Σελίδες

30 Ιουλίου 2016

O γιος του Μπιν Λάντεν δημιουργεί κλίμα συσπείρωσης προς το πρόσωπό του.

ΟAl-Joulani ηγέτης της οργάνωσης Jabhat Al-Nusra μετά την ανακοίνωση ότι η τρομοκρατική οργάνωση σταματάει κάθε σχέση με την οργάνωση της Al-Qaeda, έδωσε μέσα από κοινωνικά δίκτυα το νέο όνομα της οργάνωσης που θα είναι Jabhat Fath Al-Sham.

Στην προκειμένη περίπτωση έχει ενδιαφέρον και το παρασκήνιο της όλης εξέλιξης, καθώς εδώ και μερικούς μήνες η επιστροφή της Al-Qaeda θεωρείται δεδομένη και με μεγάλη μάλιστα απήχηση αφού ουδέποτε σταμάτησε να εκπροσωπεί την συντριπτικά μεγαλύτερη μερίδα των Σουνιτών. Ο γιός του Osama Bin Laden, με το όνομα Hamza που είναι πλέον στην ηλικία ανδρός (25+) ήδη έχει δημιουργήσει ένα κλίμα συσπείρωσης και έχει οδηγήσει σε μεγάλη φυλορροή τόσο την (πρώην πλέον) οργάνωση της Al-Nusra όσο και το DAESH που δείχνει να χάνει την δυναμική του.

Είναι σημαντικό μάλιστα να τονιστεί πώς η οργάνωση της "Μεγάλης Βάσης" αποτελεί μια από τις μακροβιότερες τρομοκρατικές οργανώσεις της ιστορίας και διαθέτει πολύ μεγάλο δίκτυο και συνοχή ακόμα και σήμερα που θεωρείται επί της ουσίας "ακέφαλη". Η παρουσία του νεαρού Bin Laden έχει θορυβήσει όλες τις υπηρεσίες παγκοσμίως που παρατηρούν με πολύ μεγάλη προσοχή το τι γίνεται.

Ο νεαρός απόγονος του τρομοκράτη, ήδη έχει δώσει δείγματα γραφής καλώντας σε μαζικά χτυπήματα κατά της Δύσης αλλά σε στόχους μεγάλης αξίας που θα φέρουν και μεγαλύτερο συμβολισμό. Προτροπή που θέλει να μειώσει την εχθρικότητα που εισπράτει πλέον όλο το Ισλάμ από όλο τον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα θα δώσει και μεγαλύτερη απήχηση στον υπόλοιπο Αραβικό κοσμο που δεν συμφωνεί με τις ακρότητες των άλλων δύο οργανώσεων. 

Αλέξανδρος Νίκλαν 
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας

Geopolitics

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.