Σελίδες

25 Φεβρουαρίου 2016

Να «Δημοκρατίες», να μάλαμα… τι μπορείς να τους πεις τώρα!

Μερικά πράγματα είναι πραγματικά ασύλληπτα, όσο και να προσπαθήσει κανείς να «καθαρίσει» το μυαλό του από τις αποκαλούμενες ως «δυτικές αξίες», αφού από όποια πλευρά και να εξεταστεί το θέμα που ακολουθεί, δεν μπορεί να επενδυθεί με οποιαδήποτε λογική… 

Τι θα σκεφτόταν δηλαδή ο οποιοσδήποτε, όταν του ανακοίνωναν την καταδίκη σε ισόβια ενός μικρούλη ηλικίας 3 ετών (!) για ένα έγκλημα που διέπραξε όταν ήταν ηλικίας… 16 μηνών; Υπάρχει καμία λογική σε αυτό; Κι όμως, μεταδίδεται από τα διεθνή πρακτορεία. 

Χώρα όπου συνέβη το εν λόγω αδιανόητο η Αίγυπτος. Δεν είναι θέμα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας ή του στρατάρχη Σίσι, είναι πολύ ευρύτερο, αν και θα ανέμενε κανείς από έναν πρόεδρο που επιχειρεί να προσεταιριστεί χώρες άλλες από τις μεσανατολικές, να επιχειρήσει τον στοιχειώδη εκσυγχρονισμό του συστήματος εκεί… 

Η δίκη έγινε μάλιστα από στρατοδικείο που θα έπρεπε να προφυλάξει τον εαυτό του από τέτοιο ρεζίλεμα, αφού προκύπτει ότι πρόκειται για περίπτωση δίκης λάθος προσώπου, αφού κάποιος χρησιμοποίησε το όνομά του! 

Ο 16 μηνών τότε και σήμερα τρίχρονος «εγκληματίας, είναι ο Ahmed Mansour Qorany Sharara που μαζί με άλλους 115 κατηγορούμενους, καταδικάστηκε για σαμποτάζ σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία, καθώς επίσης και για τον φόνο τριών ατόμων! 

Τα κακουργήματα διαπράχτηκαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης τον Ιανουάριο του 2014 από υποστηρικτές του εκδιωχθέντα – ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, στην επαρχία Φαγιούμ, στον αιγυπτιακό νότο. 

Όταν η αστυνομία πήγε στο σπίτι να συλλάβει τον κατηγορούμενο, διαπίστωσε ότι πρόκειται για μικρό παιδάκι και έθεσε υπό κράτηση τον πατέρα του Μανσούρ, ο οποίος παρέμεινε προφυλακισμένος επί τέσσερις μήνες προτού δικαστής τον αφήσει ελεύθερο! 

Θεωρούμε αυτονόητο, ότι η στρατιωτική Δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα απαλλάξει από αυτή την ψυχοφθόρο ταλαιπωρία την οικογένεια, διασώζοντας ό,τι μπορεί να διασωθεί από την πληγείσα αξιοπρέπεια του στρατεύματος. Χωρίς λόγο και αιτία…

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.