Σελίδες

30 Νοεμβρίου 2016

ΣΗΜΙΤΗ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΣΑΜΑΡΑ, ΤΣΙΠΡΑ, ΕΙΣΤΕ “ΦΟΝΙΑΔΕΣ”

Άστραψε και βρόντηξε ο προκαθήμενος της Αγγλικανικής Εκκλησίας

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας” 
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr 

Ο Βρετανικός λαός, παρά τα τρομοκρατικά διλλήματα της Ευρωπαικής Ενώσεως και τις απειλές της, ότι θα πεινάσει εάν φύγει από την ΕΕ και παρά τη δολοφονία - μια εβδομάδα πριν την ετυμηγορία του -  που σκίασε την επιλογή του, ψήφισε στις 23 Ιουνίου την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

Όταν, στα Επιτελικά γραφεία της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου τα μαντάτα για την πορεία του BREMAIN δεν ήταν καλά, όταν ήταν έως απογοητευτικά, “επιστρατεύτηκε” η δολοφονία της Βουλευτού των Εργατικών, 41χρονης Τζο Κοξ, για να αλλάξει το προεκλογικό κλίμα.

Ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό για να ανατρέψει ολοσχερώς την κατάσταση, από τη στιγμή που μίλησε η Βασίλισσα Ελισάβετ. Όταν, πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ του BREXIT, λέγοντας: “Πείτε μου τρεις λόγους για τους οποίους πρέπει να είμαστε στην ΕΕ”. Παρά ταύτα, αυτός ο λαός, ήταν ο ίδιος λαός, που την Ιουνίου 1975 σε δημοψήφισμα που έγινε στο Νησί, με ποσοστό άνω του 67%, αποδεχόταν την παραμονή της χώρας του στην ΕΕ, επικυρώνοντας την πολιτική απόφαση της Πολιτείας του, για την ένταξη του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ, που από την Ιανουαρίου 1973 είχε γίνει μέλος του Ευρωπαϊκού Συνασπισμού.

Όταν αυτοί οι φλεγματικοί και υπερόπτες Βρετανοί, δεν δίστασαν να αλλάξουν ακόμη και το όνομά τους, σε Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας, προκειμένου να μην έχουν πρόβλημα, που δημιουργούσαν οι Γάλλοι εταίροι τους στην ΕΕ.

Και όμως δεν ήρθε καμιά καταστροφή. 

Μετά από αρκετούς μήνες από την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, οι Βρετανοί χαράζουν δική τους οικονομική πολιτική, μακριά από τις δεσμεύσεις τους από την οικονομική πολιτική της ΕΕ, την πολιτική της ύφεσης και της στυγνής λιτότητας.
  • Μιλούν πλέον ως κυρίαρχο κράτος και δεν χρειάζεται να εγκρίνονται οι αποφάσεις τους από το ιερατείο των Βρυξελλών και του Βερολίνου. 
  • Κανένας Ντράγκι δεν θα χαράσσει την οικονομική πολιτική τους και οι Νόμοι τους θα εγκρίνονται από το Κοινοβούλιό τους. 
  • Θα πάψουν να δίνουν το “χαράτσι” τους στην ΕΕ που ανέρχεται σε 1,4 εκατ. στερλίνες το μήνα. 
  • Θα απαλλαγούν από την εγκληματική Συνθήκη του “Δουβλίνου” και την αποδοχή της μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ, αυξάνοντας κατ΄ αυτήν την έννοια τις θέσεις εργασίας τους, αλλά ταυτόχρονα θα αποφύγουν να είναι η χώρα τους λαθρομεταναστευτική χοάνη, κάθε καρυδιάς ισλαμικού καρυδιού. 
  • Θα αυξηθούν οι επενδύσεις, αφού η φορολογία τους θα είναι πολύ πιο ευέλικτη από τη δυσκίνητη και δύσκαμπτη της ΕΕ. 
  • Θα γίνει το Ηνωμένο Βασίλειο και οι τράπεζές του “παράδεισος” αμφιλεγόμενης προέλευσης (μαύρου) χρήματος , ωσάν την Ελβετία.
Άστραψε και βρόντηξε ο προκαθήμενος της Αγγλικανικής Εκκλησίας.

Ένα τεράστιο μάθημα προς τους Πρωθυπουργούς της Ελλάδος των Μνημονίων, που κατέστρεψαν την Πατρίδα μας και φτωχοποίησαν το λαό της, έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος του Κάντερμπρι, επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας, Τζάστιν Ουέλμπι, ομιλώντας στο Καθολικό Ινστιτούτο στο Παρίσι. Όταν, άστραψε και βρόντηξε κατά της ΕΕ, υπερασπιζόμενος την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό.

Είναι σημαντικό το διακύβευμα το όσων είπε: “Η ΕΕ μετέτρεψε την Ελλάδα στη μεγαλύτερη φυλακή οφειλετών στην ευρωπαϊκή ιστορία”.

Κατηγόρησε την ΕΕ, ότι διά μέσω της πολιτικής της, κρατάει στην απελπισία ολόκληρες χώρες, εξαθλιώνοντας τους περισσότερους πολίτες. Εν ονόματι των λίγων που απολαμβάνουν πρωτοφανή επίπεδα διαβίωσης.

Κατήγγειλε, ότι όλοι στην ΕΕ γνώριζαν πως κατέστρεφαν μια χώρα, αλλά επειδή εξυπηρετούνταν τα συμφέροντά τους – μέσω περισσοτέρων χωρών - παροτρύνθηκε η Ελλάδα να γίνει δεκτή στην Ευρωζώνη με παραπλανητικά στοιχεία, παρ΄ ότι δηλαδή, δεν πληρούσε τους όρους μιας εισόδου στην ευρωζώνη. Από τη στιγμή που το ευρώ ήταν ένα ξένο νόμισμα προς αυτήν και δεν μπορούσε με το ευρώ να εξυπηρετήσει το δημόσιο χρέος της.

Κατήγγειλε, εμμέσως πλην σαφώς τις ελληνικές κυβερνήσεις πως με την κακοδιαχείρισή τους, οδήγησαν στην καταστροφή ένα Έθνος, οδηγώντας το σε ακούσια πτώχευση. Μια κατάσταση που επιδεινώθηκε με την αθρόα είσοδο στη χώρα, εκατοντάδων – χιλιάδων “μεταναστών”.

Κατήγγειλε, το Παγκόσμιο Σύστημα των Αγορών που υιοθετεί η ΕΕ και το οποίο δανείζει τους λαούς με δανεικά και αγύριστα, προκειμένου στη συνέχεια να τους πνίγει το μέλλον και να τους στραγγαλίζει τις ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον.

Κατήγγειλε επίσης, το Ισλαμικό Κράτος που υποθάλπει και τροφοδοτεί την τρομοκρατία.
Το οποίο έχει βαθιές ρίζες στο Ισλάμ, το οποίο θέλει να πνίξει τον Χριστιανισμό.

Χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια της ΕΕ

Στους γνωρίζοντες, προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση η απόφαση του Γερμανού πολιτικού Μάρτιν Σουλτς, η απόφαση να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τρίτη φορά για την Προεδρεία του Ευρωκοινοβουλίου. Μια απόφαση, που ο ίδιος ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου, όπως και ότι ενδέχεται να συμμετέχει στις γερμανικές εκλογές του προσεχούς Σεπτεμβρίου, ως υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD).

Γιατί, ο Μάρτιν Σούλτς δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Εκτός από Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, είναι από το 2004 Πρόεδρος της ομάδος των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς επίσης, είναι εκπρόσωπος του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος για τα ευρωπαϊκά θέματα (από το 2009).

Έτσι, από αυτήν την ανακοίνωση, αρχίζουν οι αναγνώσεις των ανησυχούντων.
Ο Μάρτιν Σουλτς προβλέπει το τέλος της ΕΕ;
Από τη στιγμή που θεωρεί ότι η Γερμανία είναι η μεγαλύτερη χώρα της ΕΕ και ως εκ τούτου έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την κατρακύλα της ΕΕ, επιρρίπτει ευθύνες στην Άγκελα Μέρκελ και επιζητά την ανατροπή της, από τη στιγμή που πρόσφατα η κ. Μέρκελ ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει εκ νέου την Καγκελαρία της Γερμανίας;

Ή στοιχίζεται ο Μάρτιν Σουλτς στο “πνεύμα” της πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ;
Όταν, αρκετοί “εμπειρογνώμονες” θεωρούν, ότι σε αυτή τη στοίχιση κινήθηκε η προ ημερών απόφαση των ευρωβουλευτών με συντριπτική πλειοψηφία (υπέρ 479 ψήφοι, κατά 37 και 107 αποχές), για το “πάγωμα” των ενταξιακών διαδικασιών της εισόδου της Τουρκίας στην ΕΕ, και καλούν την ευρωπαϊκή επιτροπή να ψηφίσει αυτό το ψήφισμα.

Καμιά αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης. 

Στην ίδια συνεδρίαση, οι ευρωβουλευτές με τροπολογία που ενέκριναν, βάζουν φρένο στις ανιστόρητες και προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν που αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης. Διατυπώνοντας, ότι εκφράζουν τη βαθύτατη ανησυχία τους, γι΄ αυτές τις δηλώσεις του Τούρκου Σουλτάνου, γιατί η Συνθήκη της Λωζάνης καθορίζει τα σύνορα της σύγχρονης Τουρκίας και διασφάλισε επί τόσες δεκαετίες, την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Επίσης, καυτηριάζουν και καταδικάζουν τις βάρβαρες πράξεις (συλλήψεις και απάνθρωποι βασανισμοί) του Ταγίπ Ερντογάν, που ακολούθησαν αμέσως μετά το πραξικόπημα ανατροπής του, τον Ιούλιο του 2016.

