Σελίδες

27 Αυγούστου 2015

Χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου κατέκτησε η Κυριακοπούλου.

Περνώντας τα 4,80 μέτρα στο άλμα επί κοντώ, η Νικολέτα (Νικόλ) Κυριακοπούλου από την Αθήνα χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο, το χάλκινο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που διεξάγεται στο Πεκίνο.

Το χρυσό στο ίδιο αγώνισμα κατέκτησε η Κουβανή Γιαρισλέϊ Σίλβα, που πέρασε τα 4,90 και το αργυρό η Βραζιλιάνα Φαμπιάνα Μούρερ με επίδοση 4,85.

Με την επίδοσή της αυτή, η 29χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια ισοφάρισε την πανελλήνια επίδοση της στο άλμα επί κοντώ γυναικών, το οποίο κατέχει η ίδια από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Είναι η πρώτη φορά από το 2007, μετά το χάλκινο μετάλλιο της Πηγής Δεβετζή στην Οσάκα, που η Ελλάδα κερδίζει μετάλλιο σε παγκόσμιους αγώνες ανοικτού στίβου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος συνεχάρη την Νικόλ Κυριακοπούλου «για την όλη σας προσπάθεια αλλά και για το εξαιρετικό αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής, που εξασφάλισε, σε σας αλλά και τη χώρα μας, μια πραγματικά μεγάλη παγκόσμια διάκριση».

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρος Κοντονής, δήλωσε ότι με την επιτυχία της αυτή η Κυριακοπούλου έδωσε «μεγάλη χαρά σε όλους τους Έλληνες».

πηγή

Μεταξύ άλλων στις διακρίσεις της καταγράφονται:
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2004: 6η θέση.
Πανευρωπαϊκοί Αγώνες 2005: 7η θέση.
2009: 1η θέση στους Μεσογειακούς Αγώνες, 6η θέση στη Σούπερ Λίγκα.
2011: 1η θέση στη Σούπερ Λίγκα, 8η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα & 9η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου
2012: 3η θέση στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες.
2015: 3η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.