Σελίδες

27 Αυγούστου 2015

Η τελευταία δήλωση της Ζωής ως ΠτΒ: "Ακραία εκδήλωση βίας κατά του Συντάγματος" - Σφοδρή επίθεση στον Τσίπρα

Οι επικείμενες εκλογές δεν προκαλούν παραγραφή πιθανών ποινικών ευθυνών που τελέστηκαν κατά την διακυβέρνηση Σαμαρά υποστήριξε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. 
 
Στο περιθώριο της συνεδρίασης της Ολομέλειας για το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους που τελικά δεν έγινε λόγω απουσίας της συντριπτικής πλειοψηφίας των βουλευτών (σ.σ. παρέστησαν μόνο οι βουλευτές της Λαϊκής Ενότητας) είπε πως «είχαμε μόνο μια τακτική σύνοδο και δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι παραγράφονται τα αδικήματα που τελέστηκαν από την κυβέρνηση Σαμαρά».
 
Πρόσθεσε ωστόσο πως «δεν αποκλείεται να προβληθούν βέβαια επιχειρήματα όπως προβλήθηκαν στην περίπτωση Παπακωνσταντίνου».
 
«Ως Πρόεδρος της Βουλής αρνήθηκα να παραδώσω την σφραγίδα της Βουλής στους δανειστές»
 
Εκτός εαυτού η κυρία Κωνσταντοπούλου επέλεξε η τελευταία της φράση εντός της Ολομέλειας ως Πρόεδρος της Βουλής – όπως είπε – να είναι η καταγγελία πως «ως Πρόεδρος της Βουλής αντιλαμβάνομαι και βιώνω ως ακραία εκδήλωση βίας κατά του Συντάγματος την επίθεση στην κοινοβουλευτική διαδικασία, ως βίαιη επίθεση στα ανθρώπινα δικαιώματα, βίαιη κατάργηση κεκτημένων εμπεδωμένων ελευθεριών, δικαιωμάτων και αξιών για τις οποίες άνθρωποι όλων των ηλικιών σε όλες τις ιστορικές περιόδους έδωσαν την ζωή τους και δεν πρόδωσαν, δεν κατέδωσαν, δεν παραδόθηκαν. Ως Πρόεδρος της Βουλής αρνήθηκα να παραδώσω την σφραγίδα της Βουλής στους δανειστές».
 
«Ο Τσίπρας γυρνά στα κανάλια και αναγγέλλει την αντιστροφή των δεσμεύσεών του»
 
Παράλληλα, άφησε για μια ακόμα φορά αιχμές κατά του πρωθυπουργού. 
 
Την ώρα που μεταδιδόταν η συνέντευξη του κ. Αλέξη Τσίπρα στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha» η κυρία Κωνσταντοπούλου σχολίαζε «Ορισμένοι που δεν εμφανίζονται στην Βουλή γυρνούν στα ιδιωτικά κανάλια απαγγέλλοντας την αντιστροφή των δεσμεύσεών τους». 
 
Τέλος, η πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την «πεποίθηση», κι όχι «απλώς την υπόνοια», ότι η εσπευσμένη προσφυγή στις κάλπες έγινε και για να μην ολοκληρώσουν το έργο τους οι επιτροπές για το δημόσιο χρέος, για τις γερμανικές αποζημιώσεις, για τη Ζήμενς, η εξεταστική για το μνημόνιο αλλά και για να μην δημιουργεί η Επιτροπή για την επεξεργασία των δικογραφιών κατά κυβερνητικών στελεχών. 
 
Προηγουμένως, ο Π. Λαφαζάνης, στην πρώτη του τοποθέτηση ως πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, είπε πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει Δημοκρατία αλλά μια ιδιόμορφη δικτατορία του μνημονίου, υπερασπιζόμενος το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος που το χαρακτηρίζει «παράνομο και επονείδιστο». Ακόμη, επανέφερε την πρότασή του για κατάργηση του «μπόνους» των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι και σε αυτό υπαναχώρησε ως κυβέρνηση από τα όσα έλεγε προεκλογικά.
 
«Σήμερα η Βουλή είχε κρίσιμη συνεδρίαση για ένα τεράστιο για τη χώρα θέμα. Η οικονομία έχει πληγεί, η Ελλάδα είναι μια αποικία χρέους που ζει κάτω από μνηνονιακή υποδούλωση και κάποιοι συνομολόγησαν νέο μνημόνιο για να κάνουν την πενταετία οκταετία», είπε ο κ. Λαφαζάνης, καταγγέλλοντας όλα τα υπόλοιπα κόμματα και τους αρχηγούς που δεν παρέστησαν στη συνεδρίαση.

 
Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.