Σελίδες

27 Φεβρουαρίου 2016

Γίναμε «σκλάβοι» των κινητών μας.

Του Θοδωρή Λαϊνά

Τα τελευταία χρόνια γίνονται συνεχώς μελέτες για την σχέση του σύγχρονου ανθρώπου με τις διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές καθημερινής χρήσης. Η τελευταία τέτοια μελέτη εξέτασε την χρήση που κάνουμε με τα κινητά μας τηλέφωνα οι δυνατότητες των οποίων βελτιώνονται καθημερινά προσφέροντας ολοένα και περισσότερες υπηρεσίες. Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή πιάνουμε στα χέρια μας την συσκευή μας είτε για να δούμε κάτι (μηνύματα, ώρα κ.α) ή για να την χρησιμοποιήσουμε κάθε τέσσερα λεπτά! 

Τι κάνουμε περισσότερο 

Ο μεγάλος βρετανικός ασφαλιστικός οργανισμός Direct Line συνεργάστηκε με την εταιρεία RescueTime για να βρει στοιχεία για την σχέση του σύγχρονου ανθρώπου με το κινητό του τηλέφωνο. Στις συσκευές δεκάδων εθελοντών τοποθετήθηκαν κάποιες ειδικά σχεδιασμένες εφαρμογές που παρακολουθούσαν την λειτουργία και την χρήση των συσκευών. Οπως διαπιστώθηκε ο μέσος χρήστης «τσεκάρει» ή χρησιμοποιεί το τηλέφωνο του 253 φορές ημερησίως και ξοδεύει περίπου δύο ώρες και δέκα λεπτά στη χρήση της συσκευής. Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης το 25% της ημερήσιας χρήσης του κινητού τηλεφώνου από τους κατόχους τους αφορά την ενασχόληση με τις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης και ανταλλαγής μηνυμάτων (Facebook, Twitter, Instragram, Snapchat, Whatsapp).

Πολύ χρόνο καταναλώνουν οι κάτοχοι των κινητών στην διαχείριση της ηλεκτρονική τους αλληλογραφίας (e-mails). Πολύ συχνή είναι επίσης η χρήση της κάμερας για καταγραφή φωτογραφιών και βίντεο τα οποία οι κάτοχοι της συσκευών στέλνουν αμέσως στις σχετικές online υπηρεσίες. Η χρήση των κινητών τηλεφώνων για να μιλήσει κάποιος έχει πλέον περιοριστεί στο ελάχιστο. Η μελέτη δείχνει ότι μόλις το 13% της χρήσης των κινητών αφορά τηλεφωνήματα. Το ποσοστό χρήσης των κινητών τηλέφωνο για σερφάρισμα στο Διαδίκτυο βρίσκεται στο 9%. 

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.