κατάργηση της πνευματικής και εθνικής μας υπόστασης. Στιγματισμένοι από αυτή την «κοινή γνώμη» που έχει κάνει τον παραλογισμό δεύτερη φύση της, μα πνευματικά ελεύθεροι, αντιπαραβάλλουμε την Άφθαρτη Ιδέα μας και την Τιμή μας ενάντια στον ηθικό και κοινωνικό εκμαυλισμό της σύγχρονης εποχής. 

Αρνούμαστε να είμαστε «πολιτικά ορθοί»! Η ίδια μας η φύση και η ιδιοσυγκρασία, εξάλλου, είναι ασυμβίβαστες με οτιδήποτε αντιφυσικό και ανήθικο. Ο αρχέγονος Κώδικας που διαπνέει την ύπαρξη μας ολόκληρη είναι εκ διαμέτρου αντιθέτως με αυτές τις νοσηρές αντιλήψεις. Η δική μας «γνώμη» δεν είναι ούτε «κοινή», ούτε εύπλαστη, καθώς είναι θεμελιωμένη σε ανώτερες αξίες και ευγενή ιδανικά. Είμαστε εδώ, για να εκπληρώσουμε το ιστορικό μας πεπρωμένο, μαχόμενοι με κάθε κόστος αυτή την «ανίατη νόσο».

Αλβανία: Eθνοϊσλαμιστές στοχοποιούν τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο

Σε πρωτοφανείς προκλήσεις, σε βάρος της γηγενούς Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, και με την απόλυτη ανοχή του αλβανικού κράτους, προχώρησε ο γνωστός, ακραίος Αλβανός εθνοϊσλαμιστής Ταχίρ Βέλιου.Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του το Epirus Post, από το επίπεδο της γραφικότητας, έχει περάσει πλέον σ’ αυτό της επικινδυνότητας, ενώ για πρώτη φορά, στοχοποιεί και τον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο.

Ο Ταχίρ Βέλιου, ο οποίος παρουσιάζεται ως πρόεδρος του Κινήματος για την Ενωμένη Αλβανία, δεν έχει διστάσει να δηλώσει ακόμη και σε ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης, ότι όνειρό του είναι να σηκώσει την αλβανική σημαία στην Πρέβεζα, τις τελευταίες ημέρες όργωσε στην κυριολεξία τα εδάφη όπου ζει η Ελληνική Μειονότητα.

Σε αρκετά χωριά, όπως στο Μούρσι, τη Λειβαδιά, αλλά ακόμη και στο Αλύκο, κατέβασε τις ελληνικές σημαίες και τις κατέστρεψε.

Σε άλλα, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, ηλικιωμένων, τρομοκράτησε όσους δεν μπορούσαν να του απαντήσουν στην αλβανική γλώσσα, την οποία δεν γνωρίζουν και εκτόξευσε απειλές κατά αυτών που έχουν καταλάβει εδάφη της Αλβανίας!

Σε νέες απειλές και προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας και της μειονότητας, προχώρησε και μέσα από το στρατιωτικό φυλάκιο της Επισκοπής, από δομή δηλαδή που ανήκει και διοικείται από το επίσημο αλβανικό κράτος.

Για πρώτη φορά ο Ταχίρ Βέλιου στοχοποιεί τον αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο. Μάλιστα δημοσίευσε φωτογραφία του Αρχιεπισκόπου με ένα μεγάλο κόκκινο «Χ».

Ο Βέλιου ζήτησε από το αλβανικό κράτος να χαρακτηρίσει τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Αλβανίας persona non grata, καθώς, όπως αναφέρει, έχει καταλάβει βίαια τον θρόνο και τον διατηρεί για την αναβίωση των ελληνικών σοβινιστικών σχεδίων.
Συνάμα κατηγορεί τον Αρχιεπίσκοπο για… εξελληνισμό του νότου της Αλβανίας, της Βόρειας Ηπείρου δηλαδή όπου εδώ και χιλιετίες κατοικείται από Έλληνες.

Σημειώνεται δε, ότι όλα αυτά συμβαίνουν έναν μήνα πριν τις βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία, με την κατάσταση να είναι ήδη τεταμένη.

Οι νέες προκλήσεις του Ταχίρ Βέλιου προκάλεσαν την αντίδραση της ομογενειακής οργάνωσης «Ομόνοια», η οποία με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει τόσο τις ενέργειές του όσο και την προκλητική αδιαφορία των αλβανικών Αρχών και τονίζει ότι «η ελληνική σημαία θα κυματίζει παντού, εκεί όπου το επιτρέπει ο νόμος και οι καρδιές μας». 

vimaorthodoxias.gr
το είδαμε ΕΔΩ 

Πώς μπορεί να προετοιμαστεί ο κόσμος για την «επόμενη μέρα» του Ισλαμικού Κράτους

Η Δύση πρέπει να σχεδιάσει προσεκτικά τη μετάβαση στη νέα εποχή για τη Συρία και το Ιράκ, αποφεύγοντας τα λάθη του παρελθόντος, γράφει ο David Ignatius.

