Σελίδες

23 Φεβρουαρίου 2016

Η Ελλάδα από χώρα, χώρος.

Την ίδια ώρα που χιλιάδες μετανάστες στοιβάζονται πλέον και επίσημα στην Ελλάδα, όπου μάλιστα θα "εμπλουτιστούν" και με άλλες 150.000 από Λιβύη που δεν θα πάνε στην διπλανή Ιταλία αλλά στη χώρα μας έχουμε τις ακόλουθες διαπιστώσεις:

1) Ό,τι και αν λένε τα εγχώρια ΜΜΕ, οι πληροφορίες αναφέρουν πώς η μεγαλύτερη μερίδα ακόμα μιλάει για έλεγχο των συνόρων με Ελλάδα για να αποτραπούν οι ανεξέλεγκτες ροές, παρά την συμφωνία μόνο 4 με 5 χωρών να διατηρήσουν ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ανοιχτές θύρες. Σημειώνω πως η οριστική απόφαση θα ληφθεί τον Μάρτιο αφού γίνει και η συνάντηση με Τουρκία. 

2) Η έλευση του ΝΑΤΟ δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμη (και μάλλον δεν θα γίνει και ποτέ όπως ήταν και εμφανές) αφού η Τουρκία δεν έχει συμφωνήσει στο πλαίσιο δράσεων στην περιοχή της συμμαχίας. Όμως, μέχρι τότε ο στολίσκος του ΝΑΤΟ πλέει με ανοιχτές "κεραίες" στο Αιγαίο, κατευθυνόμενες προς Στενά και ΝΑ Μεσόγειο, όπου πλέουν τα Ρωσικά πλοία. Το ΝΑΤΟ εκμεταλλευόμενο την επίσημη πρόσκληση της Ε.Ε. και κυρίως της Ελλάδος, είναι εδώ και δουλεύει ήδη υπερωρίες στον τομέα SIGINT.

3) Όπως έχω αναφέρει δεκάδες φορές, το Αφγανιστάν δεν τελεί επίσημα σε πόλεμο και έτσι δεν έχει δικαίωμα ασύλου κανένας υπήκοος του, εκτός και αν αποδεδειγμένα είναι υπό πολιτικό διωγμό. Επίσημο κράτος στο Αφγανιστάν υπάρχει και δεν είναι καθεστώς αλλά είναι φίλιο προς την Δύση και λειτουργεί δημοκρατικά, ανεξάρτητα αν αυτό είναι ελάχιστα δυνατό να γίνει με τους Ταλιμπάν να έχουν κυριαρχήσει.

Αυτό οδήγησε Σερβία και πΓΔΤΜ να κλείσουν σύνορα για αυτούς και να αφήνουν μόνο Σύριους και Ιρακινούς λόγω εμπόλεμης κατάστασης, διογκώνοντας το πρόβλημα στην Ελλάδα.

4) Στο Καστελόριζο απαιτείται εκτόνωση της κατάστασης ΑΜΕΣΑ αν δεν θέλουμε ξαφνικά να δούμε αίτημα της Τουρκίας μέσω ΝΑΤΟ να υπάρξει βοήθεια από αυτούς στην περιοχή. Και θα γίνει έντονα γκρι η περιοχή στη συνέχεια. Πρέπει άμεσα να υπάρξει εκτόπιση/μετατόπιση των μεταναστών σε άλλες περιοχές, ενώ παράλληλα να υπάρξει ρητή απαγόρευση από Λ.Σ. και Π.Ν. κάθε είδους προσπάθειας απόβασης "ειρηνικών εισβολέων" στην περιοχή. Είναι ίσως από τα σημαντικότερα νησιά που αν χαθούν, η Ελλάδα ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΕΔΑΦΟΣ.

5) Μέσα σε όλα υπάρχει και η σχετική αναφορά από τον διοικητή της EUROPOL, Rob Wainwright ότι πάνω από 5000 διεθνείς τρομοκράτες έχουν περάσει ήδη στην Ευρώπη και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να εκδηλώσουν επιθετικές διαθέσεις. Φυσικά προσπάθησε να "διασκεδάσει" τις εντυπώσεις με την απόπειρα να πείσει πώς οι ροές μεταναστών δεν συμβάλουν στην είσοδο των παραπάνω, όμως δεν εξήγησε και πώς 5000 κατάφεραν να περάσουν χωρίς να είναι δυνατόν να εντοπιστούν από τις αρχές.

6) Συντριπτικές ήττες βιώνει το DAESH στο μέτωπο της Συρίας στην περιοχή του Aleppo καθώς επελαύνουν οι δυνάμεις του Άσαντ, ενώ η ΕΕ ζητεί επείγουσα άδεια σε επίσημη μορφή για να έχει την δυνατότητα να επέμβει σε Λιβύη.

Σημειώνεται, επίσης, πώς υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση δυνάμεων από πλευράς της Ρωσίας και του Ιράν για την ολική αποκοπή του μετώπου των τρομοκρατών στην Συρία, καθώς μετά την ολοκλήρωση (κατά τα φαινόμενα) της κατάληψης της περιοχής του Αleppo και την κατάληψη της πόλης Rakka μένει μόνο η Homs, που αν καταληφθεί οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Χαλιφάτου θα βρεθούν εκτοπισμένοι σχεδόν συνολικά από Βόρεια και Ανατολικά εδάφη της Συρίας. 

Aλέξανδρος Νίκλαν 
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.