Σελίδες

28 Οκτωβρίου 2016

Η Πατρίδα χάνεται, πωλείται, εισβάλεται και κινδυνεύει να διαμελιστή.

Γράφει ο Διόνυσος

Κάθε χρονο, από παιδακι ακομα, περιμενα ανυπομονα τις 2 Εθνικες μας εορτες. Όχι λογω της αργειας από το σχολειο η αργοτερα από την εργασια μου, αλλα διοτι αισθανομουν υπερηφανος για το σθενος του Λαου μας και την αυτοθυσια του για την Πατριδα.

Θυμαμαι, εάν ακομα, ότι εαν δεν πηγαινα στην παρελαση και ημουν μονος στο σπιτι, με το που αρχιζαν να παιανιζουν τον Εθνικο μας Υμνο, παρ’ ολον που δεν με εβλεπε κανεις, σηκωνομουν με ευλαβεια, σε σταση προσοχης.

Ελεγα παντου τις ευχες μου επι τη επετειω και αργοτερα με την ελευση του Διαδικτυου τις εγραφα σε ολους τους συγγενεις και φιλους.

Σκεφτομουν τους νεκρους, τους τραυματιες με τις ακολουθες αναπηριες, το αιμα που χυθηκε και τις τρομερες θυσιες που εκαναν οι προγονοι μας και εσκυβα συγκινημενος το κεφαλι.

Μα…
Από την μεταπολιτευση και μετα, τα πραγματα σιγα σιγα, αρχισαν να αλλαζουν. Αλλαζαν με έναν πολύ αργο ρυθμο, ώστε ο κοσμος να μην το αισθανοταν.
Και φτασαμε εδώ που φτασαμε.

Οι ελαχιστοι που τα εβλεπαν και τα καταλαβαιναν εδώ και χρονια, όπως εγω και προειδοποιουσαμε, περνουσαμε για γραφικοι.

Το δε κακο είναι, ότι ακομα και τωρα, με το μαχαιρι στον λαιμο, υπαρχουν παρα πολλοι που αδιαφορουν. Ειτε από το γεγονος ότι είναι βολεμενοι, προδοτες, συμφεροντολογοι, ζαμανφουτιστες ή ηλίθιοι…. Ακομα υπαρχουν και εκεινοι που πιστευουν σε καποιο ξαφνικο θαυμα (ειθε, αλλα ας ειμαστε με τα ποδια στην γη). Εάν συμβει δεν θα ηθελα να είναι η περιπτωση που κανουν μεταγγιση αιματος σε έναν νεκρο.

Η Πατριδα χανεται, πωλειται, εισβαλεται και κινδυνευει να διαμελιστη μεσα σε μια, σχεδον, γενικη αδιαφορια.

Κινδυνευει να πεση στο «καποτε υπηρχε η Ελλαδα, εκεινη που εδωσε το φως και τον πολιτισμο, στην Υφηλιο».

Το Οραμα «Ελλαδα»,, αρχιζει σιγα σιγα να ξεθωριαζη, όχι γιατι το θελει εκεινη, αλλα διοτι ο Λαος της, υπεβληθει εις το να χαση σιγα σιγα τις Αρχες του.

Δεν θα φωναξω στους τεσσαρις ανεμους τα «ΖΗΤΩ» που φωναζα και εγραφα παλαιοτερα.
Θα τα κρατησω με ΑΓΑΠΗ και ΣΕΒΑΣΜΟ, μεσα μου. 

Διονυσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.