Σελίδες

27 Ιουνίου 2016

Brexit: Κίνδυνος κατάργησης των αγγλικών ως επίσημη γλώσσα της ΕΕ.

Ραγδαίες και απρόβλεπτες είναι οι εξελίξεις μετά την αποχώρηση της Μ. Βρετανίας από την Ε.Ε. 

Εξαιτίας της ιστορικής απόφασης των Βρετανών η αγγλική γλώσσα κινδυνεύει να μην είναι πια η επίσημη που θα χρησιμοποιείται από τα όργανα της Ένωσης. 

Τα αγγλικά κυριαρχούσαν επισήμως στα ευρωπαϊκά όργανα (με εξαίρεση το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο που χρησιμοποιούν τη γαλλική). Με τη Μ. Βρετανία ωστόσο εκτός ΕΕ, αυτό φαίνεται πως δεν μπορεί να συνεχιστεί, σύμφωνα με τον κανονισμό Ι-58!

Ποια θα είναι λοιπόν η γλώσσα που θα μιλούν στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε ποια θα συντάσσονται τα έγγραφα;

Αν δεν αναθεωρηθεί ο κανονισμός Ι-58, θα πρέπει να κυριαρχήσει μία άλλη γλώσσα, όμως και τότε γιατί να μην απαιτήσουν μειονότητες των βαλτικών χωρών να συμπεριληφθούν στις γλώσσες της Ε.Ε. και τα καταλανικά, τα βασκικά, τα βρετονικά ή ακόμα και τα ρωσικά; 

Βαβέλ...

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.