Σελίδες
3 Δεκεμβρίου 2016
Στήνουν σκηνικό με τα Ιμια πάλι οι Τούρκοι...
01-12-2016
Απίστευτη πρόκληση Τσαβούσογλου: Τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος.
Μετά τον Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν που αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης, τη συνέχεια στο μπαράζ των τουρκικών προκλήσεων δίνει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.
Τα Ιμια είναι τουρκικό έδαφος, υποστηρίζει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απαντώντας γραπτώς σε ερώτηση που κατέθεσε άλλος Τούρκος βουλευτής σχετικά με το καθεστώς νησιών, νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο. Το ανησυχητικό με την δήλωση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου είναι ότι η θέση αυτή καταγράφεται γραπτώς σε απάντηση ερώτησης Τούρκου βουλευτή του κεμαλικού CHP.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Milliyet σε άρθρο με τίτλο 'Δεν αποδεχόμαστε την de facto κατάσταση', o κ. Τσαβούσογλου, απαντώντας σε επερώτηση βουλευτών, υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι τα Ίμια αποτελούν τουρκικό έδαφος. Ειδικότερα, στην επερώτηση των βουλευτών του CHP, Φικρί Σαγλάρ και Νιαζί Νεφί Καρά, ως προς τον ισχυρισμό ότι σε 18 νησιά στο Αιγαίο, των οποίων δεν έχει μεταβιβασθεί η κυριαρχία, κυματίζει η σημαία της Ελλάδας ο κ. Τσαβούσογλου ανέφερε:
'Τα βασικά διεθνή έγγραφα ως προς την κυριότητα των νησιών στο Αιγαίο είναι η Συνθήκη της Λωζάννης του 1923 και η Συνθήκη των Παρισίων του 1947. Οι συνθήκες αυτές περιέχουν λεπτομερείς διατάξεις αναφορικά με την κυριαρχία και την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών.
Οι θέσεις της χώρας μας για όλα τα ζητήματα στο Αιγαίο, μεταξύ των οποίων και του συγκεκριμένου, και για την επίλυσή τους έχουν τεθεί υπ' όψιν της κοινής γνώμης με ποικίλες ανακοινώσεις του Υπουργείου μου από το 1996 έως και σήμερα.
Στο πλαίσιο αυτό, δεν θα αποδεχθούμε τη δημιουργία από την Ελλάδα ενδεχόμενων de facto καταστάσεων επί γεωγραφικών σχηματισμών με αμφισβητούμενο καθεστώς και, σε περίπτωση απόπειρας, ανακοινώνεται ότι αυτά δεν θα έχουν αποτέλεσμα από νομική σκοπιά. Οι διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ Τουρκίας – Ελλάδας έχουν ξεκινήσει από το 2002, επί Πρωθυπουργίας του συγχωρεμένου Μπουλέντ Ετσεβίτ. Η πρώτη συνάντηση έγινε στην Άγκυρα στις 12 Μαρτίου 2002 και, μέχρι να έρθει στην εξουσία η κυβέρνηση AKP στα τέλη του 2002, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 7 κύκλοι διερευνητικών συνομιλιών. Οι διερευνητικές συνομιλίες συνεχίσθηκαν, χωρίς διακοπή, και κατά τη θητεία του AKP.
Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην πολιτική της χώρας μας ως προς τις βραχονησίδες των Ιμίων. Τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος. Κατά τη διάρκεια των κυβερνήσεων του AKP δεν υπήρξε καμία αλλαγή ως προς το νομικό και de facto καθεστώς στο Αιγαίο'.
Πηγή: imerisia.gr
Η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης.
Η κυριαρχία της Ελλάδας επί των νησιών της στο Αιγαίο, συμπεριλαμβανομένων των Ιμίων, είναι αδιαμφισβήτητη και κατοχυρώνεται από το Διεθνές Δίκαιο αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τις προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου, ο οποίος χαρακτήρισε τα Ίμια τουρκικό έδαφος.
