Σελίδες

25 Σεπτεμβρίου 2015

Επίσημα προαιρετικό μάθημα τα Θρησκευτικά.

Την απλοποίηση της διαδικασίας απαλλαγής από τη διδασκαλία των Θρησκευτικών όσων μαθητών το επιθυμούν προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου.

Σε συνέντευξή της στο «Κόκκινο» τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να οφείλει να δηλώνει ο μαθητής σε δημόσιο έγγραφο το θρήσκευμά του, ώστε να εξασφαλίσει την απαλλαγή.

Όπως είπε η υπουργός, θα πρέπει να δηλώνει ο γονέας ότι θα ήθελε το παιδί του να μην κάνει Θρησκευτικά χωρίς καμία αναφορά θετική ή αρνητική στο θρήσκευμα. «Κακώς δεν το αλλάξαμε ως τώρα, θα το αλλάξουμε» είπε.

Και πρόσθεσε: «Το να σέβεται κανείς την εκκλησία και τις θρησκευτικές αρχές του τόπου είναι αναμφισβήτητο για όλους. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε του υπουργού, ούτε δικό μου με την Εκκλησία ούτε με οποιαδήποτε θρησκευτική αρχή. Το ζήτημα όμως είναι η ταύτιση ή η σύγχυση των χώρων του θρησκευτικού με τον δημόσιο που είναι κατεξοχήν κοσμικός και ανεξίθρησκος. Σεβόμαστε τη θρησκεία, την εκκλησία, το χώρο της, αλλά υπάρχει και ένας δημόσιος χώρος που το κράτος είναι υποχρεωμένο να εξασφαλίσει την ανεξιθρησκία».

πηγή

ΣΧΟΛΙΟ
Μην σεβεσαι και τόσο πολύ την Εκκλησία κυρία τρελόνγκα....
Που να μην την σεβόσουν κιόλας....  

Βλέπετε τι συμβαίνει όταν άθεοι και απάτριδες που δεν ορκίζονται, αναλαμβάνουν Υπουργοί;
Και μάλιστα σε ένα τόσο νευραλγικό υπουργείο για το Γένος μας.... (πάντα βάζουν επιλεγμένους από την ΝΤΠ)

Δεν σέβονται ούτε το Σύνταγμα της Ελλάδος βάσει του οποίου μπορεί μεν το κράτος να στηρίζει την ανεξιθρησκεία, όμως ορίζει ότι η επίσημη θρησκεία είναι η Ανατολική Ορθόδοξη Χριστιανική και συνεπώς πουθενά δεν ορίζεται ως κοσμικός και ανεξίθρησκος ο χώρος του Δημοσίου και δη των σχολείων μας...

Επίσης να θυμίσουμε και το άρθρο 16 του Συντάγματος που αναφέρει:

2. H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες.

Δεν μας λέει λοιπόν η κ. Σία αφού το μάθημα των Θρησκευτικών γίνεται προαιρετικό πως ακριβώς το κράτος έχει σαν αποστολή την θρησκευτική συνείδηση των παιδιών μας;

Καταλαβαίνουμε λοιπόν που έχουν γραμμένο το Σύνταγμα όλοι αυτοί οι ξενόδουλοι νεοταξίτες κουλτουριάρηδες οπαδοί υποκριτικών αντιρατσισμών, πολυπολιτισμικότητας, διεστραμμένης διαφορετικότητας κλπ... 

Και μην ξεχνάμε ότι η κ Αναγνωστοπούλου βρίσκεται και μέσα στην προδοτική λίστα της ντροπής με τα υπόλοιπα ανθελληνικά φυντάνια που υπέγραψαν υπέρ του κατάπτυστου κι ανθελληνικού Σχεδίου Ανάν για την Κύπρο μας που καταψήφισε ο Κυπριακός Ελληνισμός.... Δείτε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.