Σελίδες

26 Δεκεμβρίου 2016

Πως αξιολογούμε την τουρκική στρατιωτική επίδοση στη Συρία;

Δεν αντιλαμβάνομαι το για ποιον λόγο πολλοί εδώ στην Ελλάδα επιχαίρουν για τους 35 νεκρούς Τούρκους στρατιώτες και κάποια κατεστραμμένα άρματα, ή τους δύο στρατιώτες που λαμπάδιασε ως αντίποινα το ISIS σε σχέση με τους 1.000 νεκρούς τρομοκράτες κατά την τουρκική αριθμητική; 

Σχολιάζει ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος

Διότι έστω κι αν οι 1000 νεκροί αντίπαλοι είναι τουρκική υπερβολή για εσωτερική κατανάλωση (το συνηθίζουν εξάλλου…) και ο πραγματικός αριθμός θα ήταν πιο κοντά στο 350 και πάλι οι επιδόσεις του τουρκικού Στρατού χρήζουν σεβασμού όταν είναι οι δικές του απώλειες μόνο το 10% των απωλειών ενός καθόλου ευκαταφρόνητου «ασύμμετρου» αντιπάλου.

Θα ήταν ποιο χρήσιμο για μας αυτά που διαβάζουμε να τα επεξεργαζόμαστε με το μυαλό μας και να βγάζουμε χρήσιμα και σωστά συμπεράσματα, παρά να αντιδρούμε συναισθηματικά και να πανηγυρίζουμε οδηγούμενοι σε εσφαλμένα συμπεράσματα. Ο σεβασμός στον αντίπαλο είναι εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση ορθολογική αντιμετώπισης. Ας μην το ξεχνάμε…

Παρεμπιπτόντως, ρωσικός ιστοχώρος εξειδικευμένος στα θέματα άμυνας (https://defence.ru/), δημοσιεύει έγγραφο στα τουρκικά, με αγγλική μετάφραση, όπου φαίνεται πως οι Τούρκοι έχασαν στην Αλ Μπαμπ, στις μάχες με το αυτοαποκαλούμενο ως «ισλαμικό κράτος», 10 άρματα μάχης τύπου Leopard 2A4, ένα άρμα μάχης τύπου M-60 Sabra, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, οχήματα μεταφοράς προσωπικού και τεθωρακισμένα οχήματα αναγνώρισης, τουρκικής παραγωγής, τύπου Cobra.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.