Η τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ από έναν υποτιθέμενο μαχητή του Ισλαμικού Κράτους θα επιταχύνει την ώθηση των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους να καταλάβουν τα οχυρά της τρομοκρατικής οργάνωσης στη Μοσούλη του Ιράκ και στη Ράκα της Συρίας. Αλλά θα πρέπει επίσης να εστιάσει σε ορισμένες επείγουσες συζητήσεις σχετικά με μια μετα-ισλαμική κρατική στρατηγική για τη σταθεροποίηση των δύο χωρών. 

Επειδή, παρ’ όλο το στόμφο του Προέδρου Tραμπ για την εξάλειψη του Ισλαμικού Κράτους, η εκστρατεία στη Ράκα καθυστέρησε για μήνες, ενώ οι πολιτικοί των ΗΠΑ αμφισβήτησαν τη σοφία να στηριχθούν σε μια συριακή κουρδική πολιτοφυλακή γνωστή ως YPG, την οποία θεωρεί η Τουρκία ως τρομοκρατική ομάδα. Αυτή η ομάδα και οι σύμμαχοι σουνίτες μαχητές έχουν φτάσει σε απόσταση μικρότερη από 10 μίλια από την Ράκα, περιμένοντας μια απόφαση.

Εν τω μεταξύ, ο χρόνος περνά για τα σχέδια των τρομοκρατών που οργανώθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος από τη Ράκα. Αξιωματούχοι των ΗΠΑ μου είπαν πριν από λίγες εβδομάδες ότι γνώριζαν τουλάχιστον πέντε επιχειρήσεις του Ισλαμικού Κράτους που απευθύνονταν σε στόχους στην Ευρώπη. Οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι παροτρύνουν τις Ηνωμένες Πολιτείες να ολοκληρώσουν το έργο τους στη Ράκα το συντομότερο δυνατόν.

Η τρομακτική βομβιστική επίθεση στο Μάντσεστερ υπενθυμίζει τη δυσκολία να περιοριστούν τα σχέδια που οργανώνονται από το Ισλαμικό Κράτος - και το κόστος της αναμονής μέχρι τα τελικά χτυπήματα. Το Ισλαμικό Κράτος δέχεται πλήγματα και υποχωρεί και το χαλιφάτο του σχεδόν έχει καταστραφεί. Αλλά ένα εικονικό χαλιφάτο επιβιώνει στο δίκτυο που δημιούργησε τον Σαλμάν Αμπεντί, τον βομβιστή του Μάντσεστερ, και άλλους που επιδιώκουν να εκδικηθούν την αργή εκρίζωση της ομάδας.

Η επίθεση στη Ράκα πρέπει να προχωρήσει γρήγορα, τώρα που η διοίκηση του Τραμπ απέρριψε τις τουρκικές διαμαρτυρίες και επέλεξε να στηρίξει το YPG ως τη ραχοκοκαλιά ενός ευρύτερου συνασπισμού γνωστού ως Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις. Αυτοί είναι πιστοί, καλά καθοδηγούμενοι μαχητές, όπως διαπίστωσα σε μια επίσκεψη σε στρατόπεδο ειδικών δυνάμεων στην βόρεια Συρία πριν από ένα χρόνο.

Η κυβέρνηση Τραμπ άκουσε υπομονετικά τα τουρκικά επιχειρήματα για μια εναλλακτική δύναμη που υποστήριζε η Άγκυρα. Ωστόσο, το Πεντάγωνο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτή η δύναμη δεν είχε σημαντική παρουσία στο πεδίο της μάχης και ότι η πραγματική επιλογή είτε βασιζόταν στον συνασπισμό υπό την ηγεσία των Κούρδων για να καταλάβει τη Ράκα, είτε να αποστείλει χιλιάδες στρατιώτες των ΗΠΑ για να κάνουν τη δουλειά. Ο Λευκός Οίκος δικαίως επέλεξε την πρώτη προσέγγιση πριν από αρκετές εβδομάδες. Για να καθησυχάσουν την Άγκυρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες προσφέρουν διαβεβαιώσεις ότι η στρατιωτική παρουσία των Κούρδων θα περιοριστεί και ότι οι πρόσφατα στρατολογημένες σουνιτικές φυλετικές δυνάμεις θα βοηθήσουν στη διαχείριση της ασφάλειας στη Ράκα και κοντά στην Ντέιρ αλ-Ζουρ.

