Σελίδες

22 Αυγούστου 2016

Ο τελικός πίνακας των μεταλλίων της Ολυμπιάδας του ΡΙΟ 2016.

Την 5η καλύτερη συγκομιδή της ιστορίας της σε μετάλλια είχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο η ελληνική αποστολή, αφού με 6 μετάλλια (3 χρυσά, 1 αργυρό και 2 χάλκινα), κατέλαβε την 26η θέση στο σχετικό πίνακα. Η Ελλάδα έχασε δύο θέσεις την τελευταία ημέρα των Αγώνων, αφού την προσπέρασαν η Ελβετία και το Ουζμπεκιστάν, με τα χρυσά μετάλλια που κατέκτησαν.

Στην κορυφή, για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση, βρέθηκαν οι ΗΠΑ, που πήγαν καλύτερα από το Λονδίνο, έχοντας τον ίδιο αριθμό χρυσών μεταλλίων (46), αλλά με περισσότερα αργυρά (37 έναντι 28) και χάλκινα (38 έναντι 29). Ουσιαστικά, αυτή θεωρείται η καλύτερη συγκομιδή της ιστορίας τους, αφού οι δύο φορές που είχαν ακόμα μεγαλύτερο αριθμό μεταλλίων ήταν το 1904 στο Σεντ Λούις, όπου συμμετείχαν ελάχιστες χώρες πέραν των ΗΠΑ, και το 1984 στο Λος Άντζελες, όπου απείχαν οι Σοβιετικοί, οι Ανατολικογερμανοί και άλλες 12 χώρες, ως απάντηση στο μποϊκοτάζ των Αμερικανών το 1980.

Την έκπληξη στη δεύτερη θέση έκαναν οι Βρετανοί, οι οποίοι βελτιώθηκαν κατά μία θέση σε σχέση με τους δικούς τους Αγώνες πριν τέσσερα χρόνια, γεγονός που προφανώς δείχνει πως επένδυσαν ακόμα περισσότερο στον αθλητισμό τους μετά το 2012. Στην τρίτη θέση, με ένα χρυσό μετάλλιο λιγότερο, ήταν η Κίνα, η οποία από το 2008, που ήταν πρώτη, χάνει από μία θέση σε κάθε διοργάνωση.

Τη μάχη της 4ης θέσης, παρά τις ηχηρές απουσίες της, κέρδισε η Ρωσία, που με δύο χρυσά μετάλλια την Κυριακή, άφησε πίσω της τους Γερμανούς. Τη δεκάδα "κλείνουν" η Ιαπωνία, η Γαλλία, η Νότιος Κορέα, η Ιταλία και η Αυστραλία. Η διοργανώτρια Βραζιλία ολοκλήρωσε στη 13η θέση, με 7 χρυσά μετάλλια, 6 αργυρά και 6 χάλκινα. Απογοήτευσαν η Σουηδία (29η), η Ουκρανία (31η), η Πολωνία (33η) και η Τουρκία (41η). Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε η επίδοση του Αζερμπαϊτζάν, που συγκέντρωσε συνολικά 18 μετάλλια, εκ των οποίων όμως, μόνο το ένα ήταν χρυσό.

πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.