Σελίδες

26 Ιουνίου 2016

Δεν υπάρχει συνώνυμο της λέξης γενοκτονία

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Όσο και να προσπαθούν μερικοί να μας πείσουν ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε τη λέξη γενοκτονία, εμείς θα επιμένουμε, διότι είμαστε, όλοι όσοι αγωνίζονται για τα δικαιώματα των αθώων, οι συνεχιστές του έργου του Lemkin που εφηύρε αυτήν την ορολογία για να χαρακτηρίσει το χειρότερο από τα εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας. Πιο συγκεκριμένα, δεν υπάρχει συνώνυμο της λέξης γενοκτονία, διότι είναι η μόνη που αναγνωρίζεται από τη Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών του 1948. 

Έτσι κάθε προσπάθεια αλλαγής χρήσης αυτής της λέξης με κάποια που θεωρείται συνώνυμη είναι εξαρχής καταδικασμένη. Επίσης, επειδή ο Lemkin επινόησε αυτή τη λέξη κάνοντας χρήση των παραδειγμάτων των γενοκτονιών των Αρμενίων και των Ελλήνων, κάθε αναφορά στη λέξη γενοκτονία είναι κι ένας πόντος για τον Πόντο. Διότι οι Έλληνες του Πόντου υπήρχαν πριν από τη γενοκτονία, διότι είναι ένας αυτόχθων λαός, ένας λαός με πολιτισμό, ένας λαός που επέζησε. Κατά συνέπεια, μόνο η λέξη γενοκτονία μπορεί να μας καλύψει για τον αγώνα μας. Κι όπου θα πρέπει να την επαναλάβουμε, θα το κάνουμε όσο κι αν χρειαστεί, διότι είμαστε της Ανθρωπότητας και δεν ξεχνάμε. 

Όσο και να το θέλουν οι κοινωνίες της λήθης να εκφυλίσουν τα πράγματα, δεν πρέπει να κάνουμε πίσω και θα έχουμε τη λέξη γενοκτονία στη γλώσσα μας, διότι έχουμε την έννοια της Ανθρωπότητας στο μυαλό μας. Κι επειδή είμαστε του Ελληνισμού, το δώρο του Χρόνου στην Ανθρωπότητα, δεν θα γονατίσουμε. Αν, λοιπόν, είσαι της βαρβαρότητας που διέπραξε τη γενοκτονία, θα μας βρεις μπροστά σου, όπου και να θέλεις να πας.

πηγή

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.