Σελίδες

29 Μαρτίου 2017

ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΗ Η ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ;

Γράφει ο Πέτρος Χασάπης 

Πριν 2-3 μέρες άκουγα σε ένα Ρ/Σ τον βουλευτή της ΝΔ, πρώην υπουργό και αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Νικήτα Κακλαμάνη και έμαθα κάτι που ομολογώ δεν το γνώριζα.

Είπε λοιπόν ο κ. Κακλαμάνης, πως μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, άρχισαν συζητήσεις για την ένταξη της Ρωσίας στην ΕΕ. Οι προσπάθειες αυτές δεν ευοδώθηκαν και ξέρετε γιατί; Γιατί αντέδρασε η Εκκλησία της Δυτικής Ευρώπης εναντίον της Ορθόδοξης Ρωσίας. Φοβήθηκαν δηλαδή τα διάφορα ευρωπαϊκά δόγματα, πως αν εισέρχονταν κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια ορθοδόξων στην ΕΕ, θα άλλαζαν οι θρησκευτικοί και φυσικά και οι οικονομικοί συσχετισμοί υπέρ της Ορθοδοξίας.

Ο Ερντογάν προ ημερών έθεσε επακριβώς τον ορισμό της επερχόμενης σύγκρουσης στον πλανήτη. Η σύγκρουση είπε, θα είναι μεταξύ Σταυρού και Ημισελήνου. Δηλαδή στην ουσία η σύγκρουση θα είναι μεταξύ του Χριστιανισμού και του Ισλάμ.

Βλέπουμε λοιπόν ότι, όπως και τότε με την πτώση του Βυζαντίου, όπου οι Εκκλησίες της Δύσης δεν έδωσαν χείρα βοηθείας εναντίον του Ισλάμ, προκειμένου να αφήσουν να νικηθεί η Ορθοδοξία, έτσι και τώρα, αρνούνται να συμπράξουν με την Ορθοδοξία για μια παντοδύναμη Ευρώπη εναντίον του επερχόμενου κινδύνου.

Δηλαδή, τα φονταμενταλιστικά στερεότυπα των Ευρωπαίων είναι τόσο ισχυρά, που καθιστούν αδύνατη την ύπαρξη μιας πραγματικά Ενωμένης Ευρώπης. Τα παραδείγματα του Ντάϊσενμπλουμ, που επικαλέστηκε τον Καλβινισμό για να κατηγορήσει το Νότο, αλλά και των τιμωρητικών Γερμανών κ.λ.π. αποδεικνύουν ότι, η ΕΕ είναι μόνο μια οικονομική ένωση, δηλαδή μια ένωση οικονομικών συμφερόντων, όπου μέσα της ενυπάρχει ένα σοβαρό φονταμενταλιστικό υπόβαθρο, το οποίο εμποδίζει κάθε σκέψη για πραγματική ένωση των λαών και αλληλοϋποστήριξή τους. Και όλοι οι πιο πάνω μάλιστα, θεωρούν στα σοβαρά, ότι αντλούν απόλυτα δικαιώματα από τα δόγματά τους, για να επιβάλλουν με κάθε τρόπο τα οικονομικά τους συμφέροντα. Άρα;

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.