Σελίδες

3 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.

Γράφει η Μαίρη Καρά

Δεν είναι εύκολο για έναν Έλληνα να ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕΙ ή και να ονειρευτεί μέσα στο εικονικό πέπλο Κατοχής, που σκεπάζει τον ουρανό της Ελλάδας. Καθίσταται απαραίτητο όμως, γιατί χωρίς την εμπέδωση ενός κοινού οράματος, ούτε οικογένεια, ούτε Ελλάδα, ούτε Ευρώπη, ούτε Γη υφίστανται. Στα οράματα που δεν περιέχουν ανθρώπους με ΛΟΓΙΚΗ και με Ελεύθερη Βούληση, ίσως ο χρόνος τους να διατίθεται για πραγμάτωση ανικανοποίητων "θέλω". Το όραμα ανοίγει μονοπάτια μέσα στον χώρο και τον χρόνο, στρέφει σ’ αυτά το βλέμμα της νόησης και τους διοχετεύει την ανθρώπινη προσπάθεια, έτσι ώστε το φως της ΕΛΠΙΔΑΣ να μένει σταθερά αναμμένο και να  φωτίζει την ελληνική ψυχή, που πάλλεται από εθνική υπερηφάνεια.

Το όραμα δεν κλέβεται, δεν πουλιέται, δεν σκοτώνεται, δεν εξαπατάται κι όποιος το ενστερνιστεί, είναι αδύνατον ν’ αδιαφορήσει πλέον γι’ αυτό. Το όραμα είναι ΧΑΡΙΣ. Χάρισμα αυτού που το γέννησε και το χαρίζει, χωρίς να υποχρεώνει, χωρίς να εξαπατά κι έχοντας σαν γνώση του «εν οίδα, ότι ουδέν οίδα». Χάρις για αυτούς που το δέχονται, κάνοντάς το και δικό τους, συμβάλλοντας στην πραγμάτωση του. Το αληθινό όραμα ποτέ δεν είναι αλυσίδες βαριές για την ανθρώπινη ΔΙΑΝΟΗΣΗ. Το αντίθετο! Φτερά που την απογειώνουν είναι!

Οράματα υπάρχουν πολλά. Το καλύτερο παράδειγμα είναι αυτό του οικογενειάρχη, που επιθυμεί να δει τα παιδιά του ευτυχισμένα και αποκατεστημένα. Το όραμα του Δήμαρχου να μην υπάρχει άστεγος και πεινασμένος στον Δήμο του. Το όραμα του Πρωθυπουργού να έχει η χώρα του ένα άρτιο δωρεάν σύστημα ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΥΓΕΙΑΣ για όλους του πολίτες.

Όλα αυτά τα οράματα αναγκαστικά συνυπάρχουν μέσα στο όραμα «εξέλιξη του ανθρώπου». Η διαφορά ανάμεσα στο όνειρο και στο όραμα είναι, πως το όνειρο είναι - είτε του ύπνου είτε του ξύπνου - εκτόνωση συναισθηματικής ανάγκης, χωρίς να συμμετέχουν η Λογική, το Συναίσθημα και η Συνείδηση, όπως πιστεύει η ψυχολογία και η ψυχιατρική. Το όραμα είναι μια φαντασίωση, που φτιάχνεται με συναίσθημα, λογική και συνείδηση, απαιτεί κόπο, χρόνο κι αγάπη σε αυτό προς το οποίο οραματίζεσαι. Και το ΟΡΑΜΑ έρχεται σαν έμπνευση στο μυαλό και στην σκέψη του σκεπτόμενου ανθρώπου, που αγωνιά για την επίτευξη ενός ανώτερου στόχου.

Το όραμα σαν μέσον διανοητικής ενέργειας επιδρά θετικά στην ψυχοσύνθεση του ιδεολόγου πολίτη ή πολιτικού, που έχει σαν στόχο ζωής την Απελευθέρωση της πατρίδας του. Αυτό είναι η πιο βαθειά προσδοκία για τον έντιμο και νομοταγή πολίτη της χώρας μας, που έγινε το πειραματόζωο των διεθνών τραπεζιτών. Κι όσο πιο άδικη είναι η επίθεση στα Ιερά και Όσια ενός Έθνους, τόσο πιο μεγάλη εμβέλεια αποκτά το όραμα στην σκέψη του αρνούμενου να υποταγεί πολίτη. Κι όσο συνεχίζεται η άδικη υποδούλωσή του από την ηγεσία άλλου Κράτους… τόσο μεγαλύτερη γίνεται η επιθυμία του να αντισταθεί με όλες τις δυνάμεις του στην ξένη οικονομική κυριαρχία, γιατί θίγεται ανεπανόρθωτα η Εθνική και προσωπική Αξιοπρέπειά του.