Το φινάλε, επίσης, πλησιάζει και στη Μοσούλη. Οι στρατηγοί λένε ότι μόνο το 6% της πόλης δεν έχει ανακαταληφθεί, με 500 έως 700 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να έχουν παραμείνει στην παλιά πόλη δυτικά του ποταμού Τίγρη. Μόλις εκκαθαριστούν η Ράκα και η Μοσούλη, η πρόκληση θα είναι η ανοικοδόμηση των σουνιτικών περιοχών της Συρίας και του Ιράκ - με πραγματική διακυβέρνηση και ασφάλεια - ώστε να μην εμφανιστούν γρήγορα οι εξτρεμιστικές ομάδες που ακολουθούν. Αυτή η ιδέα της προετοιμασίας για την "επόμενη μέρα" του Ισλαμικού Κράτους συζητιέται «χαμηλόφωνα» από τους υπευθύνους χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ εδώ και τρία χρόνια, αλλά με πολύ λίγο σοβαρό προγραμματισμό ή χρηματοδότηση. Θα πρέπει να αποτελέσει επείγουσα προτεραιότητα για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους βασικούς εταίρους της, όπως η Ιορδανία, η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών από διάφορους βασικούς συμμάχους λένε ότι συναντήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες με ηγέτες σουνιτών από το Ιράκ για να σχηματίσουν μια κεντρική ηγεσία που μπορεί να αναλάβει την πρωτοβουλία. Μέχρι στιγμής, όμως, η προσπάθεια αυτή δημιούργησε περισσότερες εσωτερικές διαμάχες παρά σαφή στρατηγική - μια καταθλιπτική επανάληψη των αποτυχημένων προσπαθειών για την οικοδόμηση μιας συνεκτικής σουνιτικής αντιπολίτευσης στη Συρία.

Ο διευθυντής της CIA Μάικ Πομπέο δήλωσε σε δημοσιογράφους σε συνέντευξή του την Τρίτη ότι σχεδιάζει να αλλάξει τη στάση του οργανισμού σε μια πιο επιθετική και ριψοκίνδυνη στάση. Ιδού ένα μέρος για να ξεκινήσει. Οι Κούρδοι είναι ο μπαλαντέρ τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία. Οι Σύριοι Κούρδοι κυβερνούν ήδη τον εθνοτικό θύλακα που ονομάζουν "Ρογιάβα". Αυτό θα πρέπει να αποτελέσει κίνητρο για να αναπτύξουν οι Σουνίτες της Συρίας παρόμοια ισχυρή κυβέρνηση στις απελευθερωμένες περιοχές τους. Εν τω μεταξύ, οι Ιρακινοί Κούρδοι ανέφεραν στους αξιωματούχους των ΗΠΑ ότι σκοπεύουν να διεξάγουν σύντομα δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία των Κούρδων, ίσως και τον Σεπτέμβριο.

Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ αισθάνονται βαθιά ευγνωμοσύνη έναντι των Ιρακινών Κούρδων, οι οποίοι υπήρξαν αξιόπιστοι σύμμαχοι από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Ωστόσο, το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία είναι πιθανό σημείο ανάφλεξης και οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ ενδέχεται να προσπαθήσουν να αναβάλουν το κουρδικό ζήτημα μέχρι πολύ μετά τις εκλογές του Ιράκ που προγραμματίζονται τον Σεπτέμβριο.

Το Ιράκ και η Συρία πρέπει να επαναπροσδιοριστούν ως πιο χαλαρά, με καλύτερη κυβέρνηση, πιο ανοιχτά συνομοσπονδιακά κράτη που θα δίνουν στις μειονότητες την ευκαιρία να αναπνεύσουν. Το κόλπο για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής είναι να καταστήσουν την μετάβαση στην μετά το Ισλαμικό Κράτος εποχή μια πορεία προς την πρόοδο, παρά μια συνέχιση της θρησκευτικής καταστροφής που έπληξε και τα δύο έθνη. 

washingtonpost.com
http://www.antinews.gr/

το είδαμε στο Geopolitics

«Ελλάς-Τουρκία συμμαχία»… στα κατεχόμενα το δικό τους «Survivor»

Το Survivor είναι εξίσου δημοφιλές και στην Τουρκία και μάλιστα η φετινή είναι η ενδέκατη σεζόν που προβάλλεται. Τα τελευταία χρόνια η εταιρία παραγωγής επιλέγει την κατεχόμενη Κύπρο ως το χώρο διοργάνωσης του μεγάλου τελικού και το ίδιο θα συμβεί και φέτος. 