Ωστόσο, να πούμε ότι αυτή η τροπολογία προκλήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της ΕΕ, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Ενοχλημένη σφόδρα η Γερμανία. 

Η Γερμανία διά μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών, διατύπωσε άμεσα την ενόχληση της Μέρκελ για την τροπολογία των ευρωβουλευτών, ανακοινώνοντας ότι δεν πρέπει να ανασταλούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, γιατί έτσι θα πληγούν οι καλές σχέσεις ΕΕ και Τουρκίας και αυτό δεν είναι ούτε υπέρ της ΕΕ, ούτε υπέρ του συμφέροντος της Τουρκίας.

Όλα τα παραπάνω σηματοδοτούν τις αναταράξεις μεγατόνων που συντελούνται πλέον, στην ΕΕ.

Γι΄αυτό επιμένω, ότι η Μέρκελ δεν θα είναι υποψήφια για την Καγκελαρία στις γερμανικές εκλογές του 2017… 

Μετά ταύτα, επανέρχομαι…

ΤΟ «ΧΑΜΕΝΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ» ΚΑΙ Η ΔΗΘΕΝ «ΠΑΝΤΡΕΙΑ» ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Εν Πειραιεί τη 28η Νοεμβρίου 2016

Έχει γίνει πια «καθεστώς» η τακτική των χριστιανομάχων να ρίχνουν τα φαρμακερά τους βέλη κατά του Θεανδρικού πρόσωπου του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, παραμονές μεγάλων εορτών, με ανιστόρητα και πολλές φορές παιδαριώδη και γελοία δημοσιεύματα. Σκοπός τους να σπείρουν την αμφιβολία στους ολιγόπιστους, να καταδείξουν την Εκκλησία μας ως δήθεν αναξιόπιστη, να μειώσουν την αξία των μεγάλων εορτών, κατά τις οποίες ο πιστός λαός του Θεού βιώνει τα σωτήρια γεγονότα της εν Χριστώ απολυτρώσεώς μας. Και προ πάντων να βεβηλώσουν το Θείο Πρόσωπο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Παρουσιάζουν τις δήθεν ανακαλύψεις τους με τρόπο αληθοφανή. Αδιαφορούν, αν οι πηγές τους είναι αμφίβολες και σαθρές. Σχεδόν ποτέ δεν τις χαρακτηρίζουν ως αμφιλεγόμενες, ή αναξιόπιστες και σχεδόν ποτέ δεν παρουσιάζουν, ως έχει, την διδασκαλία της Εκκλησίας μας, την οποία τεχνηέντως προσπαθούν να υποβαθμίσουν και να διαστρέψουν. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που αφήνουν να πλανώνται ιδεολογήματα, ότι η δήθεν Εκκλησία διέστρεψε τα ιστορικά γεγονότα και παραχάραξε τα θεόπνευστα κείμενα της Αγίας Γραφής. Για να δώσουν κύρος στους ισχυρισμούς τους, ανασύρουν αρχαία αιρετικά, ή απόκρυφα κείμενα, τα οποία η Εκκλησία έχει καταδικάσει και τα έχει αποκλείσει από τον κατάλογο των θεοπνεύστων βιβλίων της, αξιολογώντας τα ως δήθεν αξιόπιστες πηγές και ανάγοντάς τα σε αυθεντίες.

Ένα τέτοιο κείμενο έκαμε την εμφάνισή του τις τελευταίες ημέρες, εν όψει, (όχι τυχαία), των αγίων Χριστουγέννων, το οποίο προσπαθεί να «αποδείξει» ότι ο Χριστός δεν ήταν αυτός, που μας διδάσκει η Εκκλησία, αλλά ένας κοινός άνθρωπος. Ένας διδάσκαλος ο οποίος παντρεύτηκε, είχε σεξουαλικές σχέσεις και απέκτησε παιδιά! Διαβάσαμε στο ιστολόγιο «ekklisiaonline.gr» είδηση με τίτλο: «‘Το Χαμένο Ευαγγέλιο’: Ο Ιησούς παντρεύτηκε, είχε σεξουαλικές σχέσεις και έκανε παιδιά!» και πραγματικά σαστίσαμε από την προχειρότητα και τον ερασιτεχνισμό του αγνώστου αρθρογράφου, αλλά και της εφημερίδος Star Press 1, η οποία φιλοξενεί το εν λόγω άρθρο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα: «Υπάρχουν πολλές θεωρίες που υποστηρίζουν ότι ο Ιησούς ήταν παντρεμένος… Ήταν, όμως, θεωρίες. Μέχρι που ο Simcha Jacobovici, ένας Ισραηλινοκαναδός σκηνοθέτης και ο Barrie Wilson, καθηγητής θρησκευτικών σπουδών στο Τορόντο, υποστηρίζουν τώρα πως ανακάλυψαν ένα αρχαίο κείμενο, που υποτίθεται πως τις επιβεβαιώνει! Πρόκειται για τη μεγάλη αποκάλυψη; Ο Simcha Jacobovici και ο Barrie Wilson, ισχυρίζονται πως ανακάλυψαν ένα χειρόγραφο που χρονολογείται από τον 6ο αιώνα μ. Χ., που γράφτηκε σε περγαμηνή στα Αραμαϊκά – τη γλώσσα δηλαδή που μιλούσε ο Ιησούς – και βρέθηκε στην Βρετανική Βιβλιοθήκη. Οι ερευνητές γράφουν στο βιβλίο τους με τίτλο “Το Χαμένο Ευαγγέλιο”, πως “σύμφωνα με το έγγραφο που αποκαλύψαμε, κάποια στιγμή ο Ιησούς παντρεύτηκε, είχε σεξουαλικές σχέσεις, και έκανε παιδιά….”.».

Θεωρούμε ανάξιο λόγου να ασχοληθούμε ιδιαίτερα με τα αυθαίρετα συμπεράσματα του Ισραηλινοκαναδού σκηνοθέτη και του καθηγητή των θρησκευτικών. Κατ’ αρχήν, εύλογα γεννάται το ερώτημα: Θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε ως σοβαρούς και αυθεντικούς ερευνητές και επιστήμονες χειρογράφων της Καινής Διαθήκης ένα σκηνοθέτη και ένα καθηγητή του μαθήματος των θρησκευτικών; Τι σχέση έχει το επάγγελμα του σκηνοθέτου και του καθηγητού των θρησκευτικών με τους ειδικούς εκείνους επιστήμονες, που αφιέρωσαν ολόκληρη τη ζωή τους πάνω στην έρευνα των αρχαίων βιβλικών χειρογράφων; Πέραν τούτου, τα στοιχεία που μας δίδουν γύρω από το χειρόγραφο είναι ανεπαρκή. Δεν μας λέγουν τίποτε γύρω από τον συγγραφέα του, το περιεχόμενό του και από ποιες πηγές αντλεί το περιεχόμενο του «ευαγγελίου» του ο συγγραφέας του χειρογράφου. Επίσης ποιες είναι οι ομοιότητες και σε ποια σημεία διαφοροποιείται το «ευαγγέλιο» με τα ευαγγέλια της Καινής Διαθήκης. Και το σπουδαιότερο, δεν παραθέτουν επί λέξει την ακριβή διατύπωση, (από το ίδιο το χειρόγραφο), από την οποία συμπεραίνουν ότι ο Χριστός παντρεύτηκε και απέκτησε παιδιά. Όλες αυτές οι ελλείψεις, τι άλλο μπορεί να δείχνουν, παρά προχειρότητα και ερασιτεχνισμό;

Έπειτα, μπορούμε να θεωρήσουμε ένα συγγραφέα του 6ου αιώνος, δηλαδή ένα πρόσωπο που έζησε έξι αιώνες μετά την έλευση του Χριστού, ως αυθεντικό μάρτυρα της ζωής του Χριστού και της υποτιθέμενης συζυγικής του ζωής; Ποιοί είναι πιο αξιόπιστοι μάρτυρες, για να μας πληροφορήσουν για το θέμα αυτό: οι μαθητές του Κυρίου Ματθαίος και Ιωάννης, που έζησαν μαζί του τρία χρόνια και στη συνέχεια έγραψαν το κατά Ματθαίον και το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο, ή ο άγνωστος συγγραφέας του 6ου αιώνος; Με τέτοιου είδους αόριστες πληροφορίες που μας δίδουν, έχουν τη αξίωση να μας πείσουν; Για τόσο αφελείς μας περνούν;

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις από άλλα βλάσφημα αντιχριστιανικά δημοσιεύματα, τα οποία παρουσιάζουν κατά καιρούς τον Χριστό «παντρεμένο» και «οικογενειάρχη». Παλαιότερα, (11.4.2014), είχαμε ασχοληθεί με ένα τέτοιο δημοσίευμα της εφημερίδος «Καθημερινή» με τίτλο «Είναι γνήσιος ο πάπυρος περί συζύγου Ιησού» της καθηγήτριας της θεολογίας του Χάρβαρντ Κάρεν Κίνγκ. 

Εκεί μεταξύ των άλλων είχαμε επισημάνει ότι «ενώ από την πλευρά του αμφιλεγομένου αυτού σπαράγματος τίποτε δεν είναι σίγουρο σχετικά με την γνησιότητά του, αλλά ούτε και η ίδια η κ. Κάρεν, μπορεί με την ανακάλυψή της να μας βεβαιώσει ‘ότι ο Ιησούς ήταν νυμφευμένος’, από την άλλη πλευρά δεν υπάρχει ούτε μία ένδειξη, ή μαρτυρία περί συζύγου, ή γάμου του Κυρίου στους τρείς αρχαιότερους κώδικες της αγίας Γραφής, παγκοσμίως ανεγνωρισμένων εδώ και αιώνες τώρα, ως προς την γνησιότητα και αυθεντικότητά των, δηλαδή του Βατικανού Κώδικος (αρχές του 4ου αιώνος), του Σιναϊτικού (μέσα του 4ου αιώνος) και του Αλεξανδρινού (5ος αιώνας). Δεν υπάρχει επίσης η παρά μικρά νύξις περί γάμου και συζύγου στα άνω των 5000 μελετηθέντα χειρόγραφα μόνον του πρωτοτύπου (δηλαδή στην ελληνική γλώσσα)».