Ποιος όμως θα έρθει σαν από μηχανής Θεός για να δώσει το κίνητρο για το όραμα της ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ στην πατρίδα μας; Θα είναι ένα νέο ανεξάρτητο Κόμμα με ολοκληρωμένο πρόγραμμα κάθαρσης και σωστής επαναλειτουργίας του κρατικού μηχανισμού; Θα είναι ένα πατριωτικό Κίνημα για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και την τιμωρία των ενόχων πολιτικών, που σκόπιμα ή όχι διέπραξαν το μεγαλύτερο συνταγματικό έγκλημα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ; Ή μήπως θα είναι μια Ανώτερη Συμπαντική Δύναμη που συνεχώς μάς παρακολουθεί και θα μάς "σώσει" απ' τους εισβολείς μας, χωρίς πόλεμο και χωρίς όπλα; ΄Η μήπως αιωρείται στο Διάστημα κάποιος άγνωστος διασώστης της ωραιότερης χώρας του πλανήτη, που δικαίως ο λαός της πιστεύει πως η "ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ; Κι αφού ποτέ δεν πεθαίνει… τότε πως ο λαός ελπίζει πως κάποτε θα ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ; 

Τι ήταν εκείνο που έκανε τον απλό αγράμματο χωριάτη ή τον πλούσιο αστό, να τρέξει στο μέτωπο το '40, με το που άκουσε πως μας κήρυξαν τον πόλεμο οι Ιταλοί; Η Εθνική του Συνείδηση τον προέτρεψε να αρπάξει το όπλο και να τρέξει κι όχι ένα χαρτί επιστράτευσης. Αν αρκούσε ένα χαρτί, τότε θα ήταν όλοι Λεωνίδες από κούνια. Για να εμπνέεται όμως ο Έλληνας από αυτά τα ανώτερα ΙΔΑΝΙΚΑ, πρέπει να έχει καλλιέργεια και Παιδεία κι όχι απλώς ΓΝΩΣΗ, που αποκτάται με το απολυτήριο. Καλλιέργεια είναι το έθος, το ήθος, αυτά που σου δίνουν το Ηθικό Ανάστημα. Γι αυτό προσπαθούν να μάς πείσουν, ότι όλοι είμαστε ίδιοι, ένας παγκοσμιοποιημένος αναλώσιμος χυλός, που πρέπει να υποκύψει στις διαταγές του Δυνάστη του.

Κάποιες σοβαρές "αυθεντίες" στα χρόνια του Σημιτικού Μεσαίωνα επεδίωξαν να εκπαιδεύσουν στα Πανεπιστήμια τα παιδιά μας, πως οι ΗΡΩΕΣ μας ήταν.άνθρωποι με.ελαττώματα! Μα οι άνθρωποι είναι τελικά οι ήρωες! Ακόμη και στο τελευταίο κατσικοχώρι υπάρχει ΜΝΗΜΕΙΟ ΗΡΩΩΝ, γιατί ήρωες μπορούν να γίνουν μόνο οι θνητοί, αυτοί που είναι πρόθυμοι να θυσιαστούν για την ΠΑΤΡΙΔΑ. Για να φτάσουμε λοιπόν σε οποιοδήποτε ανάστημα και να πούμε το μεγάλο ΟΧΙ ή και ΝΑΙ όταν χρειάζεται, πρέπει να υπάρχει πίσω μας το καλλιεργημένο έδαφος του ελληνικού ΗΘΟΥΣ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ, που αποκτάται από την οικογένεια και βέβαια κι απ' την Παιδεία.

Είμαστε ο Σπόρος του Σωκράτη, του Μακρυγιάννη, του Παλαμά κι αυτούς μάθαμε να τιμάμε κι όχι το Lifestyle, που σχεδίασαν να μας επιβάλλουν οι επικυρίαρχοι. Θα συνεχίσουμε την ζωή μας ντροπιασμένοι κι ανεχόμενοι τα κατασκευασμένα τηλεοπτικά και πολιτικά είδωλα της ηθικής διαφθοράς… ή θα αποφασίσουμε να τα διαγράψουμε απ' την ζωή μας κι απ' την κρατική σκηνή της πολιτικής αλαζονείας; ΄Η θα πιστέψουμε στην δύναμη της αδούλωτης ψυχής μας και στο ΟΡΑΜΑ πνευματικής Αναγέννησης; Είμαστε έτοιμοι να αποδείξουμε πως είμαστε ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΕΝΔΟΞΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ή θα αφεθούμε να μας αφανίσουν οι βάρβαροι, που εμείς εκπολιτίσαμε;  Είμαστε αποφασισμένοι να δεχτούμε θετικά την παρουσία ενός νέου πολιτικού ΦΟΡΕΑ, που ίσως να έχει την δύναμη να μας απαλλάξει απ' τα δεσμά της ηθικής παρακμής, ανοίγοντας την πόρτα στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και τη ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ; Θα το δούμε στις προσεχείς ΕΚΛΟΓΕΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.