Σελίδες

23 Ιουλίου 2015

Οι ιθαγενείς κάτοικοι αυτού του νησιού επιτίθενται σε όποιον το πλησιάσει κι επιχειρήσει απόβίβαση!!!!

(μετάφραση Θάνος)

Το νησί Βόρειο Σέντινελ βρίσκεται στον Κόλπο της Βεγγάλης στα ανοικτά των ακτών της Ινδίας. Είναι αρκετά μακρυά από τις πλησιέστερες ηπειρωτικές ακτές αλλά περίπου 30 χλμ από το νησί Νότιο Ανταμάν. Παρόλο που επισήμως ανήκει στην Ινδία εν τούτοις κανείς δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να έρθει σε επαφή με τους πρωτόγονους κατοίκους του.

Το νησί είναι ένα από τα τελευταία εναπομείναντα μέρη του πλανήτη μας που δεν έχει φθάσει ο πολιτισμός και επικρατούν πρωτόγονες συνθήκες ζωής.
Μια ιθαγενής φυλή ζεί στο νησί με πολύ περιορισμένες επαφές με τους ξένους. Οποιος κατά καιρούς έχει προσπαθήσει να εξερευνήσει το νησί δέχθηκε την επίθεση ή σκοτώθηκε από τους κατοίκους.
Το Βόρειο Σέντινελ θεωρείται τόσο επικίνδυνο μέρος ώστε η Ινδική κυβέρνηση έχει οριοθετήσει μια ζώνη 3 μιλίων γύρω από το νησί, στην οποία απαγορεύεται η πρόσβαση, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την βία.

Στις 26 Ιανουαρίου 2006 δύο ψαράδες σκοτώθηκαν από τους Σεντινελέζους όταν η βάρκα τους προσάραξε κοντά στο νησί. Τα πτώματά τους ρίχτηκαν σε ρηχούς τάφους. Ενα ελικόπτερο της Ινδικής ακτοφυλακής προσπάθησε να πάρει τα πτώματα των άτυχων ψαράδων αλλά η προσγείωσή του αναχαιτίστηκε από μια βροχή από βέλη των ανδρών του νησιού.

Φωτογραφία από ελικόπτερο που δέχεται επίθεση με βέλη
Στις 2 Αυγούστου 1981 το πλοίο Primrose προσάραξε σε έναν ύφαλο του νησιού. Μέσα σε σύντομο διάστημα οι ναύτες του ακίνητου σκάφους παρατήρησαν στην κοντινή ακτή ότι έφθασαν άντρες με τόξα και ακόντια και με αυτοσχέδιες βάρκες. Ο καπετάνιος του πλοίου μέσω ασυρμάτου παρακάλεσε να γίνει ρίψη στο πλοίο όπλων ώστε οι ναύτες να αμυνθούν αλλά το αίτημά του δεν έγινε δεκτό.
Για καλή τους τύχη τα μέλη του πληρώματος σώθηκαν από ελικόπτερα καθώς η φουρτουνιασμένη θάλασσα δεν επέτρεψε στους ιθαγενείς να πλησιάσουν το πλοίο με τις βάρκες τους....

Το νησί Βόρειο Σέντινελ
Μετά τον μεγάλο σεισμό του 2004 στον Ινδικό Ωκεανό η Ινδική κυβέρνηση έστειλε ένα ελικόπτερο να δεί την κατάσταση των κατοίκων του νησιού. Παρόλο που μερικά κοντινά νησιά είχαν πάθει μεγάλες ζημιές από τον σεισμό οι Σεντινελέζοι φάνηκε ότι δεν είχαν πάθει τίποτα. Το ελικόπτερο παρατήρησε ότι αρκετοί οπλισμένοι άνδρες εκτόξευαν βέλη και πέτρες για να το απωθήσουν...

Αν και δεν μπορεί με ακρίβεια να υπολογιστεί ο αριθμός των κατοίκων οι οποίοι κυμαίνονται από 50 έως 400 πιστευεται ότι κατοικούν απομωνομένοι στο νησί εδώ και 60.000 χρόνια!!!!
Η πλούσια βλάστηση και τα ψηλά δένδρα δεν επιτρέπουν να παρατηρηθούν οι κάτοικοι του νησιού από τον ουρανό και θεωρείται ότι είναι κυνηγοί και δεν γνωρίζουν την γεωργία.

Κατάφεραν να φτιάξουν μεταλικές αιχμές για τα βέλη τους από τα ναυάγια που κατά καιρούς έχουν γίνει ή έχουν ξεβραστεί στον νησί. Αν εξαιρέσεις αυτήν την πρακτική οι Σεντινελέζοι περιγράφονται ως άνθρωποι της λίθινης εποχής.

Ενα κουφάρι ναυαγίου στις ακτές του νησιού από τους χάρτες της Google
Είναι βέβαιο ότι οι Σεντινελέζοι ασκούν βία αποκλειστικά για λόγους αυτοσυντήρησης και αυτό θεωρείται μέχρι σήμερα αρκετά επιτυχημένο καθώς πολλές άλλες πρωτόγονες φυλές έχουν εξαφανίστηκαν. Μέχρι σήμερα η Ινδική κυβέρνηση έχει δεχθεί την επιθυμία των ιθαγενών κατοίκων του νησιού να ζουν απομονωμένοι κάθως υπάρχουν φόβοι για εξαφάνισή τους αν έρθουν σε επαφή με μολυσματικές ασθένειες των πολιτισμένων ανθρώπων...

Ετσι οι κάτοικοι του Βόρειου Σέντνελ συνεχίζουν να ζουν στην απομόνωση, αγνοώντας και αδιαφορώντας για την εξέλιξη που συμβαίνει στον κόσμο γύρω τους, στην μέση του απέραντου ωκεανού.....

πηγή αγγλικού κειμένου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.