Με βάση τα παρά πάνω είναι ολοφάνερο ότι το «Χαμένο Ευαγγέλιο» των δύο αυτών «ερευνητών» ανήκει στην κατηγορία των «Ευαγγελίων» εκείνων, τα οποία η Εκκλησία κατόπιν επισταμένης ερεύνης και προσοχής, χαρακτήρισε ως νόθα και ψευδεπίγραφα και γι’ αυτό τα απέκλεισε από τον Κανόνα των θεοπνεύστων βιβλίων της. 

Πρόκειται για τα λεγόμενα «Απόκρυφα Ευαγγέλια», τα οποία έγραψαν άγνωστοι αιρετικοί συγγραφείς, οι οποίοι για να δώσουν κύρος στα αιρετικά τους συγγράμματα, τα ονόμαζαν «Ευαγγέλια» και διέδιδαν ότι δήθεν τα είχαν συγγράψει ιερά πρόσωπα της Καινής Διαθήκης. Ο βαθύτερος στόχος των ως άνω «ερευνητών» είναι εμφανής: Να υποβαθμίσουν το κύρος των κανονικών Ευαγγελίων της Καινής Διαθήκης και να αποδομήσουν το Θεανδρικό πρόσωπο του Κυρίου μας. Να το παρουσιάσουν, όχι ως τον ενανθρωπήσαντα Υιό και Λόγο του Θεού, ο Οποίος «σάρξ εγένετο» (Ιωάν.1,14) «ίνα σωθή ο κόσμος δι’ αυτού» (Ιωάν.3,17), «ίνα πας ο πιστεύων εις αυτόν μη απόληται, αλλ’ έχη ζωήν αιώνιον» (Ιωάν.3,15), αλλ’ ως ένα κοινό άνθρωπο και καλό οικογενειάρχη. Ως έναν διακεκριμένο ιδρυτή θρησκείας, όπως τόσοι άλλοι, (Ορφέας, Βούδας, Κομφούκιος, Ζωροάστρης, Μωάμεθ, Κρίσνα, κλπ)! Θέλουν τον Χριστό «παντρεμένο», διότι έτσι τον «καθηλώνουν» περισσότερο ως μόνον άνθρωπο, με αδυναμίες και πάθη, τα οποία δε θα μπορούσε να έχει και ως Θεός.

Βεβαίως, θα πρέπει να τονίσουμε ότι η παρθενία του Χριστού, ουδόλως σημαίνει απαξίωση του θεσμού του γάμου, ο οποίος, διά του Κυρίου μας καταστάθηκε όντως ιερός και επευλογήθηκε, με το πρώτο Του θαύμα στο Γάμο της Κανά. Ο Ίδιος δίδαξε ότι το αντρόγυνο είναι ευλογημένο από το Θεό και ότι δια του γάμου, γίνονται οι δύο «σάρξ μία» (Ματθ.19,5). Ο απόστολος Παύλος ονομάζει το γάμο «μυστήριο μέγα» (Εφ.5,32) και η Εκκλησία μας τον ευλογεί, ως ευλογημένη ένωση, κατά την οποία παραμένει η «κοίτη αμίαντος».

Κλείνοντας, επισημαίνουμε, ότι ο Χριστός, ο «Νέος Αδάμ», ήρθε στον κόσμο, όχι για να γίνει «γενάρχης» ενός συγκεκριμένου αριθμού βιολογικών απογόνων, αλλά για να νυμφευθεί με άφθαρτο πνευματικό γάμο την Εκκλησία Του, την οποία αγάπησε «και εαυτόν παρέδωκεν υπέρ αυτής» (Εφ.5,25), αλλά και με την ψυχή εκάστου πιστού, με την οποία είναι σφόδρα ερωτευμένος σύμφωνα με τον άγιο Νείλο τον Ασκητή. Ήρθε να μας εξαγοράσει από τη δουλεία του διαβόλου, να μας απαλλάξει από το νόμο του θανάτου και να μας κάνει «υιούς και κληρονόμους Θεού», «ίνα (δι’ Αυτού) την υιοθεσίαν απολάβωμεν» (Γαλ.4,5-7), δηλαδή να μας κάνει θεούς κατά χάριν! Αυτό ήταν το έργο του Λυτρωτή μας Χριστού, μυριάδες φορές ασύγκριτα μεγαλύτερο από την «παντρειά» του και τη δημιουργία φυσικών απογόνων Του! 

Εκ του Γραφείου επί των Αιρέσεων και των Παραθρησκειών

Ο ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ

Γράφει η Μαίρη Καρά 

     Ο ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ και οι ήρωες του συνεχίζουν τον πατριωτικό Αγώνα τους έστω κι έξω απ' την βάση τους. Η αρχή της Αντίστασης για χτίσιμο τζαμιού μπορεί να έγινε απ' τον Βοτανικό… όμως θα συνεχιστεί με μεγαλύτερο δυναμισμό και σε όποιο άλλο σημείο της πατρίδας μας θεωρηθεί "κατάλληλο" για ισλαμοποίηση. Η αγωνιστική Αντίσταση των Εφέδρων Καταδρομέων στην αντεθνική απόφαση της κυβέρνησης των προδοτών… τείνει να γίνει παράδειγμα προς ΜΙΜΗΣΗ! 
     Ο ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ είναι η πρώτη έννομη δράση Ελλήνων πατριωτών εναντίον των προδοτικών κυβερνητικών ενεργειών. Αυτών που στοχεύουν στην σαλομοποίηση του ελληνικού πληθυσμού, με την εγκατάσταση στα ελληνικά εδάφη χιλιάδων λαθραίων εισβολέων! Αυτών που τα Μαζικά Μέσα Εξαθλίωσης θέλουν να μας παρουσιάσουν σαν… πρόσφυγες. Αυτών των απρόσκλητων μεταναστών που σκόπιμα διασκορπίζονται στις πόλεις με τις ευλογίες όλου του πολιτικού ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ! 
     Ο ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ θα γίνει η ΣΗΜΑΙΑ της ΔΡΑΣΗΣ εναντίον των νεοταξικών επιταγών, που εκτελούν πρόθυμα τα μιαρά τσιράκια τους. Θα γίνει το ΛΑΒΑΡΟ της ΑΝΤΙ-ΔΡΑΣΗΣ σε όποιες αντεθνικές αποφάσεις επιδιώκουν να επιβάλλουν στους νομοταγείς πολίτες. Γιατί ο γνήσιος ΕΛΛΗΝΑΣ δεν υποκύπτει σε παράνομες απαιτήσεις ψευτοδανειστών, ψευτοεταίρων, ψευτοκοσμοκρατόρων. Ο Έλληνας γεννήθηκε ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ και δεν προσκυνάει παρά μονάχα στην ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ. 
     Ο ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ με την ΣΤΕΓΗ για ΑΣΤΕΓΟΥΣ Έλληνες έγινε η αφετηρία για να παρακινηθούν και οι κάτοικοι κι άλλων πόλεων, για ανάλογες δράσεις. Το αγωνιστικό θάρρος που επέδειξαν οι ηρωικοί καταδρομείς κατά την σύλληψη τους απ' τις… αστυνομικές δυνάμεις, έγινε σύνθημα για αφύπνιση. Το οδοιπορικό της κράτησής τους στην Γ.Α.Δ.Α. σαν να ήταν εγκληματίες κι η ανυποχώρητη στάση τους στο ΑΥΤΟΦΩΡΟ… κατέδειξε πως στην τρικυμισμένη κοινωνία έγιναν ΦΑΡΟΣ.
     Αυτό το ΦΩΣ αρχίζει να φωτίζει χιλιάδες απελπισμένους φιλήσυχους πολίτες και ελκυόμενοι απ' αυτό, αναζητούν τους εμπνευστές του Βοτανικού να τους διαφωτίσουν, για να προετοιμαστούν κι αυτοί για την διαφαινόμενη ΤΡΙΚΥΜΙΑ. 
     Και πρώτος ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ της ΛΑΡΙΣΑΣ, επέδειξε έμπρακτα αμέριστη συμπαράσταση στους αγωνιστές του Βοτανικού.  Τους κάλεσε να έρθουν στην πόλη του σε μια σοβαρή πατριωτική συνάντηση ενημέρωσης, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο IMPERIAL την Κυριακή το απόγευμα. Ο Πρόεδρος κ. ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΧΑΜΟΣ παρουσίασε τους καλεσμένους στους παρευρισκόμενους συναγωνιστές, που έδωσαν το παρόν, αναφέροντας:
     "Ο Σύνδεσμος θα βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό όσων Ελλήνων μάχονται το προδοτικό «δημοκρατικό» πολιτικό κατεστημένο. Σήμερα δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στους αγωνιστές του Βοτανικού. Προειδοποιεί δε τους γενίτσαρους πολιτικούς που θέλουν να μουσουλμανοποιήσουν την Ελλάδα, ότι κάποια μέρα θα λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό. Προτείνω να οργανώσουμε σύντομα και μία εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω απ' το κτήριο του Βοτανικού στην Αθήνα".
     Μέσα σε συγκινητική πατριωτική ατμόσφαιρα ανέβηκαν στο βήμα και απηύθυναν χαιρετισμό προς τους Λαρισαίους, οι επικεφαλής της κίνησης ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ και η Δικηγόρος ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΕΛΙΔΟΥ. Οι δύο πρώτοι ομιλητές ευχαρίστησαν τον Σύνδεσμο για το ενδιαφέρον αναφέροντας ότι: "απ' αυτή την μάχη βγήκαμε κερδισμένοι και σας διαβεβαιώνουμε, πως το τέμενος δεν πρόκειται να κατασκευαστεί. Καταγγέλουμε το κρυφό σχέδιο ισλαμοποίησης της Ελλάδας και τονίζουμε πως ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωση του ελληνικού ΛΑΟΥ". 
     Την ομιλία έκλεισε η δυναμική δικηγόρος κ. Παντελίδου, (στις δικαστικές ενέργειες της οποίας οφείλεται η διακοπή ανέγερσης του τεμένους), η οποία μετά από μια μικρή αναφορά στην ιστορική σημασία, που έχει ο επιλεγμένος χώρος για την κατασκευή τζαμιού, ενημέρωσε για τις πολεοδομικές παρατυπίες που υπάρχουν, τις οποίες προσπέρασε η προδοτική Βουλή, αφού ψήφισε πριν 3 μήνες νέα τροπολογία, για να κατασκευαστεί το τέμενος. Ο αγώνας για την αποτροπή κατασκευής τζαμιού διαρκεί πάνω από 6 χρόνια, με μια σειρά από αγωγές και δίκες, που έχει κάνει μέχρι τώρα κι έδωσε την υπόσχεση ότι θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις της προκειμένου να δικαιωθούν οι ΑΓΩΝΕΣ. 
     Η εκδήλωση είχε μεγάλη απήχηση στους κατοίκους της Λάρισας, που πήραν την καλύτερη ενημέρωση για τα αντεθνικά σχέδια των αντισυνταγματικώς κυβερνώντων. Αυτών των υποχείριων της ΤΡΟΙΚΑ, που με την συνενοχή των πουλημένων καναλιών και εκδοτών τα εκτελούν κρυφά απ' τον ταλαιπωρημένο λαό. Η κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου είναι η ζωντανή απόδειξη, του πόση ανάγκη έχει ο πολίτης για σωστή ενημέρωση. Παρευρέθηκαν δεκάδες πατριώτες και πιστοί τόσο του Νέου όσο και του Πατρίου ημερολογίου.
     Φυσικά το παρόν έδωσαν οι άξιες Μοναχές από τις Εκκλησίες των Αγίων Αποστόλων και Αγίας Παρασκευής, ο πατήρ Κωνσταντίνος του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Βόλου, ο πρώην εφημέριος του Αγίου Χαραλάμπους Λαρίσης πατήρ Ευθύμιος, ο Πρόεδρος του ΙΕΡΟΥ ΛΟΧΟΥ 2012 Γουλιδάκης Γεώργιος, πολλά μέλη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ και ένα μέλος του Συλλόγου ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ 1914 Αθηνών Σταύρος Γκίνος.
     Χαιρετισμό στην εκδήλωση έστειλαν το αδελφό Σωματείο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος Μονάχου, οι Δεσμοί Ελλήνων, οι Εφημερίδες Ελεύθερη Ώρα και Ελεύθερος Κόσμος, ο αρχηγός του ΕΝΕΚ Δάκογλου Πολύδωρος, ο άξιος Έλληνας δικηγόρος και συγγραφέας από την ακριτική Αλεξανδρούπολη Ηλίας Ηλιακόπουλος και ο άξιος εθνικιστής Περίανδρος Ανδρουτσόπουλος.
     Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης και μέσα σε μια ενθουσιώδη ατμόσφαιρα ακούγονταν τα συνθήματα: 
     «ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΕΞΩ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΩΝΙΑ», «ΕΞΩ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» ΚΑΙ Η «ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ».
Μετά το τέλος των ομιλιών και μέσα σε ένα κλίμα πατριωτικής έξαρσης και θρησκευτικής συγκίνησης, οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας μαζί με τους παρευρισκόμενους έψαλαν "ΤΗ ΥΠΕΡΜΑΧΩ" και κατόπιν τον ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΥΜΝΟ. Στο τέλος της εκδήλωσης ανταλλάχτηκαν οι ευχαριστίες των οργανωτών με τους καλεσμένους και αμφότεροι υποσχέθηκαν πως αυτή η εκδήλωση πρέπει να γίνει το κίνητρο για την ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!

