Το παρακάτω ρεπορτάζ που το βρήκα σε 3-4 blogs και 2-3 οικονομικές εφημερίδες (χωρίς να ξέρω δυστυχώς ποιος το δημοσίευσε πρώτος, ποιος έκανε την έρευνα ή αν επρόκειτο για κομματική «διαρροή») μου «έβγαλε τα μάτια».
Φυσικά είναι τεράστιο (πρόκειται συνολικά 32 φορολογικά μέτρα που θα έχει ψηφίσει η ελληνική Βουλή από τον Ιούλιο του 2015 μέχρι τον Μάιο του 2016 – δηλαδή σε περίοδο 10 μηνών- προκειμένου να κλείσει η 1η αξιολόγηση) και οι λίστες απευθύνονται σε ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τι έγινε, τι γίνεται και τι θα γίνει, συνεπώς αρκετά χρειάζονται ερμηνεία. Γι αυτό, μια επιλογή μπορώ να κάνω για να το επισημάνω κι εγώ αλλά θα ήθελα να το αφιερώσω στους φίλους αναγνώστες που ΔΕΝ ήταν Σύριζα αλλά ΨΗΦΙΣΑΝ Σύριζα γιατί έλπισαν κάπου, γιατί πιάστηκαν κορόιδα, γιατί εξαπατήθηκαν.
Πρόκειται λοιπόν για επιβολή φόρων και εκτάκτων εισφορών αλλά και για μειώσεις συντάξεων με…. έμμεσο τρόπο. Τις συνέπειες τις νοιώθουμε όλοι, έχουμε καταλάβει όλοι τι σήμαινε Πρώτη και Δεύτερη φορά Αριστερά αλλά συνειδητοποιούμε και τις ευθύνες προηγουμένων κυβερνήσεων και ημών των ιδίων που ζούσαμε χρόνια «μέσα στη γυάλα»
Λοιπόν: Από πέρυσι το καλοκαίρι και μέχρι τον Ιούλιο που μας έρχεται:
1. Θα έχουμε στην πλάτη μας δυο αυξήσεις συντελεστών στην εισφορά αλληλεγγύης.
2. Μαζικές μετατάξεις προϊόντων και υπηρεσιών
από τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ στον κανονικό (από το 13% στο 23%), κατάργηση του
ειδικού καθεστώτος στα νησιά αλλά και την επικείμενη αύξηση του βασικού
συντελεστή από το 23% στο 24%
3. Αυξήσεις σε όλες τις προκαταβολές φόρου.
4. Αυξήσεις στους φόρους πολυτελείας, στους
φόρους των κρασιών αλλά και μειώσεις στις επιδοτήσεις του πετρελαίου είτε
πρόκειται για θέρμανσης είτε για
αγροτικό.
5. Μειώσεις σε συντάξεις και επικουρικά
Απ αυτά που ψηφίστηκαν πέρυσι, ακόμη δεν έχουν υλοποιηθεί όλα. Πριν λοιπόν προλάβουν οι φορολογούμενοι να χωνέψουν τα περυσινά, θα έρθουν όσα επιβληθούν μέσα στο 2016.
Tο πρώτο πακέτο:
Απ αυτά που ψηφίστηκαν πέρυσι, ακόμη δεν έχουν υλοποιηθεί όλα. Πριν λοιπόν προλάβουν οι φορολογούμενοι να χωνέψουν τα περυσινά, θα έρθουν όσα επιβληθούν μέσα στο 2016.
Tο πρώτο πακέτο:
1. Νέα κλίμακα υπολογισμού της εισφοράς
αλληλεγγύης που ΔΕΝ θα καταργηθεί.
2. Νέα
κλίμακα υπολογισμού του φόρου εισοδήματος για μισθωτούς συνταξιούχους και
αυτοαπασχολούμενους που αναμένεται να αυξήσει την άμεση φορολογία
3. Νέο τρόπο φορολόγησης των εισοδημάτων από
ενοίκια που θα αποκτηθούν μέσα στο 2016.
Στο τραπέζι παραμένουν:
Στο τραπέζι παραμένουν:
1. Επιβολή τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία
με ένα ευρώ ανά αστέρι
2. Αύξηση ειδικού φόρου κατανάλωσης σε
τσιγάρα, βενζίνες, φυσικό αέριο
3. Ειδικό τέλος στην συνδρομητική τηλεόραση
4. Επιβολή ειδικού τέλους στις τραπεζικές
επιταγές
Σ αυτά προστίθενται:
1. Αύξηση συντελεστών στο φόρο πολυτελούς διαβίωσης
Σ αυτά προστίθενται:
1. Αύξηση συντελεστών στο φόρο πολυτελούς διαβίωσης
2. Αύξηση συντελεστών στο φόρο εισοδήματος
νομικών προσώπων
3. Αύξηση συντελεστών στο φόρο ασφαλίστρων
4. Τροποποιήσεις στη ρύθμιση των 100 δόσεων
5. Αύξηση
προκαταβολής φόρου στους ελεύθερους επαγγελματίες
6. Μείωση
της επιδότησης για το πετρέλαιο
7. Αύξηση
φόρου στα μερίσματα
8. Αύξηση
ειδικού τέλους κινητής τηλεφωνίας
9. Θέσπιση
ειδικού τέλους στη συνδρομητική τηλεόραση
10. Αύξηση
ειδικού φόρου στο φυσικό αέριο
11. Φόρος
στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ
Καταλαβαίνω βέβαια ότι τα μέλη της Πρώτης και Δεύτερης φοράς Αριστερά εργάζονται σκληρά για πάρτη μας όπως και αρκετοί από τους προηγούμενους, το κακό όμως είναι ότι όλα αυτά, αποφασίζονται με ΧΑΡΤΙΑ και με ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ. Συνεπώς, θα τους ξέρουμε ΟΛΟΥΣ.
Καταλαβαίνω βέβαια ότι τα μέλη της Πρώτης και Δεύτερης φοράς Αριστερά εργάζονται σκληρά για πάρτη μας όπως και αρκετοί από τους προηγούμενους, το κακό όμως είναι ότι όλα αυτά, αποφασίζονται με ΧΑΡΤΙΑ και με ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ. Συνεπώς, θα τους ξέρουμε ΟΛΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).
Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.
Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.