ΠΗΓΗ: http://www.offsite.com.cy/ 

Το ξενοδοχείο Noah’s Ark στην κατεχόμενη Βοκολίδα θα φιλοξενήσει στα τέλη Ιουνίου το μεγάλο τελικό με τους χώρους του ξενοδοχείου να διαμορφώνονται αναλόγως. Σύμφωνα με τα τουρκικά ρεπορτάζ ολόκληρο το ξενοδοχείο θα γεμίσει με τους τεχνικούς και τους θεατές που ήδη έχουν κλείσει εδώ και καιρό δωμάτιο για να παρακολουθήσουν τον τελικό του παιχνιδιού από κοντά. 

Πέρσι δεν υπήρχε επαρκής διαθεσιμότητα στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο και οι παραγωγοί επέλεξαν το κοντινό Artemis Resort. Το event κατά τα φαινόμενα είναι πολύ σημαντικό για τα κατεχόμενα αφού το ξενοδοχείο επισκέφθηκε κατά τον περσινό τελικό και ο «υπουργός» τουρισμού των κατεχομένων!

ΣΧΟΛΙΟ DEFENCE-POINT.GR: Αφιερωμένο στους αρκετούς εν Ελλάδι – και την Κύπρο – οπαδούς της ουτοπίας – όταν δεν πρόκειται για πιο ιδιοτελή κίνητρα όπως η τσέπη, αφού σε περίπτωση «λύσης» όλοι υπόσχονται ότι στην Κύπρο θα τρώνε με «χρυσά κουτάλια», ή κάνουμε λάθος; – περί ελληνοτουρκικής φιλίας.

Ασφαλώς, υπό την προϋπόθεση όμως που δε λένε, την πλήρη υποσκέλιση του ελληνικού στοιχείου στο τουρκικό, τη μετατροπή των Ελλήνων, Ελλαδιτών και Κυπρίων, σε υποτελείς της «Υψηλής Πύλης». Δεν έχασαν ούτε αυτή την ευκαιρία, σε αυτό το «χαζό» θέμα, να διαφημίσουν το προϊόν του εγκλήματος της εισβολής του 1974. 

Διότι στόχος τους δεν είναι άλλος από το να διαλύσουν, να εξαφανίσουν την Κυπριακή Δημοκρατία και η Ιστορία να ξεκινήσει «από το μηδέν» και να γραφτεί πλέον «με τουρκικό μελάνι». Θα αποδειχθούν τόσο κορόιδα – κυριολεκτικά – οι Κύπριοι να το επιτρέψουν, υποκύπτοντας σε μια ακόμα «τελευταία ευκαιρία» για λύση πριν τον «Αρμαγεδδώνα»; Διότι σα να το σηκώνει ο οργανισμός ορισμένων την έννοια… «γιουσουφάκι». 

Επιτέλους, οι ηγεσίες του ελεύθερου τμήματος στο νησί, για την ακρίβεια ο πολιτικός κόσμος της Κύπρου, άλλο είναι το θέμα που πρέπει να φέρει στο Εθνικό Συμβούλιο. Το να χαραχτεί μια γραμμή από την αρχή, την οποία όταν την παραβιάζει είτε απλά η Τουρκία είτε ο διεθνής παράγοντας διαπραγματεύσεις δεν θα μπορούν καν να αρχίσουν.

Πολλά θα μπορούσαν να προστεθούν σε μια τέτοια λίστα. Αυτό που θα πρέπει να ψηφιστεί πρώτο όπου όλα θα αρχίζουν και θα τελειώνουν, είναι το ότι όποια λύση ήθελε συμφωνηθεί ανάμεσα στα δυο μέρη, δεν θα πειράζει την κρατική υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μόνο θα τη μετεξελίσσει… Και σε όποιον αρέσει.

Διότι όσο και να φωνάζουν, όσο και να διαμαρτύρονται, μόνο ΗΛΙΘΙΟΣ θα συμφωνούσε να απεμπολήσει αυτό που άλλοι πολεμούν και ματώνουν αιώνες για να αποκτήσουν. Επειδή πολλοί ξεχνούν, ας κάνουν μια βόλτα και ας ρωτήσουν τα 30-40 εκατομμύρια Κούρδους (όλως «τυχαίως» με τους Τούρκους είναι μπλεγμένοι κι αυτοί) πόσο δύσκολα αποκτάς αυτό που κάποιοι δεν θέτουν ως εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση την προστασία του.

πηγή

Αρακάς για την χοληστερίνη, την πίεση, την δυσκοιλιότητα αλλά και την προστασία του στομάχου από τον καρκίνο

Της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγος, medlabnews.gr 

Κατάγεται από την Άπω Ανατολή (Ινδία, Κίνα). Στην Ελλάδα είναι γνωστό ως Πίσον ή Πίσος από την αρχαία εποχή για τα ξηρά του σπέρματα και αναφέρεται από τον Θεόφραστο και σε συγγράμματα. Οι Προέλληνες χρησιμοποιούσαν στην καθημερινή γλώσσα για τον αρακά τη λέξη «αρακός». Ιδιαίτερα στους Μεσογειακούς πολιτισμούς είναι γνωστός από την αρχαιότητα στους κατοίκους της Συρίας και της Ιορδανίας ήδη από την Νεολιθική Εποχή(4800 π.Χ.). Επιστημονικά είναι γνωστό ως Pisum sativum Lvar pachyloba. 

