Σελίδες

21 Μαρτίου 2016

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ;

Γράφει ο Πέτρος Χασάπης 

Όλα έχουν δοκιμαστεί, όλα έχουν ειπωθεί. Και όμως, υπάρχει κάτι που δεν το θίγει κανείς. Και καλά το πολιτικό σύστημα τη δουλειά του κάνει, αλλά γιατί όχι εμείς οι πολίτες; 

Αυτό είναι μια τόση σε βάθος αλλαγή των θεσμών, ώστε ιστορικά να απαγκιστρωθεί για πρώτη φορά η πολιτική εξουσία από τον έλεγχο της οικονομικής και να περάσει ο έλεγχός της στην κοινωνία. 

Ξέρετε τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; ΑΛΛΑΓΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ. 

Το καπιταλιστικό μοντέλο, λειτουργεί έτσι όπως το ξέρουμε, γιατί μπορεί άνετα από το παρασκήνιο, η οικονομική δύναμη να ελέγχει την πολιτική εξουσία και να φτιάχνει τους νόμους που η ίδια θέλει ή να επιβάλει εκείνες τις διεθνείς συνθήκες που επίσης εκείνη θέλει. 

Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει πρώτα, το νέο πολιτικό κίνημα να κάνει στο εσωτερικό τρόπο ζωής αυτές τις αλλαγές που σκοπεύει να επιφέρει στο πολιτικό σύστημα. Διαφορετικά δεν πείθει κανέναν. 

πηγή

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.