Σελίδες

16 Μαΐου 2016

Η άλλη Ελλάδα.Πεινάνε τα μισά παιδιά των απομακρυσμένων σχολείων της Ελλάδας…

Σχεδόν οι μισοί μαθητές -ποσοστό 46%- που φοιτούν σε σχολεία απομακρυσμένων και αγροτικών περιοχών της Ελλάδας βιώνουν επισιτιστική ανασφάλεια με ύπαρξη πείνας. 

Αλυτο παραμένει το πρόβλημα της επισιτιστικής ανασφάλειας και της πείνας για χιλιάδες οικογένειες: σχεδόν οι μισοί μαθητές -ποσοστό 46%-  που φοιτούν σε σχολεία απομακρυσμένων και αγροτικών περιοχών της Ελλάδας βιώνουν επισιτιστική ανασφάλεια με ύπαρξη πείνας, ενώ ένας στους τρεις αντιμετωπίζει επισιτιστική ανασφάλεια χωρίς ύπαρξη πείνας, με μόνο ένα στα δύο παιδιά να έχει φυσιολογικό βάρος. 

Μάλιστα σε ποσοστό 87% των οικογενειών τουλάχιστον ο ένας γονιός δεν έχει εισόδημα και στο 34% δεν υπάρχει καμία πηγή εισοδήματος. Και δυστυχώς, τον τελευταίο χρόνο στο 17% των νοικοκυριών πραγματοποιήθηκε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος για περισσότερο από μια εβδομάδα. 

Τα παραπάνω στοιχεία αφορούν τα σχολεία που συμμετείχαν στο «Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Υλοποίηση σε Απομακρυσμένες και Αγροτικές Περιοχές», που ξεκίνησε στις 31/10/2014 και ολοκληρώθηκε στις 30/4/2016 και υλοποίησε το Ινστιτούτο Prolepsis σε ευάλωτες κοινωνικοοικονομικά περιοχές των περιφερειακών ενοτήτων Ξάνθης, Ροδόπης, Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Ημαθίας. 

Συνολικά διατέθηκαν 172.050 γεύματα στους μαθητές, ενισχύοντας σημαντικά εκατοντάδες μαθητές και τις οικογένειές τους που ζουν σε ευπαθείς περιοχές της βορείου Ελλάδας. 

Από στοιχεία του Ινστιτούτο Prolepsis, κατά τη σχολική χρονιά 2014-2015 ο μέσος δείκτης επισιτιστικής ανασφάλειας μειώθηκε κατά 22%, το ποσοστό των οικογενειών που αντιμετώπιζε πείνα μειώθηκε κατά 33%, από τους μαθητές που δεν είχαν φυσιολογικό βάρος το 23% απέκτησε φυσιολογικό βάρος, το 30% των μαθητών παρουσίασε βελτίωση στη σωματική υγεία και το 38% στην ψυχική υγεία. 

news247
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.