Σελίδες

29 Αυγούστου 2016

Γιατί η Γαλλία;

Υπάρχει μια σειρά αιτίων που καθιστούν την Γαλλία τόσο ευάλωτη απέναντι σε τρομοκρατικές επιθέσεις. Από τη μία η Γαλλία ανήκει στις ευρωπαϊκές χώρες με τη μεγαλύτερη εμπλοκή στη διεθνή μάχη κατά του λεγόμενου Ισλαμικού Χαλιφάτου σε Ιράκ και Συρία. 

Κατά δεύτερον, δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι η Γαλλία εξαιτίας του αποικιακού παρελθόντος της, έχει μεγάλη μουσουλμανική κοινότητα με διπλή υπηκοότητα, δηλαδή γαλλική και της εκάστοτε χώρας καταγωγής. Ο έλεγχος τέτοιων ατόμων είναι πολύ δύσκολος για τις γαλλικές αρχές. Δεν χρειάζονται βίζα για να εξέλθουν, να εισέλθουν και να παραμείνουν στην Γαλλία όπως άλλοι Σύροι, Τυνήσιοι και Αλγερινοί.

Υπάρχουν και εσωτερικοί λόγοι, αναφέροντας τον πολύ αυστηρό διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας στη Γαλλία, γεγονός που κατά την ίδια, συνέβαλε στο να διαφύγει από την προσοχή του κράτους το τί συμβαίνει στις μουσουλμανικές κοινότητες της χώρας. Σε όλα αυτά είναι και οι αιτίες που σχετίζονται με την οικονομική και κατ’ επέκταση την κοινωνική κατάσταση στη χώρα. Η Γαλλία έχει πολύ υψηλή ανεργία αυτήν τη στιγμή.

Περίπου το 10% των πολιτών είναι άνεργοι. Ωστόσο, η κατάσταση είναι σοβαρή, δεδομένου ότι γνωρίζουμε πως το 46% των νέων με μεταναστευτική καταγωγή, πλήττονται από ανεργία και ως εκ τούτου από έλλειψη προοπτικής. Αυτό συνιστά εν δυνάμει λόγο ριζοσπαστικοποίησης στο εσωτερικό της χώρας. Τέλος, η συνεργασία των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών παραμένει ανεπαρκής. Τα κενά που δημιουργούνται έτσι, έχουν όπως βλέπουμε και από τις επιθέσεις, συχνά καταστροφικές συνέπειες.

http://www.sofokleousin.gr/
το είδαμε ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΟ
Αν εξαιρέσεις την εμπλοκή στον αγώνα κατά των ισλαμιστών τρομοκρατών σε όλα τα υπόλοιπα είμαστε μέσα...
1. Μεγάλος αριθμός μουσουλμάνων λαθρομεταναστών... (σε πολλούς εκ των οποίων οι αθέοι συριζαίοι μετά των σιχαμερών υπολειμμάτων των 2 πρώην μεγάλων παλαιών κομμάτων ΝΔ και Πασοκ επιθυμούν να δώσουν την ελληνική ιθαγένεια... καθώς την υπηκοότητα δεν την αναφέρουν καθόλου... που σημαίνει ότι κατόπιν θα μπαινοβγαίνουν κατά το δοκούν στην χώρα ως Ελληνες...)
2. Το άθεο κι ανθελληνικό κράτος επιθυμεί τον διαχωρισμό κράτους κι εκκλησίας.... όπως δηλαδή και στην Γαλλία...
3. Υψηλή ανεργία και σοβαρά κοινωνικά προβλήματα... Στην Γαλλία το 10% των πολιτών είναι άνεργοι... Στην Ελλάδα το 30-40% .... και βάλε αν υπολογίσουμε σε αυτούς και όσους κάνουν μερικά μεροκάματα τον μήνα... και τους οποίους οι προδοτικές και ψεύτικες στατιστικές τους έχουν για εργαζόμενους...
4. Η συνεργασία των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών (αν υπάρχουν τέτοιες...) είναι ανύπαρκτη καθώς έχουν πλήρως διαβρωθεί από κομματόσκυλα και προδότες του άθεου αριστερο-φιλελεύθερου, ανθελληνικού και προδοτικού καθεστώτος...

Κατά συνέπεια δεν αργεί κι εδώ ο καιρός που θα μετράμε θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων...
Και να μην λέτε ότι δεν σας το λέγαμε...
Οταν η καμπάνες της φωτιάς χτυπάνε κι εσύ συνεχίζεις να κοιμάσαι, αργά η γρήγορα θα καείς ζωντανός...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.