Αρκετοί αποφεύγουν τον αρακά εξαιτίας της σχετικά υψηλής θερμιδικής του αξίας. Μάλλον όμως αγνοούν ότι μπορεί να προστατέψει τα κύτταρά μας από τη φθορά του χρόνου. Είναι μια από τις καλύτερες πηγές πρωτεϊνών και υδατανθράκων ενώ περιέχει κάλιο, φώσφορο (σημαντικό για την καλή λειτουργία της καρδιάς και του νευρικού συστήματος), καροτίνη (προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες) και φυτικές ίνες απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία του εντέρου. 

Ο αρακάς περιέχει επίσης βιταμίνες του συμπλέγματος Β και βιταμίνη C, σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο αλλά και αντιοξειδωτικές φλαβόνες, που προστατεύουν τα κύτταρα από την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία, καταπολεμούν τις φλεγμονές, ελαττώνουν τον κίνδυνο θρομβώσεων και βοηθούν στην εξουδετέρωση ιών και καρκινογόνων ουσιών. 

Διαθέτει 1,6 μονάδα σιδήρου ανά 100 γρ. φαγητού και το σώμα μας απορροφά περίπου το 20% από αυτόν. 

Η υψηλή περιεκτικότητα του αρακά σε ίνες και πρωτεΐνες, επιβραδύνει τη χώνεψη των σακχάρων, ρυθμίζοντας αυτόματα την περιεκτικότητά τους στο αίμα. Οι πολλές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ενώσεις στα μπιζέλια, υποστηρίζουν τα υγιή αιμοφόρα αγγεία. Τέλος, η νιασίνη στο μπιζέλι, βοηθά στη μείωση της παραγωγής των τριγλυκεριδίων και της VLDL (πολύ χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνη), που καταλήγει σε λιγότερο κακή χοληστερόλη και αυξημένα επίπεδα HDL («καλής») χοληστερόλης. 

Ένα από τα φυτοχημικά συστατικά του, το οποίο έχει πρόσφατα έρθει στο φως της δημοσιότητας για τις ευεργετικές επιδράσεις τους, είναι η κουμεστερόλη. H καθημερινή κατανάλωση αρακά μαζί και με άλλα όσπρια μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στο στομάχι και ιδιαίτερα όταν η κατανάλωση κουμεστερόλης είναι περίπου 2 mg ή μεγαλύτερη. 

Η μεγάλη ποικιλία του σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη φυτο-θρεπτικά συστατικά είναι πολύ πιθανό να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον καρκινο-προστατευτικό όφελος του αρακά. 

Η κατανάλωση αρακά συστήνεται ιδιαίτερα σε άτομα με αυξημένη αρτηριακή πίεση και υψηλά επίπεδα χοληστερόλης αλλά και σε αυτούς που υποφέρουν από δυσκοιλιότητα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο αρακάς λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του σε πρωτεΐνη, κάλιο και φωσφόρο, δεν αποτελεί κατάλληλη τροφή για ασθενείς με οξεία και χρόνια νεφρική ανεπάρκεια. Επίσης δεν συνιστάται σε διαβητικούς αλλά και σε όλους όσους έχουν ανεβασμένα επίπεδα ουρικού οξέος. 

Φρέσκος Ή κατεψυγμένος; 

Ο αρακάς είναι πολύ συχνά επιβαρυμένος από χημικές ουσίες, ατμοσφαιρικούς ρύπους και φυτοφάρμακα. Ο αρακάς όταν είναι φρέσκος πρέπει να καταναλώνεται μέσα σε 24 ώρες από τη συγκομιδή του, διαφορετικά χάνει το 20% των θρεπτικών συστατικών του. Γι’ αυτό είναι καλύτερα να προτιμάμε τον κατεψυγμένο, ο οποίος ψύχεται μέσα σε 3-4 ώρες μετά τη συγκομιδή. 

ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ: Τα τρία κριτήρια για μια ελεύθερη πολιτεία

Γράφει η Μαίρη Καρά 

     Ο Θουκυδίδης (περίπου 460-398 π.Χ.) ήταν Aρχαίος Έλληνας ιστορικός, γνωστός για την συγγραφή της Ιστορίας του Πελοποννησιακού Πολέμου. Σύμφωνα με τον Θουκυδίδη, μια πόλη (μια χώρα θα λέγαμε σήμερα) είναι ελεύθερη όταν είναι ΑΥΤΟΝΟΜΗ, ΑΥΤΟΔΙΚΗ και ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ. 
     Ας κάνουμε μια σύντομη αναφορά σε κάθε μια από αυτές τις έννοιες, για να  κατανοήσουμε σε τι τελικά συνίσταται η Ελευθερία μιας χώρας, αλλά και να δούμε ποια είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να την διέπουν. 

ΑΥΤΟΝΟΜΗ 
     Αυτονομία σημαίνει να δίνει η Πολιτεία στον εαυτό της τους νόμους της. Προσοχή όμως. Πολιτεία, με την αρχαιοελληνική σημασία του όρου, δεν είναι ένας εξουσιαστικός μηχανισμός ανεξάρτητος απ' την κοινωνία που της επιβάλλεται, όπως είναι το Κράτος σήμερα. Αντίθετα, Πολιτεία είναι το σύνολο των μελών μιας κοινότητας που οργανώνονται πολιτικά. 
     Είναι δηλαδή η Πολιτεία, η ίδια η κοινωνία με την μορφή πολιτικής οντότητας. Όταν λέμε λοιπόν ότι η Πολιτεία δίνει τους νόμους της στον εαυτό της, εννοούμε ότι το σύνολο των πολιτών που αποτελούν την πολιτεία θέτουν τους νόμους σύμφωνα με τους οποίους θεωρούν ότι πρέπει να ζουν. 
     Σε μια αυτόνομη Πολιτεία άρα, οι πολίτες είναι αυτοί που κατέχουν και ασκούν τη νομοθετική λειτουργία. Η κορυφαία έκφραση αυτονομίας μιας Πολιτείας σημειώθηκε στην Αρχαία Αθήνα, όταν οι πολίτες μέσα απ' το κυρίαρχο όργανο, την Εκκλησία του Δήμου, πρότειναν, ψήφιζαν, ενέκριναν ή απέρριπταν, άλλαζαν ή καταργούσαν τους Νόμους τους. 

ΑΥΤΟΔΙΚΗ 
     Αυτόδικος είναι η Πολιτεία στην οποία η απονομή του δικαίου γίνεται απ' τα δικά της Δικαστήρια και σύμφωνα με τους Νόμους που η ίδια η Πολιτεία έχει προηγουμένως θεσπίσει. Μέσα από τα Δικαστήρια της η Πολιτεία έχει την ευκαιρία να εφαρμόσει την βούληση της, όπως την έχει κωδικοποιήσει μέσα από τους Νόμους που έχει ψηφίσει ο λαός. 
     Έτσι όπου προκύπτουν αμφισβητήσεις σχετικά με την εφαρμογή του νόμου, όπως π.χ. στην περίπτωση που εξετάζεται, αν ένας άρχοντας άσκησε τα καθήκοντα του σύμφωνα με το Νόμο ή όχι, η Πολιτεία με τα Δικαστήρια καλείται να τον επιβάλλει. Κι όταν μιλάμε για εφαρμογή του Νόμου, εννοούμε ότι την εξουσία για να το κάνει, την έχει ο λαός και την εκδηλώνει μέσα από δικαστικά όργανα, τα οποία ο  λαός τα συνθέτει. Για παράδειγμα αυτόδικος ήταν η Πολιτεία των Αρχαίων Αθηναίων, αφού μέσα απ' τα Δικαστήρια της Ηλιαίας ένα μέρος του λαού που νομοθέτησε, είχε και την εξουσία να επιβάλλει την εφαρμογή αυτού του Νόμου. 

ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ 
     Αυτοτελής είναι η Πολιτεία, που λαμβάνει η ίδια τις αποφάσεις που χρειάζονται, για την εύρυθμη λειτουργία της Πολιτείας σε καθημερινή βάση. Η αυτοτέλεια είναι - θα λέγαμε σήμερα - η δυνατότητα της Πολιτείας να κυβερνάει η ίδια τον εαυτό της, αποφασίζοντας σχετικά με τα θέματα που πρέπει να διευθετηθούν. Έτσι έχουμε για παράδειγμα την Εκκλησία του Δήμου στην Αρχαία Αθήνα, η οποία παίρνει τις αποφάσεις ως το κορυφαίο όργανο που εκφράζει την Αυτοτέλεια της Πολιτείας. 
     Βλέπουμε λοιπόν πως μια Πολιτεία είναι ελεύθερη, όταν ο λαός της έχει τα κατάλληλα όργανα να θέτει τους νόμους της, να τους επιβάλλει όταν χρειάζεται και να λαμβάνει τις αποφάσεις που την αφορούν. Άρα πρέπει για να είναι ελεύθερη η Πολιτεία, να είναι ελεύθεροι οι πολίτες να κάνουν όλα τα παραπάνω. Πολιτεία ελεύθερη χωρίς ελεύθερους πολίτες δεν υφίσταται. Και πολιτεία χωρίς ελεύθερους πολίτες δεν είναι Δημοκρατία.

ΣΟΒΑΡΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Έκτακτη είδηση 

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας” 
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr 

Πρώτοι δημοσιεύσαμε την Δευτέρα 22 Μαίου 2017 στο άρθρο μου “θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, εσωτερικές εξελίξεις στην Τουρκία;;” την είδηση, πως ενδεχομένως να συμβεί κάτι κακό τις επόμενες ημέρες!

Λέγοντας πιο συγκεκριμένα: Πριν λίγες ημέρες έφθασε – για πολλοστή φορά – άνθρωπος απολύτου εμπιστοσύνης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, στο πλαίσιο επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα που αφορούν τις δυο χώρες.

Προβλεπόταν να παραμείνει στην Πατρίδα μας μέχρι το τέλος του μήνα! Ωστόσο, την Παρασκευή (19 Μαίου) αναχώρησε ξαφνικά για την Τουρκία, λέγοντας σε ομήγυρη της εμπιστοσύνης του, πως “ενδεχομένως κάτι μπορεί να συμβεί και πρέπει να βρίσκομαι εκεί και όχι εδώ”! Αυτό μπορεί να ερμηνευτεί, είτε με ένα “θερμό” επεισόδιο που θα γίνει στο Αιγαίο από την Τουρκία, είτε κάποια πληροφορία για εσωτερικές εξελίξεις στη γείτονα χώρα!

Την επομένη ακριβώς ημέρα, όλα τα ΜΜΕ (τηλεοπτικά δίκτυα και εφημερίδες) έκαναν λόγο για πιθανό νέο πραξικόπημα στην Τουρκία!

Ακολούθως από προχθές τα ίδια Συστημικά Μέσα της Πατρίδος μας αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι σοβαρά άρρωστος και πάσχει από καρκίνο!

Εμείς, πάλι πρώτοι σήμερα – σύμφωνα με πληροφορία μας της τελευταίας στιγμής – θα σας ενημερώσουμε πως ο Τούρκος Σουλτάνος πάσχει από λευχαιμία και η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή έως πολύ σοβαρή!

Οι γιατροί του, του συνέστησαν την άμεση μετάβασή του στο εξωτερικό (ΗΠΑ;;) για να αρχίσει θεραπεία, αλλά “εισέπραξαν” την απροθυμία, γιατί ουδείς αναλαμβάνει την ευθύνη, ώστε να μην κατηγορηθεί ότι συμμετείχε στο “θάνατό του”!

Επίσης, ίσως να συνδέεται με όλα τα παραπάνω, η χθεσινή αιφνίδια άφιξη στην Ελλάδα του αδελφού του γαμπρού του Ερντογάν!

Η πηγή μας, μας ενημέρωσε ότι αυτή η άφιξη μπορεί να σηματοδοτήσει ένα ισχυρό ατού του Αλέξη Τσίπρα στις επόμενες ημέρες! Γιατί, μια πιθανή “διαμεσολάβηση” του Έλληνα Πρωθυπουργού, ίσως φέρει σημαντικές εξελίξεις στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου 2017!

Η νίκη του AlphaGo

Γράφει ο Νίκος Λυγερός 

Η νίκη του AlphaGo στην Κίνα δηλαδή στη χώρα που γεννήθηκε το Go πριν 4.000 χρόνια ενάντια στον τωρινό πρωταθλητή του κόσμου, δεν είναι απλώς ένα συμβολικό αποτέλεσμα σ' ένα παίγνιο στρατηγικής, είναι μια επιβεβαίωση μιας νέας αρχής στον τομέα διότι ο AlphaGo με την εκδοχή Master συμπεριφέρεται ήδη ως δάσκαλος αφού παρέχει αναλύσεις δεδομένων, προσφέρει νέες ιδέες ακόμα και στα ανοίγματα, ξαφνιάζει συνεχώς τους αντιπάλους του με την ευελιξία του. Έτσι στην πραγματικότητα βλέπουμε στοιχεία μιας υπερδομής που γεννιέται όχι μόνο για να παίξει όπως θεωρούν οι μη ειδικοί του στρατηγικού τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά για να βοηθήσει έμπρακτα την εξέλιξη της Ανθρωπότητας. 

