Σελίδες

6 Μαΐου 2017

Ανακάλυψαν ένα καλό μέτρο του 2008!!!... «Δώρο» 5 χρόνια για σύνταξη σε όσους έχουν παιδί μετά το 2000.

Γρηγορότερη «έξοδος» στη σύνταξη για γονείς. Οι ασφαλισμένοι άνδρες και γυναίκες που αποκτούν ένα έως τρία ή περισσότερα παιδιά από το 2000 και μετά δικαιούνται, βάσει του ν. 3655/2008, από 1 έως 5 χρόνια δωρεάν λόγω τέκνων. Το δικαίωμα, όπως προβλέπει ρητά ο νόμος, ισχύει και για νέους (κυρίως) ασφαλισμένους σε όλα τα Ταμεία (πλην Δημοσίου) μετά το 1993 αλλά και για παλαιούς πριν από το 1993 ασφαλισμένους, εφόσον αποκτούν παιδί από το 2000 και μετά.

Και στις δύο περιπτώσεις (νέοι και παλαιοί με παιδί μετά το 2000), ο δωρεάν χρόνος μπορεί να αξιοποιηθεί μόνο για να συμπληρωθούν τα 40 χρόνια ασφάλισης  ώστε να πάρουν πλήρη σύνταξη στα 62. Ένας ασφαλισμένος που έχει 3 παιδία μετά το 2000 δικαιούται 5 δωρεάν πλασματικά έτη (1 έτος για το πρώτο, 2 για το δεύτερο και 2 για το τρίτο και κάθε επόμενο παιδί με ανώτατο όριο τα 5 έτη). 

Αυτό σημαίνει ότι στην ηλικία των 62 ετών θα ζητήσει να προσμετρηθούν δωρεάν 5 χρόνια στην ασφάλισή του , όπως λέει στο άρθρο 141 ο νόμος 3655 του 2008 (επί υπουργίας Φ. Πετραλιά). Στα 62, αν έχει 35 έτη από εργασία και 3 παιδιά μετά το 2002, δικαιούται 5 έτη και θα έχει 40 χρόνια, οπότε θα πάρει πλήρη σύνταξη. Χρήση της ευνοϊκής αυτής διάταξης μπορεί να κάνει ο ένας εκ των δύο γονέων, με γραπτή συναίνεση ότι ο άνδρας ή η γυναίκα παραχωρεί το δικαίωμα ο ένας στον άλλον.

πηγή
Δείτε τον νόμο ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.