Σελίδες

28 Δεκεμβρίου 2016

ΠΕΡΙ «ΓΚΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ» (η άποψη των βασιλικών)

Gluecksburg-castle
Ο πύργος του Γκλύξμπουργκ στην κωμόπολη του νομού Σλέσβιγκ της Γερμανίας (Πρωσσίας). Εκεί διέμεναν οι δούκες που ο τίτλος τους περιλάμβανε – όπως συμβαίνει πάντοτε –το όνομα της περιοχής για να ξεχωρίζουν από τους ομότιτλούς τους.
ΣΧΟΛΙΟ
Θα επιθυμούσα λίγα σχόλια πριν την ανάγνωση του κατωτέρω άρθρου...
Ασχετα από το αν είμαστε βασιλικοί ή αντιβασιλικοί... νομίζω ότι είναι σωστό και δημοκρατικό να ακούσουμε και την άποψη αυτή, την οποία ο αρθρογράφος μας παρουσιάζει ως ιστορική κι αληθινή...

Εναπόκειται στον καθένα από εμάς αν τον ενδιαφέρει να ψάξει αν αληθεύουν όλα αυτά που περιγράφονται παρακάτω...

Πριν την ανάγνωσή του να προσθέσω ότι εγώ προσωπικά βρίσκω την θεωρία καταγωγής της τέως βασιλικής οικογένειας της Ελλάδος από τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο λίγο αστεία...
Επίσης ο αρθρογράφος αναφέρεται στην Ελβετία η οποία είναι μια χώρα της Ευρώπης που δεν έχει βασιλεία... λέγοντας χαρακτηριστικά περί "μεγαλείου της Ελβετίας"...
Εγώ προσωπικά δεν ήξερα ότι η Ελβετία είχε κάποιο μεγαλείο... Μια χώρα πάνω στα βουνά είναι με τράπεζες που μαζεύουν το χρήμα της υφηλίου. Μια χώρα που δεν έλαβε μέρος σε κάνεναν παγκόσμιο πόλεμο. Μια χώρα χωρίς καμία σχεδόν ιστορική αξία με ΜΟΝΗ εξαίρεση μια ιστορική περίοδο περίπου 200 ετών, κατά την οποία είχε μια διακεκριμένη στρατιωτική μονάδα τους Ελβετούς σαρισοφόρους (οι οποίοι είχαν μελετήσει τον τρόπο μάχης των αρχαίων Ελλήνων Μακεδόνων φαλαγγιτών)

Επίσης ο αρθρογράφος αναφέρεται με θαυμασμό στον Ιωάννη Καποδίστρια ως έναν εξέχοντα Ελληνα... Το θέμα όμως είναι ότι ο Καποδίστριας δεν είχε ποτέ αναφερθεί με οποιονδήποτε τρόπο υπέρ της Βασιλείας και ούτε είναι καθόλου βέβαιο ότι αν δεν τον δολοφονούσαν θα εγκαθίδρυε βασιλικό πολίτευμα στην Ελλάδα...

Πάντως όπως και να έχει είναι δύσκολο κανείς να διαφωνήσει με τα όσα αναφέρει ο αρθρογράφος στον επίλογο του άρθρου του για το σημερινό κατάντημα της πατρίδας μας...

Σας το παραθέτω λοιπόν όπως μου το έστειλαν με ηλεκτρονικό μήνυμα

ΘΑΝΟΣ

Γράφει ο Θωμάς Θεολόγης 

Μια φορά και ένα καιρό (1947) η πριγκίπισσα και μετέπειτα Βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας, Ελισάβετ Β’, ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε έναν όμορφο Έλληνα πρίγκιπα που τον έλεγαν Φίλιππο! Οι Βρετανοί του απένειμαν τον τίτλο του Δούκα του Εδιμβούργου, αλλά σεβόμενοι την Ιστορία τους, δεν ονόμασαν τα παιδιά του Εδιμβουργόπουλα. 

Το γερμανόηχο παρατσούκλι «Γκλύξμπουργκ» , οι Άγγλοι το έδωσαν για να μειώσουν τη γενιά του  Βασιλιά Κωνσταντίνου το 1915 (φυσικά με αυτό εννοούσαν ότι αυτός καταγόταν το πουθενά) επειδή δεν ήθελε να πολεμήσει ως σύμμαχός τους κατά της Γερμανίας και της Τουρκίας. Την ίδια στάση με το Βασιλιά  Κων/νο τήρησε και ο Ι. Μεταξάς που τότε ασκούσε καθήκοντα Αρχηγού Γ.Ε.Σ. Δυστυχώς ο Ε. Βενιζέλος αγνόησε τελείως τις απόψεις αυτών των δύο και με τη λανθασμένη πολιτική του προκάλεσε την Μικρασιατική καταστροφή. 

Φυσικά το «Γκλύξμπουργκ», ονομασία της περιοχής της Γερμανίας, δεν είχε σχέση με το γενεαλογικό δέντρο των Βασιλικών Οικογενειών Δανίας και Ελλάδας. Ποτέ! 

