Σελίδες

29 Αυγούστου 2015

Aλέξη… δεν αρχίσαμε καλά ! Πως θα τελειώσουμε συνεπώς;

Γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντάρας

Νάτος λοιπόν , αιφνιδιαστικά και «υπέρμαχος του ευρώ» ο Αλέξης Τσίπρας και με τα δικά του λόγια, όπως τα είπε στην τηλεόραση  -και τα ακούσαμε και τα σημειώσαμε και μόνο αφού τα ξαναδιαβάσαμε διαπιστώσαμε ότι  έτσι τα είχε πει και ότι ήταν πράγματι ο Τσίπρας που τα είχε πει και όχι κάποιος άλλος -  «δεν ήταν ποτέ επιλογή μου η έξοδος της χώρας από την Ευρώπη» !!!

Περίεργα πράγματα παιδιά , πράγματα που δείχνουν  ότι ο άνθρωπος  είναι αποφασισμένος  να συνεχίσει εις βάρος του λαού μας το «ψιλό γαζί»  των τελευταίων μηνών αφού σκοπίμως ξέχασε ότι όπως όλοι μάθαμε – και σχετικά πρόσφατα- ότι  ήταν  ο ίδιος  που είχε δώσει την  εντολή  και το  «ΟΚ» στον Γιάννη  Βαρουφάκη ( με ένα ή με δυο «ν» πολύ μικρή σημασία έχει πλέον) για την δημιουργία μυστικής ομάδας για :  «Μελέτη επιπτώσεων» ή « Σχεδίου έκτακτης ανάγκης» ή «Σχεδίου άμυνας για τη χώρα» ή «Σχεδίου προληπτικής αντιμετώπισης προβλημάτων» ή «Σχεδίου για την περίπτωση εξόδου της χώρας από το ευρώ».

Όλες εκείνες οι δηλώσεις βέβαια, μετά το …άγριο «κάρφωμα»  από τον ίδιο το Βαρουφάκη, έγιναν  εν μέσω αμηχανίας και αντιφάσεων από τον ίδιο και τους άλλους πρωτεργάτες του και για το οποίο ουδέποτε έδωσε πειστικές απαντήσεις. Αλλά και δεν το διέψευσε ποτέ.
Και μην ξεχνάμε  ότι ο κ. Τσίπρας , όταν πήγε κάποια στιγμή ο  -  υπουργός Οικονομικών ακόμη-  Βαρουφάκης, και του μετέφερε το μήνυμα του Σόιμπλε για  « συντεταγμένη έξοδο από το ευρώ και  επιστροφή στο εθνικό νόμισμα» μόλις τότε  συνειδητοποίησε ότι αυτό που κάποιοι σύντροφοί του αποκαλούσαν « εναλλακτική λύση» , ήταν  ακριβώς το σχέδιο του αντιπάλου.

Παρ’ όλα αυτά, προκήρυξε το δημοψήφισμα,   προκάλεσε τους καταστροφικούς για την οικονομία περιορισμούς κεφαλαίων και – επιτέλους- άρχισε να συνειδητοποιεί – όπως ο ίδιος είπε- ότι υπήρχε ΠΡΟΒΛΗΜΑ με τον Βαρουφάκη. Όπως είπε στην τηλεόραση , « Λαγκάρντ, Γιούνκερ και άλλοι αρνούνταν  ακόμη και να τον ακούσουν όταν μιλούσε γιατί είχε χάσει την αξιοπιστία του».

Μόνο που πλέον. Ήταν αργά.  Και τώρα τι έρχεται να μας πει, υποτιμώντας μας ΟΛΟΥΣ; Ότι «δεν ήταν ποτέ επιλογή μου η έξοδος της χώρας από την Ευρώπη».

Αλλά τι ήταν η επιλογή σου ρε Αλέξη;  Πέσ’ μας, έστω και τώρα, να μάθουμε για ποιο πράγμα θα σε θυμόμαστε περισσότερο!

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.