Σελίδες

17 Οκτωβρίου 2015

Βρήκαν τυχαία θεραπεία για 90% των ειδών καρκίνου;

Ενα τμήμα της πρωτεΐνης που χρησιμοποιείται σε εμβόλιο κατά της ελονοσίας ίσως αποτελεί την απάντηση που αναζητεί η ιατρική κοινότητα για την αντιμετώπιση του καρκίνου, όπως προκύπτει από μία τυχαία ανακάλυψη Δανών επιστημόνων. 
 
Η ανακάλυψη έγινε τυχαία, καθώς αρχικά σκοπός της έρευνας ήταν να βρεθεί ένας τρόπος να προστατευθούν από το παράσιτο της ελονοσίας οι έγκυες γυναίκες και ειδικά ο πλακούντας που τρέφει το έμβρυο, καθώς ειδικά αυτόν χτυπά η αρρώστια. 
 
«Διαχωρίσαμε την πρωτεΐνη της ελονοσίας, που συνδέεται με τον υδρογονάνθρακα και στη συνέχεια προσθέσαμε μία τοξίνη», σύμφωνα με τον Μαντς Ντάουγκαρντ, ερευνητή στο πανεπιστήμιο του Βανκούβερ που συμμετείχε στην έρευνα.
 
Η συγκεκριμένη πρωτεΐνη προσκολλάται σε έναν συγκεκριμένο τύπο υδρογονάνθρακα, υπεύθυνο για την ταχεία ανάπτυξη του πλακούντα στις εγκύους, κοινό στα καρκινογόνα κύτταρα και την ελονοσία. Και στις δύο περιπτώσεις, συνδυάζοντάς την με την τοξίνη, η τελευταία απελευθερώνεται και χτυπά μόνο τα προβληματικά κύτταρα, όπως και το παράσιτο της ελονοσίας, θεραπεύοντας το πρόβλημα.
 
«Για δεκαετίες, οι επιστήμονες αναζητούν ομοιότητες στην ανάπτυξη του πλακούντα και των όγκων ... Ο πλακούντας είναι ένα όργανο το οποίο μέσα σε μήνες αυξάνεται από μερικά κύτταρα σε ιστούς ενός κιλού περίπου ... οι όγκοι κάνουν το ίδιο, μεγεθύνονται επιθετικά σε ένα σχετικά ξένο περιβάλλον», ανέφερε σχετικά ο Αλί Σαλάντι από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης.
 
Ηδη έχουν γίνει δοκιμές σε ποντίκια και τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Cancer Cell. Ογκοι από λέμφωμα non-Hodgkin's συρρικνώθηκαν κατά 75% περίπου, ο καρκίνος του προστάτη εξαφανίστηκε σε δύο από τα έξι υποκείμενα, ενώ πέντε από τα έξι με μεταστατικό καρκίνο οστών παρέμειναν εν ζωή.
 
Δοκιμές σε ανθρώπους αναμένονται εντός της επόμενης τετραετίας. Ο Σαλάντι σημείωσε σχετικά ότι υπάρχει αισιοδοξία για την αποφυγή παρενεργειών και της αντίδρασης του ανθρώπινου οργανισμού, καθώς η πρωτεΐνη φαίνεται να συνδέεται μόνο με τον υδρογονάνθρακα που υπάρχει αποκλειστικά στον πλακούντα και τους όγκους. 
 
πηγή: ethnos.gr
το είδαμε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.