Σελίδες

28 Δεκεμβρίου 2016

Κάθετη αύξηση αγοράς φορητού οπλισμού στην Τουρκία…

Δεν χρειάζεται να είσαι… μάγος ή να διαθέτεις ειδικές γνώσεις για να διαγνώσεις ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά στην Τουρκία του Ερντογάν και πως παραμένει μια μπαρουταποθήκη έτοιμη να εκραγεί. Αυτό αντιλαμβάνεται και ο πληθυσμός και σπεύδει όπως φαίνεται να προμηθευτεί όπλα, ώστε να είναι έτοιμος για το σενάριο του… «ο σώζων εαυτόν σωθήτω», όμως τα μέτρα που λαμβάνονται θα μπορούσαν να επισπεύδουν αθέλητα κάποιες καταστάσεις. 

Όπως μεταδίδει ο τουρκικός Τύπος, η προσωπική κατοχή όπλων στην Τουρκία αυξάνεται δραματικά, καθώς σε μια δεκαετία ο αριθμός των κατόχων έχει δεκαπλασιαστεί. Και να σκεφτεί κανείς πως όταν μιλάμε για τους επίσημα καταγεγραμμένους κατόχους φορητών όπλων, κυμαίνονται γύρω στο 15% των κατόχων, όχι όσους έχουν ένα καλάσνικοφ στο πατάρι ή άλλα όπλα… 

Οι Τούρκοι δημοσιογράφοι ερμηνεύουν το φαινόμενο με το προφανές, ότι «δεν υπάρχει ασφάλεια στην Τουρκία». Το Umut Foundation, το οποίο έχει σκοπό την καταπολέμηση της κατοχής όπλων από τους πολίτες, έχει εξάγει τα δικά του συμπεράσματα.


Συμπεραίνει, ότι η αύξηση είναι αποτέλεσμα της αύξησης των ειδήσεων που αφορούν πολέμους και βία, καθώς επίσης και των τρομοκρατικών επιθέσεων, αλλά και της αλλαγής των κανονισμών που αφορούν στο κυνήγι. Ρόλο έπαιξε και το αποτυχημένο πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου… 

Η ουσία παραμένει, ωστόσο, ότι 17 εκατομμύρια έχουν το δικό τους όπλο εκ των οποίων μόνο τα 2,5 εκατομμύρια το έχουν δηλωμένο. Αν υποτεθεί ότι καθένας ζει σε οικογένεια 2-3 ατόμων, σκεφτείτε ποιο είναι το ποσοστό κατοχής όπλων ανά οικογένεια… Η Τουρκία είναι 27η χώρα στον κόσμο στην κατοχή όπλων από τον πληθυσμό, ενώ το 65% των εγκλημάτων που γίνονται στη χώρα γίνονται με τη χρήση φορητών όπλων.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.