Σελίδες

29 Ιανουαρίου 2016

Το FlyShip θέλει να αλλάξει τα δεδομένα στις αερομεταφορές.

Βρίσκεται ακόμα στα αρχικά στάδια κατασκευής του, αλλά η γερμανική εταιρεία που είναι πίσω από το πρότζεκτ του FlyShip υπόσχεται ότι, όταν θα είναι έτοιμο, θα αλλάξει για πάντα τον τρόπο που μέχρι σήμερα ταξιδεύουμε. 


Με μήκος 37 μέτρα, χωρητικότητα 100 επιβατών, ταχύτητα 250 χλμ την ώρα και κόστος 34 εκατομμύρια ευρώ, το FlyShip είναι, σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, πλοίο, αεροπλάνο και hovercraft, που όταν θα είναι έτοιμο θα ανταγωνιστεί επάξια και θα ξεπεράσει κάθε άλλο μεταφορικό μέσο. Σχεδιασμένο για να μεταφέρει επιβάτες, αλλά και εμπορικά φορτία, καθώς και έτοιμο να συμμετάσχει με επιτυχία στο κυνήγι σύγχρονων πειρατών υπερέχει σε κάθε σύγκριση με ένα Airbus A318. 

Οι Γερμανοί μηχανικοί της FlyShip στην πόλη Freiburg υποστηρίζουν ότι το δημιούργημά τους κοστίζει μόνο 34 εκατομμύρια ευρώ ενώ ένα Airbus A318 κοστίζει κατά μέσο όρο 65 εκατομμύρια ευρώ, το FlyShip θα καταναλώνει 270 λίτρα καύσιμα την ώρα σε αντίθεση με τον συγκεκριμένο τύπο Aibus που καταναλώνει 3.300 λίτρα καύσιμα ανά ώρα και τέλος η ταχύτητά του, 250 χλμ την ώρα το καθιστά ταχύτερο από οποιοδήποτε πλοίο μεταφοράς εμπορευμάτων. 

Ο Daniel Schindler, ένας μηχανικός από την ομάδα του φιλόδοξου πρότζεκτ, δήλωσε ότι αρχικά το FlyShip θα χρησιμοποιηθεί στην μεταφορά εμπορευμάτων, αλλά σταδιακά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την μεταφορά επιβατών και από την ακτοφυλακή «σαν μια γρήγορη λύση στις περιπολίες της», ενώ τόνισε ότι το FlyShip θα διευκόλυνε τις αρχές στο κυνήγι των πειρατών. 

A.B.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.