Σελίδες

28 Ιανουαρίου 2016

Έφτασε στην Ευρώπη ο ιός Ζίκα! Κρούσμα σε νοσοκομείο της Δανίας. Μεταδίδεται με τα κουνούπια!!!!

Έφτασε και στην Ευρώπη ο – υπό προϋποθέσεις- θανατηφόρος ιός Ζίκα, που έχει εξαπλωθεί στη Λατινική Αμερική και κυρίως τη Βραζιλία, ο οποίος μεταδίδεται από τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού είδους Aedes και στις εγκύους εμποδίζει την ανάπτυξη του εγκεφάλου των μωρών, προκαλώντας μικροκεφαλία, μια σπάνια εκ γενετής ανωμαλία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το κρούσμα εντοπίστηκε σε νοσοκομείο της Δανίας και είναι το πρώτο κρούσμα του ιού Ζίκα στην Ευρώπη. Πρόκειται για Δανό που είχε ταξιδέψει εκτός Ευρώπης. Όπως αναφέρουν τα Μέσα Ενημέρωσης της Δανίας, πρόκειται για τουρίστα που είχε περάσει από τη Νότια και Κεντρική Αμερική, όπου ο ιός είναι σε έξαρση, ειδικά στη Βραζιλία. Ο άνδρας, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της πόλης Άαρχους, έφτασε στο νοσοκομείο με συμπτώματα γρίπης, όπως πυρετός, πονοκέφαλος, πόνο στους μυς. Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξε πως έχει μολυνθεί από τον ιό Ζίκα.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.