Ισορροπίες ισχύος σε αλλαγή. Μια εικόνα που προβληματίζει.

Γράφει ο Αλέξανδρος Νίκλαν

Το πρώτο πράγμα στο οποίο πρέπει να υπάρξει εστίαση είναι η κατάσταση που παρέρχεται και η κατάσταση που προκύπτει. Σε όλο αυτό συνήθως βοηθάει η ιστορία, η γεωγραφία αλλά και η αντίληψη των δεσμών realpolitik που καθορίζονται από οικονομία, πολιτισμό, πληθυσμό και φυσικά στρατιωτική δύναμη.

Στον πλανήτη, αυτή την στιγμή, υπάρχει μια σαφής στροφή πολιτικής τακτικής που αφορά την υπερδύναμη του πλανήτη. Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν αρκετοί ο Τραμπ δεν θα απομονωθεί "τυφλά" και δεν θα απομακρυνθεί από θέατρα επιχειρήσεων. Η στροφή της κυβέρνησης του θα έχει να κάνει καθαρά με την επιβολή απόλυτης και καθαρής ισχύς, αποκλειστικά και μόνο σε περιπτώσεις που οι ΗΠΑ θα έχουν σαφές εθνικό κέρδος (και πολιτικό για τον ίδιο). Η επιλογή των προσώπων που έχουν μέχρι στιγμής τοποθετηθεί σε ειδική θέση για να διαχειριστούν θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής δείχνει πως είναι όλοι θιασώτες του γνωστού "gunship diplomacy" ενώ ακόμα και σε περιπτώσεις που απαιτείται ειδικός χειρισμός, οι απαντήσεις θα είναι κοφτές και θα θυμίζουν έντονα εποχή Ρήγκαν.

Εσωτερικά, θα υπάρξει ανασύνταξη δυνάμεων και μια σίγουρη προσπάθεια αναθεώρησης προτεραιοτήτων σε ασφάλεια και οικονομία. Αν θα πετύχει ή οχι θα φανεί. Όμως πρέπει πάντα να έχουμε στο μυαλό μας πώς οι ΗΠΑ "εξάγουν" τις κρίσεις τους (το βιώσαμε με Lehman brothers) και παράλληλα διατηρούν μια "υπεροπτική στάση" που αναφέρει τις ΗΠΑ ως κέντρο δημοκρατίας και δικαιωμάτων ελευθερίας κατά το δόγμα Γ. Γουίλσον με την μέθοδο επιβολής όμως του Ρούσβελτ.

Όλες αυτές οι στροφές και αλλαγές τακτικής των ΗΠΑ στην επίτευξη των ΑΝΣΚ σε στρατηγικούς στόχους 20ετιας (αυτοί δεν αλλάζουν σε αντίθεση με τις τακτικές) ζαλίζουν ήδη την υφήλιο και έχουν αλλάξει και τις συμμαχίες και συνεργασίες.

Πέρα από τα οικονομικά όμως θέματα που έχουν δημιουργηθεί παντού στον κόσμο , υπάρχει και μια νέα τάση πολιτικής που λειτουργεί πάνω στην αντίδραση του πολίτη. Μια αντίδραση που έχει προκύψει από τις απανωτές αποτυχίες "πολιτικών οραμάτων και ιδεολογιών" οδηγώντας όλο τον κόσμο σε μια μόνη σταθερά που γνωρίζουν καλά. Την δυνατότητα της εθνικής συσπείρωσης βάσει των σχετικών αξιών. Αυτή η στροφή μπερδεύει μια πολιτική σκηνή που επί 4 γενιές περίπου από το 1950 και μετά, παγκοσμίως προσπάθησε να απαγκιστρωθεί από την έννοια του έθνους-κράτους και να στραφεί στην "παγκόσμια χάρτα άνευ συνόρων". Μια ουτοπία που δεν έχει απολύτως καμία ιστορική συνέχεια ή προηγούμενο. Παράλληλα είναι μια ψευδαίσθηση που θυμίζει "Πύργο της Βαβέλ" με την γνωστή κατάληξη, αφού οι βαθιές πολιτισμικές και ιστορικές διαφορές είναι μια κινούμενη άμμος για τα θεμέλια του πύργου.

Μάλιστα αντί η πολιτική σκηνή να συνειδητοποιήσει το πρόβλημα και να μπει σε διαδικασία καταπολέμησης των αιτιών των προβλημάτων, αντίθετα ρίχνει "νερό στην κινούμενη άμμο" με το θέμα του μεταναστευτικού, επιταχύνοντας έτσι την διάλυση της ουτοπίας και της νιρβάνας που είχε περιέλθει εδώ και τόσες πολιτικές γενιές.

Στις αρχές του 20ου αιώνα, οι συνθήκες ήταν ακριβώς ίδιες. Η Πρωσία έχοντας χάσει τον Μπίσμαρκ, Η Ρωσία σε αλλαγή πολιτική και με διάθεση αυτο-επιβεβαίωσης και επιβολής, δυνάμεις της κεντρικής Ευρώπης σε πτώση (Γαλλία, Ιταλία, Αυστρία) και με την Μεγάλη Βρετανία αποσχισμένη και απομονωμένη στην ουδετερότητα της, ενώ Βαλκάνια και Τουρκία ήταν σε φάση ανασύστασης εν μέσω μαχών, όλα έμοιαζαν ακριβώς όπως σήμερα.


