Σελίδες

27 Μαΐου 2017

Ομολογία ανικανότητας... παρά τις ανυπόστατες δικαιολογίες. Για 30 χρόνια θα ταλαιπωρούν τους ασφαλισμένους τα λάθη στα μητρώα του ΕΦΚΑ

Την εκτίμηση ότι τα λάθη στα μητρώα του ΕΦΚΑ, τα οποία ταλαιπωρούν χιλιάδες ασφαλισμένους, από την έναρξη λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος του νέου Ταμείου, θα συνεχίσουν να εμφανίζονται για τα επόμενα 30 χρόνια, εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ, Αναστάσιος Τάγαρης, όπως μεταδίδει η Καθημερινή. 

Η παραδοχή έγινε από τον κ. Τάγαρη έπειτα από ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Ν.Δ. Νότης Μηταράκης στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. 

Από την έναρξη λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος μητρώου του ΕΦΚΑ, χιλιάδες ασφαλισμένοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με λάθη στα στοιχεία τους. Αλλά ήταν απλά, όπως μια διαφορά στη διεύθυνση κατοικίας ή στο τηλέφωνο επικοινωνίας, άλλα ήταν πιο σύνθετα, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει η ταλαιπωρία, καθώς αριθμοί μητρώου εξαφανίστηκαν και κατά συνέπεια χάθηκαν ένσημα. Προβλήματα υπήρξαν και με τα μητρώα των αυτοαπασχολουμένων, με αποτέλεσμα πολλοί συνταξιούχοι να λάβουν ειδοποιητήριο για εισφορές, ενώ επαγγελματίες ακόμη περιμένουν τα δικά τους ειδοποιητήρια. 

Πολίτες ανακάλυπταν ότι ο Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμένου τους (ΑΜΑ) έχει «εξαφανιστεί» ή ότι το σύστημα εμφανίζει στοιχεία διαφορετικού προσώπου. Κάποιοι που είχαν 2 ΑΜΑ ανακάλυψαν ότι ο ένας εκ των 2 δεν υπάρχει πλέον, ενώ ακόμη και μετανάστες που πρέπει να ανανεώσουν την κάρτα παραμονής τους, δεν βρίσκουν τα ένσημά τους. 

Σύμφωνα με τον κ. Τάγαρη, επιχειρήθηκε ένα «τιτάνιο έργο», όμως λάθη και περιπτώσεις που δεν έχουν ενοποιηθεί σωστά τα στοιχεία θα εμφανίζονται για τα επόμενα 30 χρόνια. «Δεν υπάρχει περίπτωση να εκκαθαριστεί και να υπάρχει σωστό μητρώο 100%, όταν τα δεδομένα από τα οποία προέρχεται, είναι από μόνα τους μη ποιοτικά δεδομένα» παραδέχθηκε, επισημαίνοντας ότι «έχουμε σηκώσει το χαλάκι» και ό,τι στραβό υπήρχε από κάτω σε ένα Ταμείο, ήρθε κι ενώθηκε με άλλα στραβά που υπήρχαν στα άλλα Ταμεία.


ΣΧΟΛΙΟ
Φυσικά απέφυγε να πει οτι έχουν εξαφανισθεί δια μαγείας και σχεδόν όλα τα εμμεσα ασφαλισμένα μέλη των οικογενειών.... (και όσοι δεν το έχετε ελέγξει να μπείτε να το κοιτάξετε ΕΔΩ)
Δηλαδή στοιχεία που γνώριζε και τηρούσε το ΙΚΑ μια χαρά επί δεκαετίες "εξαφανίσθηκαν" όταν μεταφέρθηκαν στον ΕΦΚΑ....

Επίσης επειδή τυγχάνει να γνωρίζω πάρα πολύ καλά το αντικείμενο....

Χιλιάδες εργαζόμενοι κυρίως Δικηγόροι και Τεχνικοί (πολιτικοί μηχανικοί, αρχιτέκτονες κλπ) με ασφάλιση δημοσίου δικαίου, αυτήν την στιγμή και από 01-01-2017 είναι πρακτικά ανασφάλιστοι καθώς το Ταμείο Νομικών και το ΤΣΜΕΔΕ (το Ταμείο των τεχνικών) ενσωματώθηκαν στον ΕΦΚΑ  και δεν δέχονται πλεόν υποβολές και πληρωμές, αλλά ταυτόχρονα ο ΕΦΚΑ δεν έχει βγάλει ασφαλιστικά πακέτα κάλυψης ώστε να είναι εφικτή η υποβολή των σχετικών μηχανογραφημένων αρχείων, χωρίς τα οποία είναι αδύνατη επίσης και η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών από τους εργοδότες....

Κοινώς τρελάδικο.....

Κι όλα αυτά διότι οι ανίκανοι ξεκίνησαν να εφαρμόζουν τον ασφαλιστικό Ν. 4387/2016 που είχε ψηφιστεί από τον περσινό Μάιο και δημιουργούσε τον ΕΦΚΑ, από 01-01-2017 αντί όλα αυτά να τα έχουν δρομολογήσει από το Β εξάμηνο του 2016....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.