Σελίδες

21 Φεβρουαρίου 2017

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΦΙΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ

Γράφει ο Πέτρος Χασάπης 

Χθες το πρωϊ έτυχε να ακούσω τον οικονομικό σύμβουλο του υπό αναμονή πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη. Ο σύμβουλος αυτός είπε ότι τα ενοίκια από τα ακίνητα θα προστεθούν στο εισόδημα των πολιτών και θα φορολογούνται με την κλίμακα εισοδήματος και όχι αυτοτελώς όπως γίνεται μέχρι σήμερα. 

Η αιτιολογία της φορολόγησης αυτής, που θα φέρει ο κ. Μητσοτάκης, είναι για να παταχθεί η φοροδιαφυγή, λόγω του ότι σε μερικές περιπτώσεις (όπως είπε) δηλώνονται μικρότερα ενοίκια από τα πραγματικά. 

Αυτό είπε, θα γίνει για να μειωθεί σε άλλους τομείς η φορολογία. Που; Προφανώς στους συντελεστές φορολογίας των επιχειρήσεων. 

Δηλαδή θα ζητήσει ο κ. Μητσοτάκης από τον Έλληνα, που έχει ένα σπίτι και νοικιάζει για να συμπληρώνει το εισόδημά του, να σηκώσει το βάρος της μείωσης του φόρου των επιχειρήσεων ή της μείωσης του ΦΠΑ κ.λ.π.!!! 

Αν λοιπόν η πραγματική βούληση του νεοφιλελεύθερου κ. Μητσοτάκη είναι να πατάξει τη δήθεν φοροδιαφυγή στα ενοίκια, τότε κάποιος θα πρέπει να του μιλήσει και για το σύστημα εσόδων- εξόδων, όπου αυτός που πληρώνει το ενοίκιο θα μπορεί να το εκπίπτει, οπότε και θα έχει συμφέρον να εμφανίζει το πραγματικά καταβαλλόμενο ενοίκιο.
Διαφορετικά θα πληρώσει αυτός το φόρο που κερδίζει ο ιδιοκτήτης. 

Νομίζετε όμως ότι δεν τον ξέρουν αυτόν τον τρόπο πάταξης της φοροδιαφυγής και γενικά εξάλειψης της μαύρης οικονομίας; Φυσικά και τον ξέρουν, απλά θέλουν να εισπράξουν παράλογους φόρους από χαμηλά, για να μειωθούν προφανώς οι φόροι των μεγαλοεισοδηματιών - ολιγαρχών. 

ΥΓ. Εννοείται πως αν γίνει κάτι τέτοιο, που οραματίζονται οι νέοι «φωστήρες» επί των οικονομικών που έρχονται, τότε θα δηλώνονται ακόμα πιο μικρά ονομαστικά ενοίκια. Δεν θέλει και πολύ μυαλό αυτό.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.