Διότι όσοι βλέπουν μια απλή αντιπαράθεση μεταξύ ανθρώπου και μηχανής, απλώς δεν καταλαβαίνουν το όλο πλαίσιο επειδή ξέχασαν ότι ο προγραμματισμός του AlphaGo και η ίδια η δομή έχει γίνει από μέλη της Ανθρωπότητας κι ότι ο τρόπος αντιμετώπισης του παιγνίου Go από τον AlphaGo δεν βασίζεται σε μια αποκλειστική προσέγγιση του ειδικού. Αντιθέτως πρόκειται για μια ολιστική προσέγγιση με βαθύ νευρωνικό δίκτυο που έχει την ικανότητα να επεκταθεί σε άλλους τομείς όπου η πολυπλοκότητα κάνει τη διαφορά. Και αυτή είναι η πραγματική νίκη του AlphaGo.

πηγή 

Δείτε επίσης: 

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:  
"Η αξία της εκκλησίας".  
Η Παναγία των Σταυροφόρων, Δικταίου Άνδρου, Ηράκλειο Κρήτης. Κυριακή 28 Μαΐου 2017 ΕΔΩ 

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στην Ελ. Δαργαντή. Radio Family 89,5. Κρήτη 29/05/2017  ΕΔΩ

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού με την Α. Ανδρεάκη, tvCreta, 30/05/2017 ΕΔΩ
Διαβάστε επίσης:
You don't need ΕΔΩ 
The soul of light ΕΔΩ 
Αν έδινες ΕΔΩ 
Αν έβλεπες  ΕΔΩ 
Αν συνειδητοποιούσες ΕΔΩ 
Ο πυρηνικός χειμώνας ΕΔΩ 
North Korea ΕΔΩ 
The nuclear war ΕΔΩ 
Στην Ινδία ΕΔΩ 
Το Μόντρεαλ ΕΔΩ
Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής

Επείγουσα έκκληση για εισαγωγή 5χρονης στο Ωνάσειο

Ο Γολγοθάς ενός 5χρονου κοριτσιού στην Αθήνα, μια υπόθεση που έχει αναδείξει το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ συνεχίζεται. Η μικρή μαζί με τη μητέρα της, Βασιλική Κλαδιά, συνεχίζουν να βιώνουν δύσκολες στιγμές. 

Το μικρό αγγελούδι που αντιμετωπίζει εκ γενετής καρδιακό πρόβλημα συνεχίζει να ταλαιπωρείται. Σε τόσο μικρή ηλικία και δεν έχει μπορέσει να ζήσει φυσιολογικά σαν κάθε παιδί στην ηλικία της, καθώς το ζήτημα της υγείας όχι μόνο δεν έχει ξεπεραστεί αλλά επιδεινώθηκε. Είναι αναγκαία η εισαγωγή στο Ωνάσειο που μόνο εκεί μπορεί να αντιμετωπιστεί η ιδιαίτερη περίπτωση του κοριτσιού. 

Η μητέρα, που μόνη της μεγαλώνει την 5χρονη, αντιμετωπίζει και η ίδια ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που εμφανίστηκε το τελευταίο διάστημα εξαιτίας του μεγάλου βάρους που έχει κληθεί να σηκώσει, κι ενώ επί χρόνια είναι άνεργη. 

Τα οικονομικά προβλήματα είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο, αφού επί χρόνια αναζητεί δουλειά (προ μηνών είχε προσληφθεί σε μια εταιρεία, που όμως δεν άντεξε λόγω του οικονομικού κλίματος και έδιωξε προσωπικό), ενώ είχαν βρεθεί στο δρόμο και η τοπική ενορία τους βοήθησε για λίγο καιρό. 

Η ανάρτηση του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ είχε βοηθήσει και τώρα η Βασιλική Κλαδιά κάνει μια νέα αγωνιώδη έκκληση ώστε ο κόσμος να σκύψει πάνω τους και να καταφέρουν να κάνουν την εισαγωγή στο Ωνάσειο για τη σειρά των εξετάσεων, που κοστίζουν. Μέσω της ιστοσελίδας λέει συγκεκριμένα: «Το κοριτσάκι μου είναι ό,τι έχω στον κόσμο. Θέλω να το δω να είναι υγιές και να ζήσει φυσιολογικά. Αυτό είναι το χρέος μου ως μάνα και έχω κάνει τα πάντα. Δυστυχώς, οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε και συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε είναι πολλές. Είναι μια κατάσταση πραγματικά οριακή». 

Οσοι έχουν τη δυνατότητα και τη διάθεση να βοηθήσουν ακολουθεί ο αριθμός λογαριασμού της ALPHA Bank:

IBAN
GR 100 14034 3034300 21011 49010
Δικαιούχοι: Κλαδιά Βασιλική, Κλαδιά Αβάπτιστο

Στο τηλέφωνο 6948 384869 μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ.Κλαδιά. 

Γιώργος Νταλιάρης - vimaorthodoxias.gr
το είδαμε ΕΔΩ