Ένας από τους πλέον γνωστούς γόνους της Δανικής Βασιλικής οικογενείας ήταν ο μοναχογιός του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου ΙΑ’ Παλαιολόγου γεννημένος το 1439. Επειδή οι Τούρκοι είχαν αποφασίσει να τον σκοτώσουν, άλλαξε το όνομά του σε Ιωάννη Χριστιανό... Για λόγους ασφαλείας πήγε στην Ιταλία και μετά στη Βιέννη, αξιωματικός του Βασιλιά της Γαλλίας Καρόλου Ζ΄.

Αργότερα τον συναντάμε στην Κοπεγχάγη, φιλοξενούμενο του Βασιλιά της Δανίας και στη συνέχεια γαμπρό του ίδιου του Βασιλιά. Να πως προέκυψε το ελληνικό αίμα των Βασιλικών οικογενειών Δανίας και Ελλάδας. 

Βέβαια ο Βασιλιάς Γεώργιος Α’ που ήρθε στην Ελλάδα το 1863, ήταν γόνος της Δανικής βασιλικής οικογενείας. Άρα η Ελληνική Βασιλική οικογένεια έχει ρίζες και στο Βυζάντιο (Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, πατέρας του πρίγκιπα της Δανίας Ιωάννη Χριστιανό). Μετά τον Γεώργιο Α΄, έπονται ο Κωνσταντίνος ΙΒ, ο Αλέξανδρος, ο Γεώργιος Β’, ο Παύλος, ο Κωνσταντίνος ΙΓ’.

Είναι λυπηρό να βλέπει κανείς ότι οι περισσότεροι Έλληνες αδιαφορούν για την αλήθεια που προκύπτει από ιστορικά ντοκουμέντα! Πέφτουν θύματα προπαγάνδας ορισμένων ανθελλήνων, οι οποίοι καταφέρνουν με λίγα θλιβερά και ανήθικα μυθεύματα να διαστρεβλώνουν την αλήθεια. Τι κρίμα! Η Ιστορία μας είναι γεμάτη από παρόμοια θλιβερά παραδείγματα, αλλά δυστυχώς στα σχολεία μας δεν διδασκόμαστε την ιστορία μας. 

Προσέξετε σε ποιόν οφείλει η Ελβετία το μεγαλείο της! 

Οι πρόγονοι μας δολοφόνησαν τον Ι. Καποδίστρια ο οποίος θα είχε οδηγήσει τη χώρα μας στη δόξα!

Πριν έξι δεκαετίες που ήμουν φοιτητής στη Λωζάνη, τυχαία βρέθηκα ανάμεσα σε χιλιάδες Ελβετούς που είχαν μια μεγαλειώδη εκδήλωση. «Τι γιορτάζετε;»ρώτησα.

Μου απάντησαν:
«Η μέρα είναι αφιερωμένη στον εθνικό μας ευεργέτη. Τον Έλληνα Ιωάννη Καποδίστρια. Αυτός ήταν που ένωσε το λαό μας. Που μιλούσε τρεις διαφορετικές γλώσσες. Με το σύστημα των καντονίων γίναμε μια υπολογίσιμη δύναμη, χωρίς να θυσιάσουμε την πατρίδα μας, τη γλώσσα μας, τίποτε»! 

Με τον ίδιο τρόπο οι αρχαίοι πρόγονοί μας έστειλαν στον άλλο κόσμο τους πλέον αξιόλογους συμπολίτες τους καταδικάζοντάς τους να πεθάνουν από πείνα στην εξορία ή τη φυλακή ή από κόνιον, όπως τους Αλκιβιάδη, Αριστείδη, Αριστοφάνη, Δημοσθένη, Ηρόδοτο, Θεμιστοκλή, Μιλτιάδη, Πυθαγόρα, Σοφοκλή, Σωκράτη, Φειδία.

Ατυχώς και στις μέρες μας πέσαμε θύματα διεφθαρμένων πολιτικάντηδων κι απομακρύναμε μια βασιλική οικογένεια που τόσα καλά είχε κάνει στον τόπο μας.

Σκεφθείτε τους Βασιλείς Γεώργιο Α’ και Γεώργιο Β’, τον Στρατηλάτη των βαλκανικών Πολέμων Κωνσταντίνο ΙΒ’, τον Αλέξανδρο, τον Παύλο, τον Κωνσταντίνο ΙΓ. Αν δεν τους είχαμε απομακρύνει, η χώρα μας δεν θα είχε το σημερινό της χάλι, διότι θα ‘ταν δύσκολο να παραμένουν στην εξουσία άνθρωποι διεφθαρμένοι που οδήγησαν τη χώρα μας στη σημερινή κατάντια! 

Παρασυρόμενοι από δυσφημιστικά συνθήματα όπως τα «Γκλύξμπουργκ» και «Γερμανόφιλος» καταλήξαμε σε ασυνείδητους δημαγωγούς που μας πίνουν το αίμα και να οδηγούν τη χώρα μας στο έσχατο σημείο της κατάντιας.

Τελικά φθάσαμε στον πάτο και συνεχίζουμε την πτωτική μας πορεία, λες και αγνοούμε ότι κάτω από τον πάτο δεν θα βρούμε τίποτε άλλο από τον απόπατο… 

Δεκέμβριος 2016
Θωμάς Θεολόγης
Ιστοριοδίφης-Καθηγητής-Συγγραφέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.