Σελίδες

13 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΙΣΧΟΣ!!! Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΔΗΛΩΣΕ "ΑΠΟΧΗ" ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΟΤΙ "ΕΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ"

Κατά τη προχθεσινή υπερψήφιση απο την συντριπτική πλειοψηφία της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ της πρότασης να αναρτηθεί δίπλα στις άλλες και η σημαία της Παλαιστίνης η ελληνική αντιπροσωπεία ΑΠΕΙΧΕ της ψηφοφορίας!!!

Αν αυτή η πράξη καταδεικνύει την δουλικότητα της ελληνικής κυβέρνησης στο ευρωατλαντικό ιερατείο και το Ισραήλ, την περιφρόνησή της στο παλαιστινιακό ολοκαύτωμα και σε κάθε πανανθρώπινη αρχή  δικαίου, τότε η αποχή της απο την άλλη τεράστιας σημασίας για την πατρίδα μας ψηφοφορία της συνέλευσης του ΟΗΕ για το πως θα πρέπει να αναδιαρθρώνεται το δημόσιο χρέος μιας χώρας, επισφραγίζει με κατάμαυρο μελάνι τον δωσιλογικό και προδοτικό της χαρακτήρα. 

Σκληρός ο χαρακτηρισμός  αλλά  εξ ίσου σκληρή και η πραγματικότητα.
Μια πραγματικότητα που αποτυπώνεται τόσο στις 350 σελίδες του τρίτου μνημονίου όσο και στην χθσινοβραδυνή άρνηση της ελληνικής αντιπροσωπείας να συμμετάσχει σε μια ψηφοφορία που αφορούσε άμεσα την χώρα μας. 

Ας δούμε αναλυτικά τι συνέβη: 
Εγκρίθηκε το ψήφισμα του ΟΗΕ για το δημόσιο χρέος 

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015 

Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε το ψήφισμα του ΟΗΕ για τους βασικούς κανόνες της αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους.
Οι νέοι κανόνες, οι οποίοι εδράστηκαν στην εμπειρία από την κρίση της Αργεντινής στις αρχές του 2000, έλαβαν 136 θετικές ψήφους, έξι αρνητικές, ενώ 41 χώρες απείχαν της ψηφοφορίας. 

Το ψήφισμα του ΟΗΕ, αν και μη δεσμευτικό, είναι πολιτικά φορτισμένο και αναμένεται να ασκήσει πιέσεις στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Βάσει του ψηφίσματος, πιστωτές και οφειλέτες οφείλουν να συμπράττουν με καλή πίστη και συνεργασία, προκειμένου να φθάσουν σε μία αμοιβαία συμφωνία για την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους. 

«Ένα ανεξάρτητο κράτος έχει το δικαίωμα να χαράσσει τη μακροοικονομική του πολιτική, συμπεριλαμβανομένης και της αναδιάρθρωσης του χρέους της»  αναφέρεται χαρακτηριστικά. 

«Πρόκειται για μία συμφωνία υπέρ της οικονομικής σταθερότητας, της κοινωνικής ειρήνης και της ανάπτυξης» σχολίασε η Αργεντινή.

Χώρες όπως οι ΗΠΑ, οι οποίες καταψήφισαν το ψήφισμα, υποστήριξαν ότι τέτοιου είδους συμφωνίες προκαλούν αβεβαιότητα στην παγκόσμια αγορά. 

Σημειώνεται ότι η Λαϊκή Ενότητα κατήγγειλε σήμερα, ότι η Ελλάδα έχει επιλέξει να απέχει της ψηφοφορίας, μη στηρίζοντας το ψήφισμα. 

Πηγή: Reuters 
(ενημέρωση απο άρθρο της  Ναυτεμπορικής)

από το Κλασσικοπερίπτωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.