Σελίδες

27 Σεπτεμβρίου 2016

Αρχαία ελληνικά για την επιβίωση του έθνους μας.

Γράφει ο Μανουήλ Αγγελος Γιαννόπουλος 

Τα αρχαία Ελληνικά τα μισουν όλοι οι αμαθεις ραγιαδες. Δεν είναι όμως μονον αυτοι οι οποιοι αντιπαθούν το παρα πολύ σημαντικο αυτο μαθημα για την επιβίωση του εθνους.
Αυτό συμβαινει διοτι φροντισαν, σκοπιμα και μεθοδευμενα να το διδασκουν με τετοιο τροπο, ώστε σχεδόν ολοι να απεχθάνονται τα αρχαια Ελληνικα. Επετυχαν λοιπον οι νεοταξιτες να προκαλεσουν τρομερη δυσφορια, με τον τροπο που διδασκαν τα αρχαια Ελληνικα, στα σχολεια.

Ο τροπος φυσικα διδασκαλίας γι αυτό το υπεροχο μαθημα θα έπρεπε να είναι ακριβως ο αντίθετος. Ποτε δεν θα ξεχασω όταν είχαμε αρχαια, τα μακρόσυρτα ωχ, σχεδόν ολων των μαθητων. Kυριολεκτικα ο τροπος που το διδασκαν, εκανε το υπεροχο αυτό μαθημα, μακραν το πιο μισητο. Τετοιου είδους σκοπιμότητες υπαρχουν και αλλού, εκτος σχολειων και θα αναφερθώ σε άλλο αρθρο.

Ο σωστος λοιπόν τροπος διδασκαλιας των αρχαιων Ελληνικων κατά την γνώμη μου είναι όταν αυτοι οι οποιοι τα διδασκουν τα αγαπουν, ενώ ταυτόχρονα ως δάσκαλοι είναι συμμαχοι με τα παιδια, και όχι αδιαφοροι, ειτε είναι εναντια στα παιδια. Ο Σωστος δάσκαλος σε όλα εχει την παιδεια, και την υπομονη, να εξηγησει με οσους τροπους χρειαζεται, οποιαδήποτε απορια- δυσκολια εχουν οι μαθητες. Οι σωστοι δάσκαλοι με σοβαροτητα και ηπιοτητα, θα κανουν τους μαθητες να αγαπησουν και να εκτιμησουν τον υπερπολυτιμο θησαυρο τον οποιο εχουν στα χερια τους. Θα  δωσουν στα παιδια να καταλαβουν το ποσο σημαντικη είναι αυτή η πηγη ζωης σε εθνικο και ατομικο επιπεδο. 

Φυσικα και όχι τυχαια, την ιδια αποστροφή αισθάνεται και η πλειονότητα των φιλολόγων που διδάσκει το μάθημα στα σχολεία. Οι νεοταξιτες επετυχαν για μια ακομη φορα το ακατορθωτο, με αποτέλεσμα, όταν κάνεις αναφορά και μονον στο ποσο σημαντικα είναι τα αρχαια Ελληνικα, να τους πιανει τους ραγιαδες πανικος, αηδια, αποστροφή, για την μητρικη μας γλωσσα. 

Όλα αυτά την ιδια στιγμη, που στο εξωτερικο διδάσκονται οι ξενοι την μητρικη μας γλωσσα με πολύ μεγαλη χαρα και για αυτό προοδευουν, ως χωρες. Όχι μονον μεγαλουργουν μεσω των αρχαιων Ελληνικων, αλλα καποιοι εξ αυτων αισθανοται παρα πολύ υπερήφανοι, και ταυτόχρονα υπερμετρα τυχεροι που διδάσκονται την μητρικη μας γλωσσα. Τελικα πρόκεται για μια ακομη τραγικη ειρωνεια, μια ακομη τεραστια αντιφαση στον κοσμο, της ανομιας, και της αταξιας, τον οποιο δημιουργησαν οι νεοταξιτες. 

Οι ραγιαδες μισουν θανάσιμα την μητρικη τους γλωσσα, την ιδια στιγμη, που οι ξενοι την διδάσκονται σε διαφορες χωρες, για να εξελιχθουν ως εθνη και ως ανθρωποι. Οι σαπιοι ραγιαδες νομιζουν ότι αυτά είναι κινεζικα, και όχι ελληνικά. Τι είναι μονόπτωτα ρήματα, ετερόπτωτοι διορισμοί, τριπτωτες προθέσεις, βαρειες, οξείες, ερωτηματικες, εγκλιτικα και εγκλίσεις, κλπ; Όλα αυτά είναι εντελως ακατανόητα για τους ραγιαδες της σεξουαλικης διαφθορας και της μοδας. 

Σκεφτείτε Ελληνες, ότι στο εξωτερικο ακομη και σε μαθητες με τεράστιες μαθησιακες δυσκολιες, διδασκονται τα αρχαια Ελληνικα. Αυτό διοτι είναι η απολυτη μαθηματικη γλωσσα, η οποια ακονιζει κυριολεκτικα το μυαλο. Διαβαζοντας μια σελιδα την ημερα, από ένα οποιοδήποτε αρχαιο Ελληνικο κειμενο, μαθητες με τεράστιες μαθησιακες δυσκολιες στο εξωτερικο εγιναν αριστούχοι. Ξεπερασαν στην βαθμολογια ακομη και τους συμμαθητες τους οι οποιοι δεν ειχαν καμια απολυτως μαθησιακη δυσκολια! Εξαιτιας λοιπόν των ιερων αρχαιων Ελληνικων ξεπερασαν κάθε μαθησιακη δυσκολια. 

Για αυτό μεταξυ πολλων αλλων ενας ακομη λογος ο οποιος επιμενω και στηρίζω τα μουσικα σχολεια, είναι η αναπληρωση του μαθηματος των αρχαιων Ελληνικων, στο μετρο του εφικτου, μεσω των σωστων ειδων μουσικης. 

Η σωστη μουσικη διεγείρει τον εγκέφαλο. Η μουσική μπορεί να οδηγήσει σε υψηλές ακαδημαϊκές επιτυχίες αφού έχει αποδειχθεί ότι διεγείρει τις περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με το διάβασμα, τα μαθηματικά και τη συναισθηματική ανάπτυξη. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η μουσική βελτιώνει όχι μόνο την ακαδημαϊκή πορεία ενός παιδιού αλλά και τη μνήμη. 

Η σωστη μουσικη, μεσα από την εκμαθηση ενός μουσικου οργανου, συμβαλει στην κοινωνικοτητα, στην αποκτηση αυτοπεποίθησης, στην βελτιωση της πειθαρχιας και της αυτοσυγκέντρωσης. Η σωστη μουσικη βοηθα στην επιλυση παρα πολύ δυσκολων μαθηματικών προβλημάτων.

Τα μουσικα σχολεια, τα συνδιαζουμε, παντοτε, με την εκμαθηση του παγκρατιου αθληματος, την γνωση της πραγματικης Ελληνικης ιστοριας, και τον εκκλησιασμο. Μονον με αυτους τους τροπους δημιουργούμε τους Ελληνες του αυριο, για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε ως εθνος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.