Σήμερα η Γερμανία έχοντας χάσει την δύναμη της πειθώ για την ιδανικότητα της Ε.Ε, Η Ρωσία σε μια αναζήτηση ταυτότητας υπερδύναμης, η υπόλοιπη Ευρώπη σε ναδίρ οικονομικό και πολιτισμικό, η ΜΒ ένα βήμα πριν το BREXIT ενώ και πάλι Βαλκάνια και Τουρκία είναι σε θερμή ένταση. Η κατάληξη τότε, παρά τις παρεμβάσεις, οδήγησαν στον πιο καταστροφικό πόλεμο όλων των εποχών για την ανθρωπότητα.

Η όλη κατάσταση του "γεωπολιτικού ιστού της αράχνης" που δένει σε πολλές χώρες και άλλες τόσες οντότητες, δείχνει να ταλανίζεται πολύ έντονα και να μην μπορεί να σταθεροποιηθεί κάτω από το βάρος όλων των παραπάνω. Δεν μπορεί φυσικά κανείς να προκρίνει πώς θα πάμε σίγουρα  ή όχι, σε μια εμπόλεμη και γενικευμένη σύρραξη στη Δύση ή αν θα υπάρξει κάποιου είδους σύγκρουση με Ανατολή και Δύση κάτω από ένα πολεμικό πρίσμα θρησκειών.


Τα πράγματα είναι ακόμα πιο περίπλοκα καθώς σε όλο αυτό, πλέον, υπάρχουν παράγοντες όπως η Κίνα και η ανοδική παρουσία της, η Ιαπωνική άνοδος της πολεμικής δύναμης της, οι πυρηνικές παρουσίες Ιράν και Πακιστάν σε ΕΜΕΑ, υβριδικές απειλές όπως τρομοκρατία αλλά και κυβερνοτρομοκρατία όπου ακόμα και ένας μόνο άνθρωπος μπορεί να λυγίσει στρατεύματα .. και πολλοί ακόμα που θέλουν ειδική αναφορά για να απαριθμησθούν.

Η όλη κατάσταση μοιάζει ουσιαστικά με μια ροτόντα συνεχώς κινούμενη, με αυξανόμενη ταχύτητα, με διάφορα γυαλικά επάνω της που αναλόγως του ειδικού βάρους και τοποθέτησης τους, συγκρατούνται επάνω της μέχρι να ακολουθήσουν την φυγομόλο και να εκσφενδονιστούν με άγνωστα αποτελέσματα. Σε όλο αυτό το σκηνικό λοιπόν μπαίνει το ερώτημα που αφορά την χώρα μας. Η Ελλάδα πόση ικανότητα επηρεασμού έχει στα παραπάνω και πώς μπορεί να διασωθεί;

Η Ελλάδα παίζει τον ρόλο του αντίβαρου στον δικό της χώρο. Μια βύθιση δική της με την κατάπτωση του κράτους και την οικονομική καταρράκωση του σε μια περιοχή που πολλοί θέλουν πρόσβαση σε θαλάσσιες οδούς και σε περιοχές μεγάλης γεωστρατηγικής σημασίας, θα φέρει μια σεισμική αλλαγή σε Βαλκάνια και ΕΜΕΑ. Μια αλλαγή που θεωρώ δεδομένο πώς παρά τις δηλώσεις πολλών εκτός συνόρων.. ΟΥΔΕΙΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ. Αυτό φυσικά δεν είναι κάτι που πρέπει να καθησυχάζει. Ίσα ίσα... μια Ελλάδα στον ρόλο του "Μικρού Ασθενή" με επίβλεψη της Τουρκίας και της ΕΕ βολεύει πάρα .. μα πάρα πολλούς, εκτός φυσικά από τους Έλληνες.

Η χώρα μας έχει ένα βασικό μειονέκτημα. Κινείται βάσει πρόσκαιρων αντιδράσεων σε τακτικές και στρατηγικές άλλων. Οπότε και είναι έρμαιο σχεδιασμού και πράξεων τρίτων και όχι δικών της σχεδίων. Ανεξαρτήτως τελικού αποτελέσματος, θυμίζω πώς η Ελλάδα κατάφερε πολλές ιστορικές αναφορές με παγκόσμια σημασία όταν κινήθηκε με δική της στρατηγική. Παραδείγματα πολλά. Επανάσταση 1821, Βαλκανικοί, Μεγάλη Ιδέα, 1938-1940. Το πρόβλημα ήταν πώς ακόμα και αυτές οι στρατηγικές ήταν "μονο-προσωπικές" και όχι διαχρονικές με αποτέλεσμα να καταρρέουν με την αποχώρηση του δημιουργού τους. Στην σημερινή εποχή λοιπόν η Ελλάδα θα πρέπει να πασχίσει να βρει στρατηγική και ΑΝΣΚ που δεν θα επηρεαστεί από τακτικές πολιτικών ανά τα χρόνια και φυσικά να λειτουργήσει γνωρίζοντας τα παραπάνω ως δεδομένα που μπορούν εύκολα.. πολύ εύκολα.. να γίνουν και αντικείμενο διαχείρισης και εκμετάλλευσης με τον μόνο τρόπο που μπορεί να έχει μια χώρα σε αυτή την κατάσταση. Με οδηγό αξίες ιστορικές και εθνικές. Διότι όπως ειπώθηκε.. ο πύργος της Βαβέλ καταρρέει και η Ελλάδα καλό θα είναι να έχει βρει ήδη τρόπο διαφυγής αλλά και επιβίωσης μακριά από τον χαμό που θα επακολουθήσει, όσο φυσικά είναι αυτό δυνατόν.

Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας 
Geopolitics

Βέλγιο και Ολλανδία αναθεωρούν τα σύνορά τους και προχωρούν σε ανταλλαγή γης

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 

Και όμως το Βέλγιο και η Ολλανδία προχωρούν σε οικιοθελή αναθεώρηση των συνόρων τους με ανταλλαγή γης κατόπιν πολλών χρόνων διαπραγματεύσεων.
 
Έτσι το Βέλγιο θα παραχωρήσει δεκατέσσερα εκτάρια και θα λάβει πίσω τρία σε άλλη περιοχή που θα παραδώσει η Ολλανδία.
 
Η συμφωνία, αναμένεται να υπογραφεί άμεσα.
 
Ο βασιλιάς Φίλιππος του Βελγίου θα μεταβεί στο Άμστερνταμ για να παραβρεθεί στην υπογραφή του συμφώνου, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από την πρώτη Ιανουαρίου του 2018.
 
Σύμφωνα με τον Didier Reynders, τον υπουργό Εξωτερικών του Βελγίου, η ανταλλαγή γης είναι δυνατή «εξαιτίας των πολύ καλών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών» και αποτελεί απόδειξη πως «τα σύνορα μπορούν να επανακαθοριστούν με ειρηνικά μέσα».
 
Φυσικά πρόκειται για μία κίνηση που προκαλεί ανησυχίες σε πολλές χώρες καθώς δημιουργείται η εικόνα ότι τα σύνορα δεν υπάρχει ανάγκη να είναι σταθερά και μπορούν να μεταβληθούν.
 
Τα τωρινά σύνορα μεταξύ των δυο χωρών συμφωνήθηκαν το 1843 και ακολουθούν τις όχθες του ποταμού Meuse.
 
Όταν το 1961 οι αρχές αποφάσισαν να «σηκώσουν» τεχνητά τη μια όχθη για να διευκολυνθεί η πλοήγηση το Βέλγιο «εισήλθε» στην Ολλανδική όχθη.
 
Επειδή όμως δεν υπήρχε πρόσβαση στο σημείο από ξηράς, η συγκεκριμένη κίνηση δημιούργησε ένα καθεστώς «ανομίας» στην περιοχή και οι Ολλανδοί κάτοικοι παραπονέθηκαν στις Αρχές πολλές φορές για ξέφρενα πάρτι κλπ.
 
Οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση του ζητήματος ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του ’80 αλλά ουσιαστικά βήματα προόδου έγιναν μετά το 2012.
 
Πάντως για να είμαστε ακριβείς αυτό έχει ξανασυμβεί στο πρόσφατο παρελθόν.
 
Η Μόσχα επέστρεψε στο Πεκίνο το μισό τμήμα ενός νησιού που είχε καταληφθεί το 1929 από τα στρατεύματα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης κατά τη διάρκεια μεθοριακής σύγκρουσης.

Η τελική συμφωνία διευθέτησης της συνοριακής ζώνης των 4.300 χλμ. των συνόρων των δύο χωρών υπογράφηκε τον Ιούνιο του 2008. Βάσει της συμφωνίας η Ρωσία παραχώρησε 174 τετραγωνικά χιλιόμετρα, συμπεριλαμβανομένων δύο μικρών νησιών, που βρίσκονται στη συμβολή των ποταμών Χεϊλόνγκ και Ουσούλι, στα σύνορα της Κίνας με τη Ρωσία στην Άπω Ανατολή.
 
Όπως και να έχει δημιουργείται ένα προηγούμενο. Ναι μεν γίνεται με φιλικές διαδικασίες αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι θα μπρούσε να συμβεί και αλλού κατόπιν πιέσεων, π.χ οικονομικών.
 
Οι καιροί είναι και χαλεποί αλλά και πονηροί.
 

Παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Κωνσταντίνου Ρωμανού.

(πατήστε την εικόνα για μεγέθυνση)

Πρόσκληση στην Παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Κωνσταντίνου Ρωμανού με τίτλο "Από την Εθνοκτονία στην Αφύπνιση" που θα γίνει στις 2 Δεκεμβρίου 2016 στις 7.00 μμ στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ Ακαδημίας 20 Αθήνα.

