Σελίδες

29 Απριλίου 2017

VSTOL… «γυαλιά» έβαλε στη DARPA μια start up στο Μόναχο

Μία γερμανική start up εταιρία του Μονάχου, ονόματι Lilium που ιδρύθηκε το 2015, με μία επένδυση μόλις 10 εκατ. ευρώ, πέτυχε κάτι κυριολεκτικά απίστευτο. Κατάφερε να κατασκευάσει και να πετάξει το πρώτο ηλεκτρικό όχημα VSTOL, δηλαδή το πρώτο όχημα σταθερής πτέρυγας που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός ελικοπτέρου και ενός αεροπλάνου, με το σχετικό βίντεο να «βγάζει μάτια»! ¨Εξ ου και τα «γυαλιά» στον τίτλο… 

Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της σχεδίασης είναι, ότι χωρίς τα πολύπλοκα και υψηλού κόστους συστήματα ενός V-22 OSPREY, καταφέρνει να έχει καλύτερες τεχνικές προδιαγραφές και επιδόσεις, να είναι φιλικό στο περιβάλλον και να είναι αθόρυβο, κάτι το οποίο θα ήταν κεφαλαιώδους σημασίας για ενδεχόμενη αξιοποίησή του στον στρατιωτικό τομέα. 

Δηλαδή, για να το πούμε με απλά λόγια και εκφράζοντας τα συναισθήματα που μας γεννήθηκαν παρακολουθώντας τα βίντεο στα οποία θα παραπέμψουμε στη συνέχεια, μία παρέα νεαρών «τεχνολογικών φρικιών» από όλο τον κόσμο, με βάση αρχιθκά ένα γερμανικό πανεπιστήμιο, κατάφερε να βάλει τα γυαλιά στην περιβόητη αμερικανική DARPA των δισεκατομμυρίων! 

Ένα πενταθέσιο πρωτότυπο αναμένεται να είναι σε θέση το 2019 να από-προσγειώνεται κάθετα, να πετά με ταχύτητα 300 χιλ. την ώρα και να έχει αυτονομία 300 χιλιομέτρων, έχοντας ως πηγή ενέργειας μία μπαταρία των 320kw. Στην πρώτη πτήση που βλέπουμε στο συνημμένο βίντεο το αερόχημα αυτό θυμίζει «πόλεμο των άστρων» στα καλύτερα του, ή και παιδικά καρτούν, με θέματα επιστημονικής φαντασίας! 

Απολαύστε το βίντεο! cc / settings / subtitles / επιλογή γλώσσας αν θέλει κανείς ελληνικά)

από τον χρήστη ColdFusion

από τον χρήστη Article-TUBE2 


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.