Σελίδες

30 Δεκεμβρίου 2016

Νεκρός ο Έλληνας Πρέσβης στη Βραζιλία - Εντοπίστηκε απανθρακωμένος σε αυτοκίνητο

Εν αναμονή της ιατροδικαστικής εξέτασης και ταυτοποίησης από τις αρμόδιες αρχές της Βραζιλίας, επιβεβαιώθηκε κατόπιν επικοινωνίας της πρεσβείας της Ελλάδας με το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας ότι το εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου της πόλης του Ρίο, στο οποίο βρέθηκε απανθρακωμένη σορός, είχε νοικιαστεί, προ ημερών, από τον Έλληνα πρέσβη.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η ελληνική πρεσβεία έχει ζητήσει από το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας την άμεση διενέργεια εκ μέρους των αρμόδιων ιατροδικαστικών αρχών του ελέγχου και της σχετικής ταυτοποίησης και επίσημη ενημέρωση μόλις τα αποτελέσματα των ερευνών γίνουν γνωστά. 

Το υπουργείο Εξωτερικών και η ελληνική πρεσβεία στην Μπραζίλια, σε στενή συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές της Βραζιλίας, προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επιτάχυνση της πορείας των ερευνών για τον εντοπισμό του πρέσβη της Ελλάδας στη Βραζιλία. 

Σε αυτή την κατεύθυνση, μάλιστα, στη Βραζιλία σπεύδει άμεσα, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Μπούενος 'Αιρες Δημήτριος Ζεβελάκης, προκειμένου να συνδράμει το έργο της πρεσβείας μας στην Μπραζίλια. 

Νωρίτερα, από τις πληροφορίες που διέρρευσαν στον βραζιλιάνικο Τύπο και αναπαρήγαγαν διεθνή ΜΜΕ, η αστυνομία της Βραζιλίας ανακοίνωσε, σύμφωνα με το Reuters, πως το απανθρακωμένο πτώμα στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου ανήκει στον Κυριάκο Αμοιρίδη. 

Το νεκρό σώμα του άτυχου άνδρα βρέθηκε μέσα σε ένα λευκό αυτοκίνητο που του έβαλαν φωτιά. Τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ και η αστυνομία αναφέρουν ότι οι πινακίδες ταιριάζουν με εκείνες του αυτοκινήτου που είχε νοικιάσει ο Έλληνας πρέσβης. 

Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα πως βρέθηκε εκεί και τι ακριβώς συνέβη, ενώ την υπόθεση ερευνά η υπηρεσία δίωξης ανθρωποκτονιών του Ρίο ντε Τζανέιρο. 

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Ινστιτούτο της Νόβα Ιγουάτσου για να εξεταστεί. 

Ο 59χρονος διπλωμάτης διετέλεσε πρόξενος στο Ρίο από το 2001 ως το 2004, ενώ υπηρετεί πρέσβης στη Βραζιλία από τον Ιανουάριο του 2015. 

Γ. Αμανατίδης: Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια ταυτοποίηση, συνεχίζονται οι έρευνες 

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια ταυτοποίηση, συνεχίζονται οι έρευνες σε σχέση με αυτή την εξέλιξη» επισήμανε σήμερα το πρωί σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, σχολιάζοντας την είδηση που μετέδωσαν διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα, σύμφωνα με την οποία ο Έλληνας πρέσβης στη Βραζιλία, Κυρ. Αμοιρίδης, βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα σε Ι.Χ που είχε νοικιάσει. 

«Ο κ. Αμοιρίδης βρισκόταν σε άδεια εορτών και η πρεσβεία ενημερώθηκε για την εξαφάνιση στις 28 Δεκεμβρίου», τόνισε ο υφυπουργός, ο οποίος εξέφρασε την ευχή να υπάρξει αίσιο τέλος στην υπόθεση. 

Πηγή: skai.gr
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
το είδαμε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.