Sin educación no hay revolución..*

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

*Χωρίς παιδεία δεν γίνεται επανάσταση. 
Ένα απ' τα κεντρικά συνθήματα τής διαρκούς κουβανικής επανάστασης, που επί 58 χρόνια τώρα δείχνει στον κόσμο πως μπορεί να υπάρξει και άλλη ζωή, έξω από την λαίλαπα της Παγκοσμιοποίησης τού εγκληματικού καπιταλισμού.

Φτωχή ζωή (κυρίως λόγω της απροθυμίας λαών και κρατών να συνεργαστούν, να συνεισφέρουν, να μοιράσουν), αλλά ζωή αξιοπρεπής και προπαντός ανεξάρτητη. 

Εκεί που ζει σήμερα το καλύτερο σύστημα υγείας στον κόσμο, και ένα από τα καλύτερα συστήματα παιδείας -0% αναλφαβητισμός-, είναι ακόμα μιά χώρα φτωχή.

Όχι γιατί νέμεται τον πλούτο η τοπική κομματική νομενκλατούρα, όπως συνέβη στην Σοβιετική Ένωση, ούτε γιατί εκεί ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός παράγει πλούτο για το 5% του πληθυσμού και φτώχια και συμφορά για το 95%, παρά γιατί η μανία του δήθεν "ελεύθερου κόσμου" να εξαλείψει αυτή την εστία ανομοιομορφίας, που αναδεικνύει έμπρακτα την ανηθικότητα, τον αμοραλισμό και την απανθρωπιά του καπιταλιστικού "πολιτισμού", οδήγησε στην απομόνωση της χώρας αυτής, που εδώ και πολλά χρόνια προσπαθεί να συντηρηθεί εκ των ενόντων, απ' τον δικό της πλούτο και φτωχική παραγωγή.

Πράγμα που δεν την εμπόδισε βεβαίως να συνεισφέρει με γιατρούς και φάρμακα στην Παλαιστίνη, στην Ανγκόλα, στην Ταϊλάνδη, και όπου αλλού οι λαοί προσπάθησαν να σηκώσουν κεφάλι, αλλά ακόμη και να περιθάλψει πολλά απ' τα θύματα εκείνης της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ. 

Ναι, ο κουβανικός λαός είναι ακόμη, και μετά από 58 χρόνια επανάστασης, φτωχός.
Τί περίεργο όμως. 
Όλοι έχουν στην διάθεσή τους δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλη τους τη ζωή. 
Όλοι γνωρίζουν γράμματα.
Δεν υπάρχει κανείς άστεγος.

Και ουδείς στερείται το φαγητό της ημέρας (την ώρα που εκατομμύρια κατοίκων των ΗΠΑ υποσιτίζονται ή περιμένουν να τραφούν από τα κουπόνια και τα συσσίτια, η UNICEF ανακοινώνει ότι ο υποσιτισμός στην Κούβα έχει εξαλειφθεί πλήρως.) 

Η Κούβα όταν επεκράτησε η επανάσταση του Κάστρο ήταν ένα απέραντο χαμαιτυπείο.
Μία χώρα-καζίνο, μία χώρα-μπ@υρδέλο. 
Αυτό ακριβώς που ονειρεύονται να κάνουν και την χώρα μας σήμερα, 60 χρόνια μετά.

Και είναι αυτός ακριβώς ο λόγος που τα εγχώρια ΜΜΕ, ως πιστές τσουλίτσες του συστήματος, έχουν αποδοθεί σε αγώνα δρόμου, αποδόμησης της προσωπικότητας και της ζωής ενός πραγματικά μεγάλου ηγέτη και επαναστάτη, του Φιντέλ Κάστρο, καθώς και της 58χρονης διαρκούς επανάστασής του.

Γι αυτό μας πιπιλούν συνέχεια το μυαλό για το πόσα ρόλεξ φορούσε, πόσο πλούσιος και καπιταλιστής είναι ο γιός του (ο οποίος πέρα από την συγγένεια, ουδεμία σχέση έχει με την Κούβα και τον λαό της), με πόσες γυναίκες "συνευρέθηκε" ο ίδιος (εδώ πιά καταντούν γελοίοι, τόσο με τα νούμερα, όσο και με το επιχείρημα), και τόσα άλλα τύπου πρωινάδικων και μεσημεριανάδικων σκουπιδιών, που έχουν συνηθίσει τον κόσμο να τρώει. 

Ναι, ήταν δικτάτορας.
Αλλά δεν ήταν. Στην ουσία ήταν ο εμπνευσμένος ηγέτης της λαϊκής δικτατορίας που (κακώς) εγκαθιδρύθηκε μετά την επικράτηση της λαϊκής επανάστασης. Και είχε μέχρι το τέλος την αγάπη του λαού του.
Όμως χίλιες φορές καλύτερα η δικτατορία των λαών, παρά η δικτατορία του πλούτου, του κεφαλαίου, της ολιγαρχίας και της Νέας Τάξης, όπως αυτή που σήμερα ζεί όλος ο τάχα "ελεύθερος" δυτικός κόσμος. 

" Ανεξαρτησία σημαίνει να έχεις το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου και να του λες 'άντε γαμήσου' " (Φιντέλ Αλεχάντρο Κάστρο Ρους, 2004) 
Έτσι ακριβώς, lider maximo Φιντέλ.

Όμως πόσοι πιά το καταλαβαίνουν αυτό σήμερα στην πατρίδα μας που έχει πλημμυρίσει από λύκους, λύκους που γ@μούν και δέρνουν έναν λαό χωρίς ηγέτες, χωρίς όραμα, χωρίς παιδεία.

Πόσοι πιά καταλαβαίνουν πως η επανάσταση δεν είναι κόκκινη, ροζ, πράσινη, ή μπλε, αλλά μιά επανάσταση-ουράνιο τόξο όλου(όλων) των λαών, που επιθυμούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία, δικαιολογώντας αυτήν την ίδια ανθρώπινη ύπαρξη.
Πόσοι;..

Υ.Γ Ας ξαναθυμηθούμε την ιστορική ομιλία του Κάστρο στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, το 1979Μόνον επτά λεπτά, βαθειάς ανθρώπινης επαναστατικότητας.


ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ

Νεοταξίτικες απειλές τώρα κατά των Ιταλών ενόψει του δημοψηφίσματος... το γνωστό σενάριο...

Έως και οκτώ προβληματικές ιταλικές τράπεζες κινδυνεύουν με κατάρρευση αν ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι χάσει την Κυριακή το δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση, κάτι που θα δημιουργήσει αναταραχή στην αγορά, σύμφωνα με τους Financial Times.

Η εφημερίδα επικαλείται τραπεζίτες και αξιωματούχους, για να σημειώσει ότι η αναταραχή στην αγορά θα αποτρέψει τους επενδυτές από το να συμμετάσχουν στην αναγκαία ανακεφαλαιοποίηση των ιταλικών τραπεζών.

Ο Ρέντσι, που έχει ξεκαθαρίσει ότι θα παραιτηθεί αν χάσει το δημοψήφισμα, υπεραμύνθηκε μιας λύσης από την αγορά, ύψους 4 τρισ. ευρώ, ώστε να αποφύγει το ενδεχόμενο «εκκαθάρισης» των ιταλικών τραπεζών με βάση τους νέους κανόνες της ΕΕ, κάτι που θα είχε πολιτικό κόστος.

Ο νέος μηχανισμός, που αναδιαρθρώνει και αν χρειάζεται, εκκαθαρίζει τις τράπεζες επιβάλλοντας ζημιές τόσο στους μετόχους, όσο και στους κατόχους χρέους, είναι ιδιαίτερα αμφιλεγόμενος στην Ιταλία όπου εκατομμύρια επενδυτές έχουν αγοράσει τραπεζικά ομόλογα.

Η κατάσταση παρακολουθείται στενά από ειδικούς στην Ευρωζώνη και όχι μόνο, καθώς υπάρχει διάχυτη η ανησυχία ότι το ενδεχόμενο κατάρρευσης ιταλικών τραπεζών θα προκαλέσει πανικό στο σύνολο του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος.

Οι ιταλικές τράπεζες έχουν χάσει πάνω από το ήμισυ της αξίας τους αυτή τη χρονιά λόγω των «κόκκινων» δανείων.

Η Ιταλία έχει οκτώ τράπεζες σε διάφορα στάδια «distress»: την τρίτη μεγαλύτερη βάση ενεργητικού Monte dei Paschi di Siena, τις μεσαίες τράπεζες Popolare di Vicenza, Veneto Banca and Carige και τέσσερις μικρές τράπεζες που διασώθηκαν πέρυσι: Banca Etruria, CariChieti, Banca delle Marche και CariFerrara.

Οι ιταλικές τράπεζες έχουν 360 δισ. ευρώ προβληματικών δανείων, έναντι 225 δισ. ευρώ κεφαλαίου στα βιβλία τους μετά τις διαδοχικές αποτυχίες ρυθμιστών και κυβερνήσεων να αντιμετωπίσουν το υπερμεγέθες χρηματοπιστωτικό σύστημα του οποίου η κερδοφορία αδυνάτησε από την στάσιμη οικονομία και παροξύνθηκε από απατηλές χρηματοδοτήσεις σε διάφορους οργανισμούς.

πηγή: in.gr
Geopolitics

ΣΧΟΛΙΟ
Οι Ελληνες κράτησαν παρά τις απειλές και το κλείσιμο τραπεζών και ψήφισαν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, παρά τις απειλές αλλά προδόθηκαν από τους ξεφτιλισμένους (υποτιθέμενους αντιμνημονιακούς) πολιτικούς...

Οι Βρετανοί κράτησαν παρά την καταστροφολογία των νεοταξιτών που εβλεπαν μέχρι να βυθίζεται το νησί αν εβγαινε το BREXIT....

