Ραντεβού στους δρόμους έδωσαν για μια ακόμη φορά δεκάδες χιλιάδες Γάλλων εργαζομένων που εδώ και τέσσερις περίπου μήνες ζητούν από την κυβέρνηση την άμεση απόσυρση του λεγόμενου «μεταρρυθμιστικού» νομοσχεδίου για τα εργασιακά, και πάντα υπό την αυστηρή επιτήρηση χιλιάδων αστυνομικών οι οποίοι έχουν κατακλύσει τα πλέον καίρια σημεία του Παρισιού.
Τα ξένα ΜΜΕ κάνουν για λόγο τουλάχιστον 2.000 αστυνομικούς που ήδη έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά της Πλατείας της Βαστίλης που ελέγχουν από ταυτότητες ατόμων που φορούν κράνη ή κουκούλες μέχρι και τσάντες ή σάκους που τυχόν οι διαδηλωτές φέρουν μαζί τους.
Η σημερινή διαδήλωση αρχικά από την κυβέρνηση είχε απαγορευθεί, ωστόσο κάτω από την πίεση η πολιτική ηγεσία αναγκάστηκε να υποχωρήσει, ορίζοντας πως θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σε συγκεκριμένη διαδρομή μήκους περίπου 1,2 χιλιομέτρων.
«Θα οδηγήσουμε αυτό το νομοσχέδιο στη γραμμή τερματισμού» είπε ο Ολάντ στους δημοσιογράφους καθώς χιλιάδες διαδηλωτές πλημμύρισαν τους δρόμους παρά τη ζέστη που επικρατεί.
«Η πλειονότητα των Γάλλων πολιτών το δηλώνει (ότι αντιτίθεται στη μεταρρύθμιση). Η πλειονότητα των συνδικάτων το δηλώνει και δεν υπάρχει πλειοψηφία υπέρ του νομοσχεδίου στην Εθνοσυνέλευση» επισήμανε από την πλευρά του ο Φιλίπ Μαρτινέ, ηγέτης του συνδικάτου CGT.
Κίνδυνος εμφυλίου πολέμου στη Γαλλία;
Όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο διευθυντής των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών, ο κίνδυνος εμφυλίου πολέμου στη Γαλλία έχει κλιμακωθεί (πηγή) – ενώ πολλές ακραίες ομάδες ετοιμάζονται ήδη να αντιπαρατεθούν βίαια μεταξύ τους.
Παράλληλα, μετά από μία πρόσφατη δημοσκόπηση του αμερικανικού ινστιτούτου PEW σε δέκα χώρες της Ευρώπης (πηγή), μόλις το 38% των Γάλλων έχουν θετική άποψη για την ΕΕ – μία τεράστια υποχώρηση κατά 17 μονάδες, σε σύγκριση με το 2014, όπου το 55% ήταν υπέρ. Μόνο οι Έλληνες είχαν μία ακόμη χειρότερη άποψη από τους Γάλλους, όπως φαίνεται από το γράφημα που ακολουθεί – στο οποίο με πράσινο αποτυπώνεται η θετική άποψη και με πορτοκαλί η αρνητική.
Επεξήγηση γραφήματος: Άποψη για την ΕΕ (Αρνητική, Θετική). Πολωνία, Ουγγαρία, Ιταλία, Σουηδία, Ολλανδία, Γερμανία, Ισπανία, Βρετανία, Γαλλία, Ελλάδα.
Περαιτέρω, η Ελλάδα έρχεται πρώτη στην αρνητική άποψη για τη διαχείριση του μεταναστευτικού από την ΕΕ (94%) – ακολουθούμενη από τη Σουηδία, την Ιταλία και την Ισπανία. Πρώτη επίσης στην επιστροφή των αρμοδιοτήτων από την ΕΕ στα εθνικά κράτη (68%), ακολουθούμενη από τη Βρετανία (65%) και τη Σουηδία (47%).
Τέλος, η Ελλάδα είναι πρώτη στην αρνητική άποψη για τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης (92%), με επόμενη την Ιταλία (68%) και τη Γαλλία (66%). Πολλές πρωτιές λοιπόν για τη χώρα μας η οποία, παρ’ όλα αυτά, εμπιστεύεται περισσότερο την Ευρώπη από τα δικά της πολιτικά κόμματα – κρίνοντας από το ότι, η συντριπτική πλειοψηφία τάσσεται σταθερά υπέρ του ευρώ, παρά τις αρνητικές της απόψεις για τα παραπάνω.
Επιμέλεια: www.logiosermis.net
Με πληροφορίες απο analyst.gr και thepressproject.gr
το είδαμε ΕΔΩ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).
Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.
Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.