Σελίδες

27 Απριλίου 2017

Παρεμβολέας χειρός Dronebuster Block 3 κατά των UAV!

Την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την κατάρτιση σύμβασης προμήθειας μεγάλου αριθμού συστημάτων Dronebuster Block 3 ανακοίνωσε η κατασκευάστρια Radio Hill. Τα συστήματα χειρός (βάρος 2,2 κιλά και μήκος 53,34 εκατοστά) που έχουν δυνατότητα εντοπισμού και παρεμβολής μη επανδρωμένων αεροχημάτων πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους. 

Η σύμβαση αποτελεί την κατάληξη μίας διαδικασίας που είχε αρχίσει η Δύναμη Ταχέος Εξοπλισμού (REF: Rapid Equipping Force) του Στρατού των ΗΠΑ που ως κύρια αποστολή την με ταχείες διαδικασίες ικανοποίηση επειγουσών επιχειρησιακών απαιτήσεων. 

Της έναρξης των διαδικασιών για την κατάρτιση της σύμβασης είχε προηγηθεί η πιστοποίηση του Dronebuster Block 3 από τη διεύθυνση προγράμματος αντιμετώπισης ρουκετών, πυροβολικού και όλμων (C-RAM: Counter Rocket, Artillery and Mortar) του Στρατού των ΗΠΑ.

Η πιστοποίηση έλαβε χώρα τον Ιανουάριο του 2017 στο πεδίο δοκιμών Yuma (Yuma Proving Ground) και η επιτυχής ολοκλήρωση της κατέληξε στην επιλογή του Dronebuster Block 3 για χρήση από τις δυνάμεις των ΗΠΑ που συμμετέχουν στην επιχείρηση «Inherent Resolve». 

Κατά την κατασκευάστρια το Dronebuster Block 3 έχει δυνατότητα εντοπισμού και παρεμβολής όλων των διαθέσιμων στο εμπόριο (COTS: Commercial Off The Self) μη επανδρωμένων αεροχημάτων και έχει τη μοναδική δυνατότητα ανίχνευσης τεσσάρων διαφορετικών ζωνών συχνοτήτων και παρεμβολής σε πέντε.

Με βάση τον υφιστάμενο προγραμματισμό οι παραδόσεις των συστημάτων θα αρχίσουν τις επόμενες εβδομάδες και παράλληλα θα διεξαχθούν σχολεία ταχύρρυθμης εκπαίδευσης για τη διασφάλιση της πλήρους αξιοποίησης των συστημάτων από τις δυνάμεις που επιχειρούν κατά του Ισλαμικού Κράτους.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.