Οι Αμερικανοί ψήφισαν Τραμπ παρά την μετά μανίας προπαγάνδα υπέρ της Χίλαρι από ολόκληρη την νεοταξική λαίλαπα... (βλέπε Χόλυγουντ, Σόρος, ομοφυλόφιλοι, μαύροι, εβραίοι κλπ)

Τώρα οι απειλές στρέφονται κατά των Ιταλών που όπως όλα δείχνουν ετοιμάζονται να ρίξουν νέο χαστούκι στις Βρυξέλλες και στους νεοταξίτες στο δημοψήφισμα την ερχόμενη Κυριακή για την συνταγματική αναθεώρηση (μια αναθεώρηση που προφανώς επιβάλλει η κατοχική Ε.Ε. και οι δανειστές)...
Ξεκίνησαν λοιπόν τον χορό οι ξεφτιλισμένοι τραπεζίτες με την σύμπραξη βέβαια μεγάλων ΜΜΕ όπως η Financial Times....
και θα σύρουν τον χωρό πολλοί ακόμα... Ηδη ο Ρέντσι απείλησε με παραίτηση αν χάσει το ΝΑΙ... και ο πιο διάσημος Ιταλός σέφ λέει θα φύγει αν επικρατήσει το ΟΧΙ... (ΕΔΩ)

Για να δούμε θα αντέξουν γιατί στις επόμενες μέρες το πράγμα θα αγριέψει...

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Γράφει ο Πέτρος Χασάπης


Η Ελλάδα δεν είναι ένα αστικό εθνικό κράτος, αλλά ένα ιστορικό εθνικό κράτος. 

Η Ελλάδα, σε αντίθεση με τα κράτη της Δ. Ευρώπης, δεν δημιουργήθηκε ως αστικό εθνικό κράτος, μέσα από την αστική βιομηχανική επανάσταση, δηλαδή τη νίκη των αστών επί των φεουδαρχών και τη συνένωση των διαφόρων φέουδων και κρατιδίων σε μια μεγάλη ενοποιημένη αγορά που την βάφτισαν εθνική ενότητα. 

Η σύγχρονη Ελλάδα δημιουργήθηκε μέσα από έναν εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα απελευθέρωσης του γένους των Ελλήνων από τους Οθωμανούς. 

Εκείνο που μας συνδέει είναι η διαχρονική ιστορική συνείδηση αυτού του συγκεκριμένου εδαφικού εθνικού χώρου που είμαστε και όχι η συνειδητοποίηση της ανάγκης μιας μεγάλης εθνικής αγοράς. 

Δεν έχουμε πρόβλημα (για παράδειγμα) γιατί η Αλβανία ή τα Σκόπια ή η Βουλγαρία κ.λ.π δεν είναι ελληνικά, αλλά δεν μπορούμε να διανοηθούμε την Ελλάδα χωρίς τα ιστορικά νησιά μας, τη  Θράκη, τη Μακεδονία, την Κρήτη κ.λ.π. 

Έτσι, τυχόν εθνικός ακρωτηριασμός, έστω και ενός μικρού εδαφικού τμήματος, θα μας προκαλέσει ισχυρό ψυχολογικό σοκ και ισχυρό ψυχολογικό πρόβλημα, το οποίο θα ζητήσει να βρει διέξοδο σε πολύ σκληρές τιμωρίες. 

πηγή

Η Νέα Τάξη προστάζει: Διεστραμμένη σεξουαλική προπαγάνδα στα Νηπιαγωγεία!!!.. ΦΡΙΚΗ.

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη 

Η εκπαίδευση δυστυχώς όπως φαίνεται στρέφεται από το κακό στο χειρότερο καθώς το Hardcore-Sex έρχεται στους παιδικούς σταθμούς στην Γερμανία και την Αυστρία και σύντομα σε όλη την Ευρώπη.

Στα νηπιαγωγεία της Γερμανίας ένας υπάλληλος του Ομοσπονδιακού Κέντρου Αγωγής Υγείας (BZgA) παρουσιάζει την “κούκλα του σεξ Lutz”. Ο σκοπός αυτής της παρουσίασης είναι να εξοικειωθούν τα παιδιά από την νηπιακή ηλικία σε θέματα πορνείας και διαστροφής τον φύλων, αρσενικού και θηλυκού. Με την πρόφαση ότι θα εκπαιδεύσουν τους μικρούς μαθητές στη σωστή χρήση της σεξουαλικότητας τους, εισαγάγουν όλες τις ανώμαλες καταστάσεις που παρουσιάζονται με έναν εκπορνευτικό τρόπο.

Αυτοί που πρωτοστατούν σε αυτού του είδους ανώμαλης σεξουαλικής εκπαίδευσης και επιβάλουν τις ανώμαλες απόψεις τους είναι ως συνήθως οι (προοδευτικοί) πράσινοι-οικολόγοι και… δεν συμμαζεύεται.

Ο σημαντικός στόχος αυτού του είδους εκπορνευμένης παιδείας είναι να κάνουν τα μικρά παιδιά να εθιστούν σε όλες αυτές τις μορφές του ανώμαλου σεξ έτσι ώστε το μυαλό τους να θολώσει από μικρή ηλικία και να χάσουν κάθε δυνατότητα διάκρισης και σωστών επιλογών στην μέλλουσα ζωή τους (όταν συνέχεια σκέπτεσαι με το κάτω κεφάλι το επάνω κεφάλι νεκρώνεται οριστικά)

Άλλο ένα χαρακτηριστικό αυτής της μοντέρνας και προοδευτικής εκπαίδευσης είναι να ξεχάσουμε τις αθώες παιδικές κούκλες του παρελθόντος με τις όποιες έπαιζαν οι παλιότερες γενεές. Οι σημερινές κούκλες των παιδιών θα μεταφέρουν πάνω τους όλες αυτές τις σεξουαλικές ανωμαλίες με τις οποίες θέλουν να ερεθίσουν το παιδικό μυαλό και να εκπορνεύσουν την παιδική του φύση.

Σε αυτό το βίντεο παρακάτω μπορείτε να δείτε δύο συγγραφείς οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τέτοιου είδους βιβλία, όπου υποστηρίζουν και διδάσκουν την ομοφυλοφιλία και άλλες διαστροφές σε παιδιά.

Να φανταστείτε ότι έφτασαν στο σημείο σε ορισμένους παιδικούς σταθμούς χάρη του νέου τύπου εκπαίδευσης που αύριο πολύ πιθανόν να το δούμε και στην χώρα μας να ξεντύνουν τα μικρά νήπια, να τα βάζουν το ένα διπλά στο άλλο γυμνά για να εξοικειωθούν με την σεξουαλική πράξη.


Εδώ βούτυρο στο ψωμί του κάθε είδους παιδεραστή: Τουλάχιστον επί 15 χρόνια οι πράσινοι και φιλελεύθεροι κρύβανε τα αίσχη των παιδεραστών στους παιδικούς σταθμούς σε όλη την Γερμανία. Οι βρώμικες λεπτομέρειες έγιναν όμως γνωστές από τον συγγραφέα και δημοσιογράφο Michael Grandt. Η έρευνα του διήρκεσε 10 χρόνια και είναι ανατριχιαστικά τα στοιχεία που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας. Αποκαλύπτει μέχρι και ότι κυβερνητικά στελέχη είναι μπλεγμένα σε παιδεραστίες, δηλαδή παιδόφιλοι. Αυτό είναι σύμφωνα με τα λεγόμενά του το απωθητικό και άσχημο αλλά αληθινό πρόσωπο του Κόμματος των Πρασίνων.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά έχουμε και την τελευταία επιβαλλομένη μόδα του σχολικού πολυπολιτισμού. Χαρακτηριστικό κρούσμα αυτής της εξέλιξης το παράδειγμα ενός σχολείου στην Γερμανία και Αυστρία όπου οι αφελείς δάσκαλοι μάθαιναν στα παιδάκια χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Τι το ήθελαν;; 

Οργισμένος ένας Τούρκος πατέρας, κόντεψε να σπάσει στο ξύλο μια γυναίκα εκπαιδευτικό, γιατί φώναζε πώς το παιδί του δεν πρέπει να μαθαίνει τέτοιες αηδίες.
Θαυμαστέ το νέο εκπαιδευτικό σύστημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα εισαχτεί και στην χώρα μας. Η αρχή έχει ήδη γίνει.



ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ  

Τώρα "εσυνηθίσαμε" να φοβόμαστε τους Τούρκους

«....Ότι αρχή και τέλος, όλα τα θερία πολεμούν να μας φάνε και δεν μπορούνε»
Μακρυγιάννης 

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός

Κάτι συμβαίνει. Δεν περνά μέρα που να μην μας απειλεί με πόλεμο ο «βλαμμένος» Τούρκος πρόεδρος και ...ημείς άδομεν. Αν δεν κάνω λάθος, αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάνης, σημαίνει πόλεμος. «Επαχύνθη η καρδία του λαού τούτου». Δεν εξηγείται αλλιώς. Αντί να ομοφρονήσουμε - «Έλληνας ομοφρονέοντας ...χαλεπούς είναι περιγίγνεσθαι», ενωμένοι οι Έλληνες είναι ανίκητοι, έλεγε ο Ηρόδοτος (Ιστορία ΙΧ,2)- και να προετοιμαστούμε για την επερχόμενη θανάσιμη απειλή, προσκυνούμε ακόμη την ευρωπαϊκή δυσωδία και τους ημέτερους μνημονιακούς λακέδες.

