Σελίδες

28 Νοεμβρίου 2016

ΚΟΥΒΑ: ΤΟ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.

Του Δημήτρη Βαλασίδη (*) 

Πριν πολλά χρόνια, ήμουν ακόμη νέος, διάβασα το βιβλίο «Η Κούβα του Κάστρο». Ο συγγραφέας, του οποίου το όνομα δεν θυμάμαι, γράφει στην πρώτη σελίδα: «Το να αλλάξεις αφεντικό δεν σημαίνει ότι είσαι ελεύθερος». Πράγματι η ιστορία του πολύπαθου νησιού έδειξε ότι δεν το απελευθέρωσε ο Κάστρο που διαδέχθηκε τον Μπατίστα.

Διαχειριστή άλλαξε και εθνικότητα οι πελάτες των καζίνο και των πορνείων που ευδοκιμούν λόγω της φτώχιας.

Ο «φτηνός τουρισμός» προσελκύει τριών ειδών Έλληνες τουρίστες:

· Νεόνυμφους, που κλείνονται στα υπερπολυτελή ξενοδοχεία και απολαμβάνουν τις όμορφες παραλίες, γιατί όλα τα άλλα είναι θλιβερά.
· Μεγάλης ηλικίας άτομα που απολαμβάνουν τον «σεξουαλικό τουρισμό σε προσιτές τιμές».
· Ιδεολόγους «αριστερούληδες» που θέλουν να ζήσουν από κοντά τον «κομμουνιστικό παράδεισο» και συναντούν την κόλαση της φτώχιας και της μιζέριας.

Όλοι αυτοί επιστρέφουν ευχαριστημένοι χωρίς να γνωρίσουν την πραγματική Κούβα ή δυσαρεστημένοι για την κατάσταση που αντίκρυσαν.

Σήμερα στην χώρα μας αριστεροί κουλτουριάρηδες και κάποιοι δήθεν προοδευτικοί δεξιοί θρηνούν για τον θάνατο ενός κόκκινου δικτάτορα, του ανθρώπου που εξαθλίωσε τον λαό του, για να το παίξει κομμουνιστής και αντιιμπεριαλιστής. Αν επρόκειτο για δεξιό δικτάτορα θα έχυναν τα ίδια δάκρυα ή πιστεύουν στον καλό κόκκινο φασισμό και τον κακό μαύρο;

(*) Ο Δημήτρης Βαλασίδης είναι Αξιωματικός εα-Οικονομολόγος-Συγγραφέας, απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και κάτοχος μεταπτυχιακού στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Γεν. γραμματέας του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, πρόεδρος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΗΓΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.