Σελίδες

31 Ιουλίου 2016

Παιδιά 10 ετών εργάζονται σε ορυχεία στην Ινδία για να έχουν λάμψη οι βαφές των ακριβών αυτοκινήτων. Αυτή είναι η "αντιρατσιστική" Νέα Τάξη..

Μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η BMW, η Vauxhall, ηVolkswagen και η Audi, καθώς και εταιρείες καλλυντικών, όπως η L’Oréal και η Procter & Gamble, χρησιμοποιούν μπογιά, τα υλικά της οποίας προέρχονται από ορυχεία που εργάζονται παιδιά.

Την είδηση έβγαλε στην δημοσιότητα η βρετανική εφημερίδα «Guardian» και ήδη πολλές εταιρείες έχουν ξεκινήσει έρευνες στην αλυσίδα προμηθευτών τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, παιδιά ηλικίας ακόμα και 10 ετών αφήνουν το σχολείο για να εργαστούν κάτω από δύσκολες συνθήκες σε ορυχεία μαρμαρυγιών, ενός φυλλοπυριτικού ορυκτού που χρησιμοποιείται στην παραγωγή αστραφτερών βαφών αυτοκινήτων, καθώς και σε ορισμένα καλλυντικά.

Τα περισσότερα ορυχεία βρίσκονται στην Ινδία, όπου οι δημοσιογράφοι της Guardian είδαν μικρά παιδιά να κουβαλούν βαριά φορτία σε επικίνδυνους υπόγειους διαδρόμους. Σε έναν άλλο χώρο, ανήλικα κορίτσια διαχωρίζουν τις μαρμαρυγιές από άλλα ορυκτά.

Τα παιδιά αναγκάζονται να αφήσουν το σχολείο και να δουλέψουν στο πλάι των γονιών τους, λόγω των οικονομικών δυσκολιών. Εκτιμάται ότι περισσότερα από 20.000 ανήλικοι εργάζονται σε ορυχεία στην Τζαρκάντ και την Μπιχάρ της Ινδίας.

huffingtonpost.gr
το είδαμε στο ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 

ΣΧΟΛΙΟ
Αυτοί οι ίδιοι εκμεταλλευτές είναι που φωνάζουν κάθε τόσο κατά του ρατσισμού κλπ.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.