Σελίδες

28 Αυγούστου 2015

Ελληνικά 9 στα 15 καλύτερα κλασικά βιβλία όλων των εποχών!

Έντονο ελληνικό και λατινικό «άρωμα» έχει, όπως ήταν αναμενόμενο, η λίστα της βρετανικής Telegraph με τα καλύτερα κλασικά βιβλία όλων των εποχών. 

Τη λίστα, φυσικά, μονοπωλούν συγγραφείς όπως ο Ομηρος, ο Πλάτωνας, ο Ηρόδοτος, ο Οβίδιος ως μια αναγνώριση της επίδρασης που άσκησαν οι δύο αυτοί πολιτισμοί στη διαμόρφωση του κλασικού τρόπου σκέψης.

Μοναδικός εκτός «δυάδας» είναι ο Άγιος Αυγουστίνος ο οποίος καταγόταν από την Αφρική, αλλά ήταν, βέβαια, Ρωμαίος πολίτης. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Ιλιάδα και αμέσως μετά ακολουθεί το έτερο μεγάλο πόνημα του Ομήρου, η Οδύσσεια.

Αναλυτικά η λίστα:

Iλιάδα -Ομηρος (775 π.Χ.)
Οδύσσεια -Ομηρος (725 π.Χ.)
Μεταμόρφωση -Οβίδιος (8 π.Χ.)
Το Συμπόσιο -Πλάτωνας (385-380 π.Χ.)
Η Τέχνη της Αγάπης -Οβίδιος (2 π.Χ.)
Φαίδων -Πλάτωνας (385-380 π.Χ.)
Το Συμπόσιο -Ξενοφώντας (360 π.Χ.)
Ποιήματα -Σαπφώ (γεννήθηκε το 612 π.Χ.)
Βίοι Παράλληλοι -Πλούταρχος (120 π.Χ.)
Αινειάδα -Βιργίλιος (19 π.Χ.)
Εξομολογήσεις -Αγιος Αυγουστίνος (398 π.Χ.)
Η φύση των πραγμάτων -Λουκρήτιος (55 π.Χ.)
Εργα και μέρες -Ησίοδος (750 π.Χ.)
Ιστορίες -Ηρόδοτος (450-420 π.Χ.) 
Γεωργικά -Βιργίλιος (29 π.Χ.)

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.