Σελίδες

30 Απριλίου 2016

Επίσκεψη της Αλκίμου Νεολαίας στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

Η Άλκιμος Νεολαία του Ιερού Λόχου 2012, αποφάσισε να ΜΑΘΕΙ
όσα δεν διδάχθηκε στο σχολείο:

Σήμερα 28/4/2016, επισκέφθηκε το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα στη Θεσσαλονίκη 
και ξεναγήθηκε για 2 περίπου ώρες (παρακολουθώντας και σχετικές προβολές).
 
Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, (Ελληνικό Προξενείο στην τουρκοκρατούμενη Θεσσαλονίκη), βρίσκεται δίπλα στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης
 

Μάλιστα υπήρχε (βρέθηκε) υπόγεια κρύπτη-τούνελ, στο Ιερό της εκκλησίας, από την οποία οι αγωνιστές προσέγγιζαν το Ελληνικό Προξενείο (διαβάστε σχετικά εδώ) για να μην γίνουν αντιληπτοί από τους Τούρκους αστυνομικούς που υπήρχαν στην είσοδο του Προξενείου. 
 

Προβολή ταινίας 
(στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα). 
Στην φωτογραφία-στιγμιότυπο, η καρυδιά στην οποία οι Βούλγαροι κομιτατζήδες κρέμασαν τους Σαράντο Αγαπηνό (Τέλλο Άγρα)  και  Αντώνη Μίγγα.
 
Μάθαμε για την λίμνη τον Γιαννιτσών ("στα μυστικά του βάλτου"), 
για τις ηρωίδες διδασκάλισσες που κόντρα στις απειλές των Βουλγάρων κομιτατζήδων, μάθαιναν στα ελληνόπουλα τα ελληνικά γράμματα, 
για τους γενναίους μητροπολίτες (πχ Αιμιλιανό Γρεβενών, Γερμανό Καραβαγγέλη), 
για τους Μακεδονομάχους, για τους εθελοντές από την Κρήτη,
 
για την Εθνική Εταιρία
 
για όλες τις επαναστάσεις των Ελλήνων από το 1821 μέχρι το 1912, στην τουρκοκρατούμενη τότε περιοχή της Μακεδονίας.. 
 
Η Άλκιμος Νεολαία του Ιερού Λόχου 2012, μπροστά από το πόστερ του Παύλου Μελά, του παλικαριού που παρά τις λαμπρές του σπουδές και την πλούσια καταγωγή του,  άφησε την γυναίκα και τα παιδιά του και θυσιάστηκε πολεμώντας για να ελευθερώσει την Μακεδονία μας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.