Μάλιστα σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «είναι προκλητικές και ανεύθυνες οι αναφορές σχετικά με τα Ίμια, καθότι το νομικό καθεστώς των νησιών και των βραχονησίδων του Αιγαίου είναι σαφές και έχει ρητώς καθοριστεί από σειρά Διεθνών Συμφωνιών του προηγούμενου αιώνα».
«Όποιος αγνοεί αυτή τη διεθνή νομική πραγματικότητα δεν συμβάλλει στην εμπέδωση κανόνων καλής γειτονίας, αντίθετα τους υπονομεύει», καταλήγει η ανακοίνωση.
Πηγή: sofokleousin.gr
02-12-2016
«Φωτιά» στο Αιγαίο βάζει η Άγκυρα: Ακατανόητη η στάση της Ελλάδας στα Ίμια.
Σκηνικό έντασης στήνει η Άγκυρα, η οποία επιμένει στον ισχυρισμό της ότι τα Ίμια αποτελούν τουρκικό έδαφος και, μάλιστα ειρωνεύεται την ελληνική αντίδραση. Συγκεκριμένα, μία ημέρα μετά τον χαρακτηρισμό των Ιμίων ως τουρκικό έδαφος από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, το τουρκικό ΥΠΕΞ δηλώνει τώρα ότι αδυνατεί να κατανοήσει τη στάση της ελληνικής πλευράς.
O εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χιουσείν Μουφτούογλου, απαντώντας εγγράφως σε ερώτηση αναφορικά με την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για τα Ίμια, δήλωσε ότι είναι γνωστή στη διεθνή κοινότητα από το 1996 η στάση της Άγκυρας αναφορικά με τη κυριαρχία πάνω στις βραχονησίδες.
«Είναι γνωστή στη διεθνή κοινότητα από το 1996 η στάση της χώρας μας αναφορικά με τη κυριαρχία πάνω στις βραχονησίδες Ίμια (Καρντάκ). Δεν έχει τροποποιηθεί η πολιτική μας».
Ο Χιουσείν Μουφτούογλου υπενθυμίζοντας πως και ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούοσογλου, επανέλαβε το θέμα αυτό σε απάντηση που έδωσε στην ερώτηση που κατατέθηκε στην προεδρία της τουρκικής Βουλής, υπογράμμισε χαρακτηριστικά:
«Η γειτονική χώρα προέβη σε δήλωση σαν να ενημερώθηκε για πρώτη φορά σχετικά με τη συγκεκριμένη γνωστή θέση μας και αδυνατούμε να κατανοήσουμε το λόγο της δήλωσης», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
Πηγή: sofokleousin.gr
τα είδαμε ΕΔΩ
ΣΧΟΛΙΟ
Αν και δεν ξέρω αν μας παίρνει να το πούμε με τους βρωμερούς προδότες που μας κυβερνάνε, ωστόσο σαν Ελληνες το μόνο που μπορούμε να πούμε στους Τουρκομογγόλους σαν απάντησει είναι το ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ.
2 σχόλια:
Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).
Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.
Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.
Μολων Λαβε δεν σημαίνει ελάτε να τα πάρετε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροέρχεται απο το ρήμα μολήσκω που σημαίνει κωπιάζω. Δηλαδή, κοπιάστε να τα πάρετε.
Με τους τούρκους αυτό δεν ισχύει διότι ποτέ δεν ήταν και ούτε πρόκειται ποτέ να είναι αξιοπόλεμοι. Οπως ορμάνε σαν μπουλούκι, ψοφάνε σαν μπουλούκι.
Και το αν κατασκευάζουν όπλά δεν λέει τίποτα διότι τεχνογνωσία δεν έχουν, ούτε ποιωτική παραγωγή. Αλλο πράγμα το να φτιάζεις κάτι, και άλλο το να λειτουργεί σωστά.
Εγω δεν ειπα οτι σημαινει "ελατε να τα παρετε..."
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το ελεγα περισσοτερο σε ελευθερη μεταφραση "Αν τολμάτε ελάτε να τα παρετε..."
Κι αφου το ειπαν οι προγονοι μας στους Περσες θα το πουμε κι εμείς...