Γιατί, όμως, λύσσαξε τώρα το εξ ανατολών θηρίο; 

Γιατί τώρα απροκάλυπτα μας απειλεί με πόλεμο και ονειροφαντάζεται οθωμανικές αυτοκρατορίες;
Πιστεύει κανείς τα σαλιαρίσματα των πολιτικών που μιλούν για εξαγωγή της κρίσης της Τουρκίας και μετατόπιση των προβλημάτων της;
Είναι στριμωγμένος ο Ερντογάν ή, αντίθετα, αισθάνεται πανίσχυρος;

Μήπως οσμίζεται, όπως τα θεριά τα πληγωμένα θηράματα, την θνησιμαία κατάστασή μας και ετοιμάζεται να μας κατασπαράξει;
Πιστεύει κανείς, ότι αν μας επιτεθεί η Τουρκία, θα μας προστατεύσει η Ευρωπαϊκή Ένωση;
Η απειλή του Ερντογάν ότι θα στείλει 2-3 εκατομμύρια μωαμεθανών λαθρομεταναστών σε ποιους απευθύνεται;
Στους Ιρλανδούς, στους Ούγγρους ή στους Φιλανδούς ή στις μικρές Ολλανδέζες;

Παρένθεση: Έχει γραφτεί και σε τουρκικές εφημερίδες, ότι πρότυπό του είναι ο Μωάμεθ (Μεχμέτ) ο Πορθητής. Κάποιοι χαζοχαρούμενοι των βορείων προαστίων, το εκλαμβάνουν ως μία ακόμη εκκεντρική παρέκκλιση του Ερντογάν. Είναι λάθος.

Διαβάζω από τον Παπαρρηγόπουλο γιά την Άλωση της Πόλης στις 29 Μαϊου του 1453:
 «Κατέναντι (των πολιορκουμένων Ελλήνων) παρέταξεν ο σουλτάνος αλλεπάλληλα τρία σώματα, ων το μεν συνέκειτο (από τα οποία το πρώτο αποτελούνταν) εκ νεοσυλλέκτων και άλλων ήκιστα (=ελάχιστα) χρησίμων ανδρών, το δεύτερον εξ ατάκτων, το δε τρίτον εν ω ετάσσετο και αυτός, απηρτίσθη εκ των γενιτσάρων και της άλλης κρατίστης στρατιάς. Και εξέπεμψε κατ’ αρχάς το πρώτον των σωμάτων τούτων επί τω προδήλω (=φανερό) σκοπό τού να εξαντλήση τας δυνάμεις των πολιορκουμένων, αδιαφορών περί της τύχης του συρφετού εκείνου». (τόμ. 6, σελ. 373).

Ας προσέξουμε την τελευταία πρόταση του μεγάλου ιστορικού. Έστειλε τον συρφετό εκείνο «αδιαφορών» για την τύχη του, για να εξαντλήσει τις δυνάμεις του Παλαιολόγου.

Ερωτώ: Μήπως κάτι παρόμοιο θέλει να πράξει ο θαυμαστής και μιμητής του, Ερντογάν;
Αμφιβάλλει κανείς ότι τις στρατιές των λαθρομεταναστών και των εξαθλιωμένων που μαζεύτηκαν στις ακτές της Μικρασίας, τις χρησιμοποιεί ο Τούρκος ως μέσο εκβιασμού;
Υπάρχει ίχνος συμπόνοιας σ' αυτή την στάση του:
Kαι μιλά ο άθλιος Τουρκαλάς για καταπίεση των Μωαμεθανών στην Θράκη και λοιπές ανοησίες;

Τότε βέβαια μες στην Πόλη δεν υπήρχαν αλληλέγγυοι και λοιπά σαπρόφυτα της προοδομανίας, γι’ αυτό και τα πράγματα είναι χειρότερα σήμερα. Και είναι χειρότερα και για έναν ακόμη λόγο.

Διαβάζω στην Ιστορία του Πελοποννησιακού πολέμου του Θουκυδίδη (Β, 8):
«Τότε δε και νεότης πολλή μεν ούσα εν ταις Αθήναις, ουκ ακουσίως, υπό απειρίας ήπτετο του πολέμου».
Δηλαδή «υπήρχε κατά τον χρόνο εκείνο πολυάριθμος νεολαία στην Αθήνα, η οποία, εξ απειρίας, επιθυμούσε τον πόλεμο».

Στην Τουρκία τα μισά μέλη της κοινωνίας της είναι νεώτερα των 30 ετών. Διαβάζω από το εξαιρετικό πόνημα «Θεωρία του Πολέμου» του μακαρίτη Παν. Κονδύλη: «Αυτή η πληθώρα διάχυτης και ακαταστάλαχτης ανθρώπινης ενέργειας ζητά να διοχετευθεί και μπορούμε να είμαστε βέβαιοι, ότι πέρα από ή και παράλληλα με την στενά εννοούμενη οικονομική δραστηριότητα θα διοχετευθεί σε δραστηριότητες συναπτόμενες άμεσα ή έμμεσα με τον προσδιορισμό και την έμπρακτη προάσπιση της τουρκικής ταυτότητας και την θέση της μέσα στον κόσμο. Μόνον εκεί όπου κοχλάζει νεανικό αίμα γεννιούνται ιδέες ικανές να κινητοποιήσουν μάζες, όσο «πρωτόγονες» κι αν φαίνονται αυτές στα μάτια φθινόντων γειτόνων, εκλεπτυσμένων από την ξαφνική ευζωία ή διανοουμένων που εξ επαγγέλματος παράγουν ιδεολογίες του ειρηνιστικού ευδαιμονισμού υπό τις διαφορετικές μορφές. (εκδ. «Θεμέλιο», σελ. 388).

Στην Τουρκία «κοχλάζει» νεανικό αίμα γι’ αυτό και ο Ερντογάν στέλνει στην φυλακή όσους θέλει, υπάρχει άφθονο και "φθηνό" κρέας για μακέλλεμα.

Εδώ το νεανικό αίμα σπανίζει και όσο απέμεινε ή φεύγει στα ξένα ή προγραμματίζει την αγορά του νέου κινητού. Τόσα χρόνια ο εθνομηδενιστικό, προδοτικό κηφηναριό ενσταλάζει στα σχολεία τα δηλητήριά του, τώρα δρέπουμε τους καρπούς, πράγμα που δεν ξεφεύγει από τα άγρυπνο βλέμμα της ύαινας, της Τουρκίας. Φρόντισαν και τα τηλεοπτικά σκύβαλα να ενσπείρουν τεχνηέντως και τον φόβο έναντι της «συμμάχου και φίλης» γείτονος, η ξαφνική ευζωία, η περιρρέουσα ηθική κατάπτωση, το σάπισμα με την προβολή και διαφήμιση όλων των διαστροφών και «Λατίνοι, Νορμανδοί, Κελτοί, Μογγόλοι, Τούρκοι. 

Να! Με του Πάπα το σταυρό, με το άστρο του Σουλτάνου, ο ένας του άλλου πρόδρομος και οδηγητής. Αδέλφια. Και η Πόλη και η κοσμόπολη ζωστή. Παρμένη. Πάει, πάει...»  
(Κ.Παλαμάς, «Η φλογέρα του βασιλιά»).

Το 1821 ιερούργησε ο Ελληνισμός τους πόθους τους, διότι έλαβε συνείδηση της Ελευθερίας του πριν την αποκτήσει και εξωτερικά.

«Η ζωή που εκάμαμε μας εβοήθησε στην Επανάσταση. Διότι ηξεύραμε τα κατατόπια, τους δρόμους και τους ανθρώπους. Εμάθαμε στην πείνα, τη λέρα, την κακοπάθεια. Εσυνηθίσαμε να καταφρονούμε τους Τούρκους» λέει ο Θόδωρος Κολοκοτρώνης στην «διήγησή» του.

Τώρα εσυνηθίσαμε να φοβόμαστε τους Τούρκους γιατί η τρυφή και η καλοπέραση δεν γεννούν Κολοκοτρώνηδες, αλλά κιοτήδες.

Ο τουρισμός, η βαριά μας βιομηχανία, όπως διατείνεται ο κάθε τιποτολόγος, τρέμει στο ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο. Αυτή η προοπτική επιδεινώνει την υποτέλεια και ηττοπάθειά μας. Ειρήνη, πάση θυσία, αρκεί τα rooms to let και οι ξαπλώστρες της Μυκόνου να είναι σε 100% πληρότητα.

Η καταστροφή της ελληνικής γεωργοκτηνοτροφίας, ο "κόκκινος" υπερδανεισμός των Ελλήνων, συνετέλεσαν καίρια στην επιδείνωση του αισθήματος φιλοπατρίας. Είναι γνωστό ότι η κατοχή γης, η ιδιοκτησία τονώνει το εθνικό αίσθημα λόγω προσωπικού γοήτρου και αλληλεγγύης προς την πατρίδα. Νιώθουμε «για την πατρίδα μας στα σπλάχνα χαλασμό»,(Βαλαωρίτης), όταν διακονούμε την γη της και τα ρόδινα ακρογιάλια της, με τον ιδρώτα του προσώπου μας. 

Τα κόκκινα δάνεια, οι υποθήκες και οι ..... «μαύρες Παρασκευές» γεννοβολούν «πορκουάδες».

«Οι μετριότητες, υπομετριότητες, και ανθυπομετριότητες που συναπαρτίζουν τον ελληνικό πολιτικό και παραπολιτικό κόσμο δεν έχουν το ανάστημα να θέσουν και να λύσουν ιστορικά προβλήματα τέτοιας έκτασης και τέτοιους βάθους, ίσως καταρρεύσουν ακόμη και στην περίπτωση, όπου θα βρεθούν μπροστά στη μεγάλη απόφαση να διεξάγουν έναν πόλεμο» έγραφε ο Κονδύλης στο προαναφερθέν πόνημά του.

Η ιστορία μας διδάσκει ότι τέτοιες έκτασης προκλήσεις μας οδηγούν σε ...αλησμόνητες πατρίδες.

Νατσιός Δημήτρης δάσκαλος-Κιλκίς